Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Ρίχνει μαγειρική σόδα με λεμόνι στο νεροχύτη και βάζει τέλος σε ένα κοινό πρόβλημα - Θα σας εκπλήξει

Εύκολα και γρήγορα

12 Μαΐου 2020 08:02
Ρίχνει μαγειρική σόδα με λεμόνι στο νεροχύτη και βάζει τέλος σε ένα κοινό πρόβλημα - Θα σας εκπλήξει
Από Δανάη Πάλμου

Ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και λεμόνι, που θα σας λύσει ένα από τα βασικά προβλήματα μιας κουζίνας. Θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα.

Το λεμόνι ως γνωστόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον καθαρισμό, ακόμα και του βραστήρα, και σε συνδυασμό με την μαγειρική σόδα, μπορεί να κάνει θαύματα. Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε λύσεις με ισχυρά χημικά παρασκευάσματα από το εμπόριο, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτές τις οσμές. Αυτό που ξεχνούν σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι αυτά τα χημικά επηρεάζουν αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των υπόγειων υδάτων.

Με τον απλό τρόπο που ακολουθεί μπορείτε να πετύχετε “με έναν σμπάρο δυό τριγώνια”: να προστατεύσετε τη Φύση και να απομακρύνετε την δυσωδία από την κουζίνα σας.

Νεροχύτης μυρωδιά

Γι’ αυτό θα χρειαστείτε:

 • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
 • 1/2 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας

Τι να κάνετε:

 • Ζεστάνετε τον χυμό λεμονιού και προσθέστε το μέσα στη σόδα για να διαλυθεί καλά. Κάντε το αυτό αργά, επειδή θα υπάρχει κάποια αντίδραση με την μορφή αφρού, μεταξύ σόδας και χυμού.
 • Στη συνέχεια ρίξτε το διάλυμα σιγά-σιγά μέσα στο νεροχύτη. Περιμένετε 10 λεπτά για να απορροφήσει όλες τις ακαθαρσίες και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό.

Αυτό ήταν! Δεν θα υπάρχει πλέον κανένα ίχνος από τις δυσάρεστες οσμές.

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να καθαρίσετε όλες τις αποχετεύσεις στο σπίτι (π.χ. στο μπάνιο ή στις υδρορροές στο μπαλκόνι) και να αφαιρέστε όλες τις μυρωδιές. Αντί για χυμό λεμονιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλκοολούχο ξύδι.

Συνδυάζει κανέλα, μέλι, μαγειρική σόδα και λεμόνι - Το βάζει στο πρόσωπο για 15 λεπτά και...

Ο συνδυασμός κανέλας, μέλι, μαγειρικής σόδας και λεμόνι θα κάνουν το πρόσωπό σας να λάμψει. Επίσης, βάλτε μαγειρική σόδα, μέλι και νερό στο πρόσωπό σας και θα δείτε τρομερά αποτελέσματα

Η κανέλα είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό του προσώπου επειδή έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση της εμφάνισης της ακμής. Και στην αποτροπή εμφάνισης αντιαισθητικών ατελειών του προσώπου.

Σε αυτό το μείγμα, το μέλι προσφέρει την απαλότητα και τα αντιοξειδωτικά. Εν τω μεταξύ, η λειτουργία της μαγειρικής σόδας και του λεμονιού βοηθάει να εξαλειφθεί οτιδήποτε φράζει τους πόρους σας. Έτσι, αφήνει το δέρμα σας να αισθάνεται απόλυτα καθαρό και λαμπερό από μέσα προς τα έξω.

Συστατικά

 • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (20 γραμμάρια)
 • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (5 g)
 • Xυμός ½ λεμονιού
 • 5 κουταλιές της σούπας μέλι (125 g)

Παρασκευή

 • Ανακατέψτε προσεκτικά όλα τα συστατικά μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
 • Εφαρμόστε την κρέμα απευθείας στο δέρμα του προσώπου σας και αφήστε την να δράσει για 15 λεπτά.
  Ξεπλύνετε με κρύο νερό.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share