Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρίχνει μαγειρική σόδα στον καναπέ - Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί

Απίστευτο κόλπο!

24 Απριλίου 2020 09:15
Ρίχνει μαγειρική σόδα στον καναπέ - Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί

Όλοι ξέρουμε, ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα πολλών σημείων του σπιτιού. Εκτός όμως από την καθαριότητα, η μαγειρική σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά και στην καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών, που μπορούμε να συναντήσουμε στο πλυντήριο των πιάτων. Ωστόσο, τι μπορεί να κάνει στον καναπέ; Το Athensmagazine.gr βρήκε τη λύση και θα σας την αποκαλύψει.

Αρκετές νοικοκυρές ρωτάνε για το πώς θα απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από τους καναπέδες. Κάποια σπίτια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας καναπέδων που είτε είναι παλιοί, είτε έχουν λεκέδες από τρόφιμα. Έτσι για να διώξετε αυτές τις οσμές, θα χρειαστείτε μόνο μαγειρική σόδα.

Αφού καθαρίσετε τον καναπέ σας για να φύγουν οι λεκέδες, ακολουθήστε το εξής τρικ για να διώξετε και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

  • Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στον καναπέ και αφήστε την να μείνει πάνω στην επιφάνεια για αρκετές ώρες. Μην τσιγκουνευτείτε την ποσότητα.
  • Στη συνέχεια, και εφόσον περάσουν 5-6 ώρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τη μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Έβαλε μαγειρική σόδα και λεμόνι πάνω στο ρούχο του - Το αποτέλεσμα; Καταπληκτικό

Η μαγειρική σόδα είναι ένα "θαυματουργό" προϊόν που υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό. Χρησιμοποιείται συνήθως στη μαγειρική, ωστόσο κάνει θαύματα και στο πλύσιμο των ρούχων.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι με τη σόδα μπορούμε να κάνουμε εκατό διαφορετικά πράγματα, όπως το δικό μας καθαριστικό σπιτιού. Αλλά ξέρατε, ότι η μαγειρική σόδα μπορεί, επίσης, να διώξει την μυρωδιά από τα ρούχα; Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και θα σας παρουσιάσει τον τρόπο.

Αν η μυρωδιά από τον ιδρώτα αρνείται να φύγει από το ρούχο μας ακόμα και όταν έχει πλυθεί αρκετές φορές, δοκιμάζουμε το παρακάτω τέχνασμα με μαγειρική σόδα και λεμόνι: σε μια λεκάνη στύβουμε ένα λεμόνι και προσθέτουμε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα.

Αφού αφρίσει βουτάμε το σημείο που παρατηρήσαμε τη δυσοσμία στο ρούχο, αφήνουμε για λίγο, στύβουμε, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και αφήνουμε να στεγνώσει τελείως. Στη συνέχεια είτε ξεβγάζουμε με κρύο νερό, είτε το πλένουμε όπως συνήθως.

Προσοχή όμως! Δε χρησιμοποιούμε αυτή τη τεχνική σε μαύρα ή σκουρόχρωμα ρούχα γιατί η σόδα ξεθωριάζει το χρώμα. Για αυτά τα ρούχα χρησιμοποιούμε πράσινο σαπούνι ή ακόμα καλύτερα υγρό πιάτων!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share