Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βάλτε μαγειρική σόδα, μέλι και νερό στο πρόσωπό σας και θα δείτε τρομερά αποτελέσματα

Θα το κάνετε σίγουρα!

6 Μαΐου 2020 09:10
Βάλτε μαγειρική σόδα, μέλι και νερό στο πρόσωπό σας και θα δείτε τρομερά αποτελέσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr βρήκε 2 εκπληκτικές μάσκες για το πρόσωπό σας. Βασικά συστατικά είναι η μαγειρική σόδα, το νερό και το μέλι. Δοκιμάστε τες και θα μας θυμηθείτε.

Οι συνταγές που επωφελούνται από την μαγειρική σόδα και το μέλι δρουν ως ένα εξαιρετικό φυσικό στυπτικό που λειτουργεί, επίσης, ως παράγοντας λάμψης. Φτιάξτε τις 2 παρακάτω στο σπίτι σας και το πρόσωπο σας θα νιώσει ξανά. Ως γνωστόν, η μαγειρική σόδα κάνει "θαύματα" και στην μαγειρική -δείτε εδώ ένα tip με τη σόδα και τα αυγά- αλλά και στην καθαριότητα. Ωστόσο, σήμερα, θα σας πούμε τι μπορεί να κάνει στην προσωπική περιποίησή σας.

Η συγκεκριμένη δεν έχει όξινη επίδραση. Αυτό είναι σημαντικό εάν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο ή έχετε ανοιχτές πληγές, καθώς η εφαρμογή οτιδήποτε όξινου κοντά ή πάνω σε σπασίματα στο δέρμα μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνη. Ακόμα μια από τις υπέροχες συνταγές με την μαγειρική σόδα!

Συστατικά

Μια κουταλιά της σούπας:

  • μέλι (25 g)
  • μαγειρική σόδα (10 g)
  • νερό (10 ml)

Παρασκευή

  • Σε ένα φλιτζάνι, ανακατέψτε καλά τα συστατικά μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  • Εφαρμόστε αυτό το παρασκεύασμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα μελιού.

Κίνδυνος: Μην βάλετε ποτέ μαγειρική σόδα στα μαλλιά σας

Βάζετε μαγειρική σόδα αντί για σαμπουάν στα μαλλιά σας; Κάνετε λάθος! Μην ξανά χρησιμοποιήσετε ποτέ σόδα στο λούσιμο. Αυτές τις ημέρες κυκλοφορούν άρθρα που λένε να κάνετε σαμπουάν με μαγειρική σόδα, ωστόσο εμείς έχουμε να σας πούμε πως καλό θα ήταν να μην βάλετε.

H μαγειρική σόδα διώχνει τους λεκέδες από τα δόντια - δείτε εδώ πως να την χρησιμοποιήσετε αν έχετε λεκέδες - και νύχια, χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα, δροσερή αναπνοή, γίνεται εύκολα ένα πρακτικό ξηρό σαμπουάν… έχει δεκάδες χρήσεις για την ομορφιά μας και την λατρεύουμε.

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερα άρθρα γράφονται στο internet για την χρήση της μαγειρικής σόδας ως σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό των μαλλιών και του δέρματος του κεφαλιού. Σύμφωνα με αυτά, η σόδα καθαρίζει σε βάθος τα συσσωρευμένα προϊόντα τόσο από την τρίχα όσο και από το δέρμα. Προτείνεται, λοιπόν, η χρήση της στο λούσιμο, όμως θα κάνει τα μαλλιά σας ξηρά με αποτέλεσμα να μην λάμπουν. Οπότε, καλό θα ήταν να την αποφύγετε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share