Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Υπόθεση καθαριότητα: Ποια είναι τα πιο βρωμερά σημεία σε ένα σπίτι;

Δείτε εδώ!

30 Μαρτίου 2019 16:45
Υπόθεση καθαριότητα: Ποια είναι τα πιο βρωμερά σημεία σε ένα σπίτι;

Αναρωτιέστε ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία σε ένα σπίτι και που πρέπει να εστιάσετε στο καθάρισμα όταν ξεκινάτε την γενική;! Σας βρήκαμε ποια είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξετε!Τα μικρόβια βρίσκονται παντού, σχεδόν σε κάθε αντικείμενο του σπιτιού και ορισμένα από αυτά είναι επικίνδυνα για την υγεία μας επειδή μπορεί να μας κολλήσουν ασθένειες.

Οι επιφάνειες κοπής

Οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με το φαγητό σας μπορεί να είναι εστία μόλυνσης. Τα ξύλα κοπής παραδείγματος χάρη, το 18 τοις εκατό αυτών που ελέγχθηκαν είχαν βακτήρια και το 14 τοις εκατό είχε μούχλα και άλλα ένζυμα.

Οι επιφάνειες της κουζίνας

Τα σφουγγάρια και τα άλλα πανάκια καθαρισμού που έχετε για να καθαρίζετε τον πάγκο στην ουσία μεταφέρουν μικρόβια από το ένα σημείο στο άλλο. Το τριάντα-δύο τοις εκατό των επιφανειών που ελέγχθηκαν είχαν βακτήρια και μούχλα.

Πώς να καθαρίσετε σωστά την κουζίνα σας! - Αυτά είναι τα βασικά βήματα!

Τα πιατάκια των ζώων

Τα ζωάκια μας γλύφουν το πιάτο τους μέχρι να καθαρίσει και καθώς το κάνουν αυτό αφήνουν πίσω τους βακτήρια από την γλώσσα τους και το στόμα τους. Τα υπολείμματα των τροφών πολλαπλασιάζουν τα μικρόβια τα οποία διασπείρονται με κάθε τρόπο στο περιβάλλον του σπιτιού μας.

Τα κουμπιά του φούρνου

Τα περισσότερα κουμπιά του φούρνου μαζεύουν βρώμα και υπολείμματα τροφών καθώς τα πιάνουμε με βρώμικα ή λαδωμένα χέρια συνεχώς. Το 14 τοις εκατό είχε βακτήρια ενώ το 27 τοις εκατό μούχλα και άλλα ένζυμα.

Εύκολα βήματα για να καθαρίσετε την πόρτα της κουζίνας

Τα σφουγγάρια και το σύρμα κουζίνας

Το ξέρατε ότι τα σφουγγάρια, τα σύρματα και τα υπόλοιπα πανάκια καθαρισμού είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα σε ένα σπίτι; Είναι λογικό βεβαίως δεδομένου ότι τα χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα πάντα, από τον πάγκο της κουζίνας μέχρι το μπάνιο. Το 77 τοις εκατό των σφουγγαριών είχαν βακτήρια, ενώ το 86 τοις εκατό μούχλα και ένζυμα. Το 18 τοις εκατό είχε βακτήρια σταφυλόκοκκου που μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά από ασθένειες.

Τα παιχνίδια των τετράποδων φίλων μας

Τα παιχνίδια τους είναι δυστυχώς όσο βρώμικα είναι και τα μπολ τους επειδή τα πετάμε και μας τα φέρνουν από τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού. Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα παιχνίδια αυτά έχουν βακτήρια σταφυλόκοκκου σε ποσοστό 23 τοις εκατό, ενώ το 55 τοις εκατό μούχλα, βακτήρια και ένζυμα.

Οδοντόβουρτσες και κύπελλα

Τα δοχεία στα οποία τοποθετούμε τις οδοντόβουρτσες είναι πάρα πολύ βρώμικα και γεμάτα με κάθε είδους βακτήρια, μούχλα και άλλα μικρόβια.

Δώστε βάση: Αυτό είναι το μοναδικό αντικείμενο που πρέπει να έχετε σε κουζίνα και μπάνιο!

Οι βρύσες του νιπτήρα

Η αλήθεια είναι ότι δεν δίνουμε την πρέπουσα προσοχή όταν τα καθαρίζουμε και αυτό εξηγεί γιατί είναι τόσο βρώμικες. Έχουν μικρόβια επειδή τις πιάνουμε με βρώμικα χέρια για να πλυθούμε. Το 9 τοις εκατό είχε βακτήρια και το 27 τοις εκατό μούχλα.

Οι μηχανές καφέ

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η καφετιέρα σας μπορεί να σας αρρωστήσει; Εϊναι συνεχώς βρεγμένη και για αυτό το λόγο αναπτύσσονται εκεί μικροοργανισμοί οι οποίοι πολλαπλασιάζονται. Το 50 τοις εκατό των μηχανών καφέ είχαν μούχλα και το 9 τοις εκατό βακτήρια σταφυλόκοκκου. .

Πέντε κόλπα για να απαλλαγείτε απο την άσχημη μυρωδιά στην κουζίνα!

Πολύς κόσμος αποκλείει φαγητά από τη διατροφή του για αυτόν ακριβώς το λόγο. Δεν χρειάζεται να βγάλετε το ψάρι ή το μπρόκολο από τη διατροφή σας επειδή η κουζίνα σας μυρίζει άσχημα όταν μαγειρεύονται. Ακολουθήστε το παρακάτω tip και κάθε είδους δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί μια και καλή από την κουζίνα σας.

Τι θα χρειαστείτε Για να ξεφορτωθείτε τις δυσάρεστες οσμές θα χρειαστείτε ξίδι και ένα κατσαρολάκι.

Βήμα 1ο
Γεμίστε το κατσαρολάκι κατά το 1/4 με λευκό ξίδι και ανοίξτε το μάτι ώστε να αρχίσει το ξίδι να βράζει.

Βήμα 2ο
Αφού το ξίδι αρχίσει να κοχλάζει, σβήστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε το εκεί για λίγα λεπτά.

Βήμα 3ο
Πετάξτε το ξίδι, πλύντε το κατσαρολάκι και συνεχίστε τη ζωή σας.

Η κουζίνα πλέον δεν θα μυρίζει άσχημα και κάθε δυσάρεστη οσμή θα έχει εξαφανιστεί. Μπορεί η κουζίνα να μυρίζει για λίγο ξίδι (όση ώρα βράζει το ξίδι) αλλά μόλις σβήσετε το μάτι η μυρωδιά θα είναι σχετικά ουδέτερη.

Αν θέλετε να δώσετε όμορφη μυρωδιά στο χώρο σας τότε απλά προσθέστε μέσα στο κατσαρολάκι με το ξίδι μερικά στικς κανέλας.

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το σπίτι και deco στο Athensmagazine.gr.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share