Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αυτά πρέπει να προσέχεις στον φούρνο μικροκυμάτων!

Μεγάλη προσοχή!

26 Σεπτεμβρίου 2019 17:57
Αυτά πρέπει να προσέχεις στον φούρνο μικροκυμάτων!

Είναι γεγονός ότι ο φούρνος μυκροκυμάτων είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή και όλοι μας την έχουμε χρησιμοποιήσει έστω και μια φορά στη ζωή μας! Τελικά πόσο χρήσιμη συσκευή είναι ο φούρνος μικροκυμάτων;

Δείτε επίσης: Βάζει στο φούρνο μικροκυμάτων ένα ολόκληρο κρεμμύδι! Όταν δείτε γιατί θα το κάνετε και εσείς! (Video)

Για κάποιον λόγο, οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε συνδέσει τη σκέψη του φούρνου μικροκυμάτων με το ανθυγιεινό, κατεψυγμένο και άνοστο φαγητό. Μια τέτοια σκέψη είναι αρκετά επιπόλαιη και πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι έχει πολλά θετικά.

Ζεσταίνει το φαγητό σε 2-3 λεπτά, μπορείτε επίσης να ψήσετε ωραία μια πατάτα σε 8-10 λεπτά, εξοικονομώντας και ενέργεια, αφού δεν χρειάζεται ούτε το μάτι της κουζίνας να ανάψετε ούτε το φούρνο που ειδικά το καλοκαίρι λόγω υψηλών θερμοκρασιών μάλλον τον αποφεύγετε.

Ακόμα πολλοί πιστεύουν ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπει ένας φούρνος μικροκυμάτων είναι ραδιενεργός, εισχωρεί στις τροφές, τα ροφήματα ή ό,τι άλλο ζεσταίνετε και προκαλεί καρκίνο. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα επιστημονικά δεδομένα πάντως, τα μικρής ισχύος μικροκύματα δεν προκαλούν καρκίνο.

Τι πρέπει να προσέχετε

*Όταν ξαναζεσταίνετε τις τροφές, δίνετε βάση στο χρόνο που τις κρατάτε στο φούρνο. Προσαρμόζετε το χρόνο με την ποσότητα του φαγητού που έχετε βάλει στο φούρνο. Ρυθμίστε το χρόνο στα 2 – 3 λεπτά και αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία. Καλύτερα λιγότερη παραμονή στο φούρνο και επανάληψη παρά περισσότερος χρόνος και αλλοίωση της σύστασης των τροφών. Η δική μας συμβουλή είναι να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στο παραδοσιακό μαγείρεμα και να χρησιμοποιείτε τα μικροκύματα για προσεκτικό ξεπάγωμα ή ζέσταμα τροφών.

*Δεν ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων αβγά με το τσόφλι τους. Μπορεί να σπάσουν από τον ατμό που δημιουργείται στο εσωτερικό τους με τη θερμοκρασία.

*Αποφεύγετε να βάζετε μεταλλικά, αλουμινένια, κεραμικά και πλαστικά σκεύη στο φούρνο μικροκυμάτων. Τα μικροκύματα αντανακλώνται από το μέταλλο και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο φούρνος να χαλάσει ή να εκραγεί. Απαγορεύεται δια ροπάλου προφανώς και το αλουμινόχαρτο γιατί μπορεί να πάρει φωτιά. Ελέγχετε προσεκτικά ποια σκεύη ενδείκνυνται για φούρνους μικροκυμάτων.

*Προσοχή στον τρόπο που καθαρίζετε το φούρνο. Αποφεύγετε σκληρά σφουγγάρια και σύρματα και προτιμάτε ήπια απορρυπαντικά και μαλακά σφουγγάρια. Γρατσουνιές στις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα μη ομοιόμορφο ζέσταμα (ή ψήσιμο για όσους ψήνουν).

Καθαριότητα στο σπίτι: Με αυτό το καθαριστικό θα έχει πεντακάθαρα τζάμια!

Κάντε τα θολά τζάμια του σπιτιού σας παρελθόν με ένα απόλυτα μη τοξικό και σούπερ αποτελεσματικό σπιτικό υγρό καθαρισμού!

Τον τελευταίο καιρό σας πιάνει πονοκέφαλος από τη θολούρα; Όχι, μην σπεύσετε να εξορίσετε το αλάτι από τη διατροφή σας γιατί σας ανεβάζει την πίεση-τουλάχιστον, όχι προτού τσεκάρετε αν τα τζάμια σας παραμένουν καθαρά. Κι όταν λέμε καθαρά εννοούμε χωρίς δαχτυλιές και θαμπά σημεία!

Εσείς γνωρίζετε ποια είναι τα πιο βρωμερά σημεία σε ένα σπίτι;

Αν το δεύτερο σενάριο παίζει... δυνατά, σας έχουμε τη λύση: φτιάξτε το σπιτικό υγρό για τα τζάμια. Κι αν αναρωτιέστε γιατί να μπείτε σε τόσο κόπο, σας έχουμε (πληρωμένη) απάντηση: η σπιτική συνταγή που σας προτείνουμε είναι πανεύκολη αλλά κυρίως είναι απόλυτα φυσική, οικολογική και οικονομική!

Φυσικό καθαριστικό για τα τζάμια
Τι θα χρειαστείτε 2 φλ. νερό + 2 φλ. λευκό ξίδι + 3 κ.σ. χυμό λεμονιού + 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντο (ή κάποιο της επιλογής σας) + ένα δοχείο για σπρέι (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη μαγειρικής)

To αιθέριο έλαιο περγαμόντου έχει αντικαταθλιπτική δράση!

Κι όμως! Υπάρχει σπρέι των 5 υλικών, το οποίο καθαρίζει κάθε βρωμιά και το φτιάχνετε μόνοι σας!

Αρωματίστε το υγρό για τα τζάμια με ένα αιθέριο έλαιο που σας αρέσει και σας χαλαρώνει!


Πώς θα το παρασκευάσετε Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ξίδι με το νερό και στη συνέχεια βάλτε το μείγμα στο δοχείο για σπρέι. Τέλος, προσθέστε το λεμόνι και το αιθέριο έλαιο κι ανακατέψτε καλά.

Πώς να καθαρίσετε σωστά την κουζίνα σας! - Αυτά είναι τα βασικά βήματα!

Πώς να το χρησιμοποιήσετε Πριν από κάθε χρήση, ανακινήστε το δοχείο καλά. Ψεκάστε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και σκουπίστε καλά, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό βαμβακερό πανί. Κι ένα tip για πιο... αστραφτερά αποτελέσματα: καθαρίστε τα τζάμια τις ώρες που δεν έχει έντονη ηλιοφάνεια. Ο ήλιος στεγνώνει το καθαριστικό των τζαμιών προτού προλάβετε να το σκουπίσετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share