Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Super League: Μπαλοθιά του ΟΦΗ στην ΑΕΚ!

Παλικαρίσια νίκη!

30 Νοεμβρίου 2019 21:55
Super League: Μπαλοθιά του ΟΦΗ στην ΑΕΚ!

Super League: Μπαλοθιά του ΟΦΗ στην ΑΕΚ!

Super League: Νίκη-ανάσα του Πανιωνίου επί του Παναιτωλικού!

Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες, ο ΟΦΗ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις την ιδανική στιγμή. Νίκησε την ΑΕΚ 1-0 στο Ηράκλειο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πορτογάλο Λισάντρο Σεμέντο και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας γκρεμίζοντας τη χλωμή και μέτρια Ενωση, που δεν μπόρεσε να αποφύγει το ναυάγιο.

Ήταν το έκτο φετινό γκολ του 23χρονου Σεμέντο (επτά έχει μόνο ο Κάρολ Σφιντέρσκι), που στο 52' χόρεψε την άμυνα της ΑΕΚ που δεν εκτίμησε καλά την φάση, άδειασε τον Βράνιες και με αριστερό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπάρκα, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Οι δύο ομάδες είχαν ένα μέτριο ημίχρονο, καθώς αλληλοεξουδετρώθηκαν στη μεσαία γραμμή, Μάλιστα μοιράστηκαν απόλυτα και τον χρόνο κατοχής της μπάλας, ενώ ο μόνος παίκτης που απείλησε ήταν ο Σεμέντο, που ήταν και ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με την άνοδο και των Σακόρ και Ναμπί, ο ΟΦΗ πέτυχε το γκολ της νίκης και στη συνέχεια δεν απειλήθηκε από την ανούσια ΑΕΚ, που δεν είχε τρόπο να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις στο 80' η ΑΕΚ έκανε τελική φάση στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 88' ο Βράνιες αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης τον Μαρινάκη.

Οι ενδεκάδες:

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Μαρινάκης (92' Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ, Ναμπί (81' Κουτρουμπής), Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Μάνος (59' Φιγκεϊρέιδο).

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Βράνιες, Λόπες (83' Ντέλετιτς), Κρίστισιτς (78' Γιακουμάκης), Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Παουλίνιο (61' Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Super League: Διαβολική σύμπτωση για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό!

Ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια της 11ης αγωνιστικής της Super League.

Super League: Απογείωση για τον ΠΑΟΚ! Επικράτησε με 1-0 απέναντι στην ΑΕΛ!

Αυτό αφορά το γεγονός πως και οι τρεις «μεγάλοι» του λεκανοπεδίου έχασαν βαθμούς όλοι μαζί. Η προηγούμενη φορά που συνέβη αυτό, ήταν πριν τρία χρόνια και δύο μήνες. Συγκεκριμένα, ήταν η 5η αγωνιστική της περιόδου 2016-17.

Υπενθυμίζεται ότι, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, το Σάββατο (23/11), ενώ χθες η ΑΕΚ είχε το ίδιο σκορ απέναντι στον Άρη, στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Κατά διαβολική σύμπτωση, στις 24 Νοεμβρίου του 2016, το «τριφύλλι» και τότε είχε μείνει στο 0-0 ξανά με την ομάδα του Αγρινίου, εκτός έδρας. Στις 25 του μήνα οι Πειραιώτες είχαν χάσει από την ΑΕΛ στη Λάρισα με 1-0, ενώ στις 26 Νοεμβρίου η Ένωση είχε έρθει ισόπαλη χωρίς γκολ με μια άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Ηρακλή, στο ΟΑΚΑ.

Super League: Αστέρας Τρίπολης-Βόλος έμειναν στο «X»!

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, επηρέασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν είχαν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στον σημερινό αγώνα της Super League! Ο Αστέρας Τρίπολη αλλά και ο Βόλος δεν κατάφεραν να βάλουν κανέναν γκολ και έτσι το τελικό σκορ ήταν 0-0!

Με 10 παίκτες από το 57’ οι γηπεδούχοι, αφού αποβλήθηκε ο Τασουλής. Πρώτη ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα για τους Θεσσαλούς. Super League: Σάρωσε ο Άρης! Δεν τα κατάφερε ο Αστέρας Τρίπολης!

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά και επιχείρησαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Βόλου, δίχως όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε συντριπτική κατοχή μπάλας στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει καθαρή φάση. Η σημαντικότερη στιγμή για τους παίκτες του Χιμένεθ ήρθε στο 40’, με τον Χαουρέγι να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Μελίσσα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως πολλές συγκινήσεις και γκολ, με τους φιλοξενούμενους να αναγκάζονται στην πρώτη τους αλλαγή, αφού τραυματίστηκε ο φορ Γέντρισεκ και τον αντικατέστησε ο νεαρός Τσαούσης.

Οι Θεσσαλοί ξεκίνησαν πιο… ζωηρά το δεύτερο μέρος και είχαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια (48’), με τον Ζοάο να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Αρκάδες απείλησαν ξανά, με τον Χαουρέγι να βρίσκεται αμαρκάριστος στην περιοχή και να σουτάρει, ωστόσο η μπάλα έφυγε ψηλά. Στο 57’, η ομάδα του Χιμένεθ έμεινε με 10 παίκτες, με τον Τασουλή να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αυτή η εξέλιξη άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, με τον Βόλο να αναλαμβάνει από εκείνο το σημείο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 73’ μάλιστα έφτασαν κοντά στο 0-1, με τον Ζοάο να σουτάρει με δύναμη μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι είχαν μαζευτεί στο καβούκι τους και έπαιξαν με στόχο την ισοπαλία. Παρ’ όλα αυτά, στο 93’ απείλησαν σοβαρά, με τον Λουίς Φερνάντεθ να σουτάρει με καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα κόντραρε σε σώματα αντιπάλων και έφυγε κόρνερ. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τελικό 0-0, που αφήνει γλυκόπικρη γεύση και στις δύο ομάδες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Χιμένεθ): Παπαδόπουλος - Κώτσιρας, Βαλιέντε, Σουάρεθ, Τασουλής - Μπ. Φερνάντεθ, Καπίγια – Ριέρα (60’ Άνχελ Μαρτίνεθ), Λ. Φερνάντεθ, Σίτο (79’ Μουνάφο) – Χαουρέγι (68’ Μ. Φερνάντεθ)

Βόλος (Φεράντο): Μελίσσας – Ντεντάκης, Τσίκα, Δημόπουλος, Φεράρι – Τσοκάνης, Μαξ – Τόρες (94’ Ατιγιάτ), Μάντζης, Ζοάο (87’ Λύρατζης) - Γέντρισεκ (45’+1’ Τσαούσης)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share