Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Έριξε πάνω στο σίδερο μαγειρική σόδα - Ο λόγος; Τρομερός

Θα το δοκιμάσετε σίγουρα!

30 Απριλίου 2020 07:54
Έριξε πάνω στο σίδερο μαγειρική σόδα - Ο λόγος; Τρομερός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχει μαυρίσει ο πάτος από το σίδερο σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε για τον καθαρίσετε; Με την χρήση της μαγειρικής σόδας, μπορείτε να τον κάνετε και πάλι σαν καινούριο.

Η μαγειρική σόδα έχει περισσότερες ιδιότητες από ότι νομίζετε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά μέρη του σπιτιού σαν καθαριστικό, όπως για παράδειγμα στον καναπές σας. Ειδικά αν δεν είστε θαυμαστές των χημικών ουσιών, τότε το συγκεκριμένο προϊόν θα σας λύσει τα χέρια.

Μία από τις χρήσεις της μαγειρικής σόδας, λοιπόν, είναι και ο καθαρισμός του σίδερου. Δεν είναι καθόλου απίθανο, ο πάτος του του να έχει μαυρίσει. Για το λόγο αυτό για να μην κάνετε καμία ζημιά στα ρούχα σας, καλύτερα να τον καθαρίσετε άμεσα, γρήγορα, εύκολα και οικονομικά.

Φτιάξτε ένα μείγμα από 2 κουταλάκια μαγειρικής σόδας και νερό και απλώστε το σε ένα καθαρό πανί. Με αυτό τρίψτε προσεκτικά τα μαυρισμένα σημεία, καθώς και τις τρύπες, έως ότου καθαρίσουν. Στη συνέχεια, σκουπίστε το σίδερο με ένα νωπό πανάκι για τυχόν υπολείμματα.

Βάζει μαγειρική σόδα στο πλυντήριο των πιάτων - Μετά από 20 λεπτά βλέπει ότι...

Η μαγειρική σόδα είναι ένα "θαυματουργό" προϊόν που υπάρχει στην κουζίνα κάθε νοικοκυριού. Χρησιμοποιείται συνήθως στη μαγειρική. Έχετε δοκιμάσει όμως, να την βάλετε σε πλυντήριο πιάτων; Τι θα συμβεί;

Όλοι γνωρίζουμε, ότι η σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκατό διαφορετικά πράγματα, όπως για παράδειγμα στην απολύμανση του σπιτιού. Αλλά ξέρατε, ότι η σόδα μπορεί επίσης, να διώξει τις άσχημες μυρωδιές από το πλυντήριο των πιάτων σας; Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και θα σας παρουσιάσει τον τρόπο.

Για να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές:

Ρίξτε μέσα 1 φλιτζάνι σόδα και το λειτουργείτε μέχρι το ξέβγαλμα. Αυτό απομακρύνει στίγματα και μυρωδιές. Εναλλακτικά, ρίξτε σόδα πάνω στα πιάτα πριν την πλύση, φροντίζοντας να πέσει αρκετή και στον πάτο του πλυντηρίου. Μ’ αυτόν τον τρόπο, η σόδα θα λειτουργήσει ως απορρυπαντικό κατά τον πρώτο κύκλο της πλύσης, επιτρέποντας να χρησιμοποιήσουμε απορρυπαντικό κατά τον δεύτερο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share