Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έβαλε 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα στα αυγά και τα ξεφλούδισε σε 5 δευτερόλεπτα - Τρομερό κόλπο

Θα τρέξετε να το κάνετε!

3 Μαΐου 2020 08:54
Έβαλε 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα στα αυγά και τα ξεφλούδισε σε 5 δευτερόλεπτα - Τρομερό κόλπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε τι θα συμβεί αν ρίξετε μαγειρική σόδα στα αυγά που βράζουν; Το Athensmagazine.gr σας έχει την απάντηση! Αυτό το κόλπο, θα σας "λύσει" τα χέρια.

Η μαγειρική σόδα μπορεί να θεωρηθεί ως "θαυματουργή" καθώς έχει πολλές χρήσεις. Με αυτή μπορείτε είτε να καθαρίσετε τις σκληρές επιφάνειες στο σπίτι σας, όπως είναι τα τζάμια, είτε φυσικά, να μαγειρέψετε ένα σωρό συνταγές.

Σίγουρα σας έχει συμβεί, να ξεφλουδίσετε το τσόφλι ενός αυγού μαζί με το ασπράδι του. Αυτό συμβαίνει επειδή το αυγό είναι φρέσκο και το ασπράδι είναι κολλημένο στο τσόφλι. Για εύκολο ξεφλούδισμα, τα αυγά πρέπει να είναι μεταξύ 7 και 10 ημερών. Αλλά αν θέλετε πάντα τα αυγά να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκα, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα στο νερό όπου βράζετε το αυγό.

Μόλις το βγάλετε από τη φωτιά και πάτε να το ξεφλουδίσετε, θα δείτε, ότι το τσόφλι φεύγει, χωρίς κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια. Έτσι το αυγό σας από εδώ και πέρα θα είναι... ολόκληρο.

Άλλα κόλπα για αυγά είναι τα παρακάτω:

Ελέγξτε τη φρεσκάδα του αυγού με τη βοήθεια ενός ποτηριού νερού. Βάλτε το στο ποτήρι και παρατηρήστε τη θέση του: αν το αυγό φτάσει στον πάτο σε οριζόντια θέση σημαίνει ότι είναι πολύ φρέσκο. Αν παραμείνει κατακόρυφο στον πάτο μπορείτε να το βράσετε χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν παραμείνει στην επιφάνεια σημαίνει ότι είναι πολύ παλιό.

Για να αποφύγετε τυχόν ρωγμές, ζεστάνετε το αυγό πριν το βάλετε σε ζεστό νερό. Το να βάλετε το αυγό απευθείας από το ψυγείο σε ζεστό νερό ενδέχεται να φθείρει το τσόφλι, οπότε αφήστε το για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία του δωματίου. Εάν θέλετε σφιχτά βραστά αυγά, βάλτε τα σε ένα ποτήρι κρύο νερό και στη συνέχεια βράστε τα.

Αν θέλετε να έχετε μαλακούς κρόκους, βάλτε το αυγό σε ζεστό νερό για 4 λεπτά και κρατήστε το εκεί με τη βοήθεια κουταλιού. Βεβαιωθείτε ότι τα αυγά καλύπτονται με νερό ώστε να βράσουν ομοιόμορφα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share