Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Απογείωση για τον ΠΑΟΚ! Επικράτησε με 1-0 απέναντι στην ΑΕΛ!

Δείχνει την αξία του ο Δικέφαλος!

24 Νοεμβρίου 2019 21:10
Super League: Απογείωση για τον ΠΑΟΚ! Επικράτησε με 1-0  απέναντι στην ΑΕΛ!

Απογείωση για τον ΠΑΟΚ! Επικράτησε με 1-0 απέναντι στην ΑΕΛ στον αποψινό αγώνα της Super League!

Ο Φερέιρα είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, «στο μυαλό μας πρέπει να είναι μόνο η ΑΕΛ και όχι ο Ολυμπιακός», έλεγε ο Πορτογάλος τεχνικός στο pregame της αναμέτρησης απέναντι στους «βυσσινί» που είχε φύγει για τελευταία φορά πριν από δώδεκα χρόνια με το «διπλό» από την Τούμπα. Ακολούθησαν οκτώ στις οκτώ νίκες των νταμπλούχων Ελλάδας. Super League: Αστέρας Τρίπολης-Βόλος έμειναν στο «X»!

Η ΑΕΛ, πάντως, μπήκε πιο ορεξάτα στο ματς και νωρίς (5’) απείλησε με τον Σεσέροβιτς, το σουτ του οποίου βρήκε στο στήθος του Ινγκασον, σύμφωνα με τον διαιτητή Τάση, καταλήγοντας κόρνερ. Η πρώτη απειλή για λογαριασμό του ΠΑΟΚ καταγράφηκε στο έξι λεπτά αργότερα, με το δυνατό σουτ του Αουγκούστο και τον Κρίστινσον να διώχνει με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ. Μια κεφαλιά του Μάτος στο επόμενο λεπτό έδειχνε ότι οι «ασπρόμαυροι» είχαν ξυπνήσει και άρχισαν να παίρνουν στα σοβαρά το ματς.

Η κλάση του Αντρέ Βιεϊρίνια και η ικανότητα του Κάρολ Σφιντέρσκι μέσα στο «κουτί», ξεκλείδωσαν την άμυνα των «βυσσινί». Η σέντρα «πάρε-βάλε» του αρχηγού και η «μια επαφή» του Πολωνού έφταναν για το 1-0 (16’).

Οι παίκτες του «Δικεφάλου» δεν ξέχασαν τον Λέο Ζαμπά, ο οποίος πρόσφατα υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στο μηνίσκο, αφιερώνοντας στο νεαρό Βραζιλιάνο το γκολ.

Στο 24’ ο Μπίσεσβαρ και ο Σφιντέρσκι έφτασαν κοντά στο 2-0, όπως και ο Μίσιτς τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον ΠΑΟΚ να αναζητά ένα δεύτερο γκολ (το πέτυχε με τον Σφιντέρσκι στο 29’ αλλά ο Τάσης «είδε» επιθετικό φάουλ του Μάτος…) απέναντι σε μια ΑΕΛ που συνέχιζε και μετά το 1-0 να πατάει καλά και κυρίως να μην κλείνεται στο μισό του γηπέδου.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Σφιντέρσκι. Πρώτα από την πάσα του Μπίσεσβαρ (44’) και ακολούθως με τον Κρίστινσον εξουδετερωμένο (45’) σε κενή, ουσιαστικά, εστία.

Οι «ασπρόμαυροι» στα πρώτα είκοσι λεπτά του β’ μέρους, με τη βροχή να δυναμώνει, έδειχναν να είχαν μείνει στα αποδυτήρια, ο κόσμος στις κερκίδες άρχισε να δυσφορεί, να ανησυχεί με βάση την εικόνα και την απόδοση των παικτών του Φερέιρα, δίχως πάντως η ΑΕΛ να απειλεί, με εξαίρεση ένα σουτ του Νούνιτς (64’), την εστία του Ζίβκοβιτς. Μια ανησυχία, πάντως, συνέχιζε να υπάρχει έντονη στην ατμόσφαιρα της Τούμπας…

Στο 77’ ο Κρίστινσον ενέργησε και πάλι εντυπωσιακά (στην κεφαλιά του Μάτος) με το ρευστό 1-0 να παραμένει και τις δύο ομάδες να μπαίνουν στην τελική ευθεία. Ο Φερέιρα ρίχνοντας Άκπομ, Λημνιό και Μαουρίσιο θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του, η αλήθεια ήταν ότι δεν ένιωθε πίεση από την ΑΕΛ, όμως το 1-0 δεν έκανε τους ΠΑΟΚτσήδες να καθίσουν αναπαυτικά στις θέσεις τους.

Super League: Buzzer beater για τον Ατρόμητο στο τελευταίο λεπτό!

MVP: Ο Κάρολ Σφιντέρσκι υπέγραψε την ένατη νίκη του ΠΑΟΚ, έφτασε τα επτά γκολ στο πρωτάθλημα. Πάντως, ο Πολωνός αν ήταν πιο εύστοχος θα μπορούσε να έχει ένα τουλάχιστον ακόμη στο ενεργητικό του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κρίστινσον επέδειξε και στο αποψινό παιχνίδι με τις αποκρούσεις του, ότι είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ το προσπάθησε και σήμερα, ο κόσμος κάποια στιγμή το αντιλήφθηκε και θέλησε να τον εμψυχώσει, ωστόσο ο Ολλανδός έμεινε και πάλι μακριά από το γκολ και τα γνωστά στάνταρ απόδοσης.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Σφιντέρσκι τον έπιασε στον ύπνο και ο Μπράλιτς έκανε την γκέλα στη φάση του 1-0.

Η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας στο… 13ο λεπτό του αγώνα για τη φάση του 5ου λεπτού, όπου οι «βυσσινί» ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ίνγκασον μετά το σουτ του Σεσέροβιτς, ωστόσο ούτε ο διαιτητής, ούτε και από το VAR είχαν την ίδια άποψη. Ακόμη κι αν βρήκε η μπάλα στο χέρι του Ισλανδού, αυτός το είχε κολλημένο στο στήθος και καμία πρόθεση.

Στο 29’ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να διαμαρτυρηθεί (χωρίς ανακοίνωση…): ο Τάσης είδε παράβαση (επιθετικό φάουλ) στην κεφαλιά του Μάτος (που πρώτα βρίσκει την μπάλα και μετά τον αμυντικό) ακυρώνοντας το γκολ του Σφιντέρσκι.

Στο πρώτο μέρος υπήρξε και άλλη μια φάση, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μιχαήλ, μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια, αλλά και εδώ ο διαιτητής δεν θεώρησε ότι υπήρξε παράβαση. Σωστή η δεύτερη κίτρινη (αποβολή) στον Μιχαήλ για το αντικανονικό μαρκάρισμα στον Λημνιό.

Ο «Δικέφαλος» μια εβδομάδα πριν από το ντέρμπι στο «Γ. ΚαραΪσκάκης» έπιασε τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά αυτό ήταν και το μοναδικό κέρδος του από την αναμέτρηση με την ΑΕΛ. Οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν ένα γκολ από τον Σφιντέρσκι, θα μπορούσαν να πετύχουν και ένα ακόμη στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, αλλά η απόδοσή τους δεν έφτασε σε πολύ υψηλά στάνταρ. Η ΑΕΛ είχε δύο πρόσωπα. Ένα καλό στο α’ μέρος και ένα πολύ μέτριο έως κακό στο β’ μέρος, όπου δεν απείλησε την εστία του Ζίβκοβιτς.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (72’ Λημνιός), Καντουρί (84’ Μαουρίσιο), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (70’ Ακπομ)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Μόρας, Στάνκοβιτς, Σεσέροβιτς (92’ Μπάλλας), Μιλοσάβλιεβιτς (69’ Μπούστος), Φατιόν, Καρανίκας, Νούνιτς, Ασούμπρε (83’ Ντάουντα).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share