Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Basketball Champions League: Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Σαραγόσα με 93-78!

Ένα τρομερό παιχνίδι!

20 Νοεμβρίου 2019 21:40
Basketball Champions League: Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Σαραγόσα  με 93-78!

Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο δεκάλεπτο, βασίστηκε στην πολυφωνία του στην επίθεση αλλά και στο υψηλότατο ποσοστό ευστοχίας του στα δίποντα καθώς είχε 10/12. Αρχικά με τον Ουίγκινς και στη συνέχεια με πρωταγωνιστές τους Εγεκέζε, Σμιθ, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 18-10 σχεδόν στα μισά της περιόδου η οποία έκλεισε με σκορ 30-20. Basketball Champions League: Προσγείωση για την ΑΕΚ!

Η αντίδραση της ισπανικής ομάδας ήταν αναμενόμενη, «εκφράστηκε» στη δεύτερη περίοδο με κύριος εκφραστές τους Μπρουσίνο, Μπένζινγκ. Η Σαραγόσα «χτύπησε» κυρίως από κοντινή απόφαση, άρχισε με 0-7 σερί (30-27, 22:30) για να ακολουθήσει μια μάχη σώμα με σώμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (45-44). Basketball Champions League: "Ανάσα πνοής" για τον ΠΑΟΚ! Νίκησε την Μπρίντιζι με 95-91!

Ο Άνταμ Σμιθ είχε κέφια και στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ο Αμερικανός έκανε τη διαφορά στα πρώτα (περίπου) τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, φτάνοντας τους 22 πόντους σχεδόν σε ισάριθμα λεπτά παρουσίας στο γήπεδο. Έτσι ο ΠΑΟΚ πάτησε εκ νέου πάνω σε διψήφια διαφορά (58-48). Τζεκουάν Λιούις και Άαρον Μπεστ ενίσχυσαν την προσπάθεια του συμπαίκτη τους, δίνοντας λύσεις στην επίθεση και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 73-61.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά 15 πόντων (80-65, 35:30) διατηρώντας εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση. Εκεί η Σαραγόσα έκανε την προσπάθεια επιστροφής στο παιχνίδι, απάντησε με δικό της 0-9 σερί, μείωσε τη διαφορά στους έξι πόντους (80-74, 37:30). Ο Άνταμ Σμιθ έβαλε ένα απίθανο τρίποντο, έκοψε τη φόρα των φιλοξενούμενων και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΠΑΟΚ βασίστηκε στην επιθετική λειτουργία του, είχε εξαιρετικό ρυθμό, τον Σμιθ σε σπουδαία μέρα και άξιους συμπαραστάτες του Αμερικανού. Αμυντικά έδωσε το μακρινό σουτ στη Σαραγόσα η οποία σουτάρει με 26% και δικαιώθηκε γιατί οι Ισπανοί τελείωσαν το παιχνίδι με ποσοστό 27%.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Άνταμ Σμιθ έκανε τρομερά πράγματα με 31 πόντους και 11/15 σουτ. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Τζεκουάν Λιούις και στις δύο πλευρές του παρκέ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αντουέιν Ουίγκινς, σαφέστατα, είναι πιο χρήσιμος στη θέση «4».

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Η Σαραγόσα πήρε ελάχιστα πράγματα από τον πάγκο της.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο ρυθμός του ΠΑΟΚ και η συνέπειά του στην επίθεση, ενώ σε επίπεδο φάσης, το τρίποντο του Σμιθ με το οποίο διαμορφώθηκε το 83-74

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ έχασε πολύ εύκολα τη διαφορά των 15 πόντων στην τελευταία περίοδο, ενώ η Σαραγόσα έχασε τις δομές της στο παιχνίδι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Χίλνασον μπροστά στον Ζήση Σαρικόπουλο στο τρίτο δεκάλεπτο

Τα δεκάλεπτα: 30-20, 45-44, 70-58, 93-78

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Euroleague: Ξεπλένει την... ντροπή κόντρα στην Άλμπα ο Παναθηναϊκός!

Euroleague: Ολυμπιακός για λύπηση!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share