Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Μάννα εξ... ουρανού! Τα παράτησε όλα, έγινε φούρναρης και βγάζει 130.000€ το μήνα

Η ιστορία από το μηδέν στην κορυφή

7 Οκτωβρίου 2022 10:59
Μάννα εξ... ουρανού! Τα παράτησε όλα, έγινε φούρναρης και βγάζει 130.000€ το μήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αληθινή ιστορία ενός 34χρονου είναι παράδειγμα προς μίμηση γιας και ο άνδρας παραιτήθηκε από προγραμματιστής για να ανοίξει φούρνο. Όταν ο software engineer, Gautier Coiffard, είπε στη μητέρα του ότι εγκαταλείπει τη δουλειά του για να ανοίξει έναν φούρνο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, εκείνη είπε ότι μάλλον δεν είναι καλή ιδέα, αφού η περιοχή είναι… γεμάτη φούρνους.

Με την ευκαιία, δείτε επίσης: Ούτε με 20 ευρώ: Δημιουργήστε τον δικό σας φούρνο από πηλό

Τελικά, η μητέρα δεν επιβεβαιώθηκε. Το L’Appartement 4F, το αρτοποιείο που άνοιξε ο 34χρονος μαζί με τη σύζυγό του, Ashley Coiffard, κατάφερε να κάνει αμέσως μεγάλη επιτυχία. Το αρτοποιείο άνοιξε τις πόρτες του πριν μερικούς μήνες, κατέγραψε αμέσως μηνιαίο κέρδος και τώρα αποφέρει έσοδα έως και 128.000 $ το μήνα, όπως σημειώνει το CNBC.

«Είχαμε μια ουρά έξω από την πόρτα από τη στιγμή που ανοίξαμε, για πολλές ώρες, μέχρι να πουληθεί και το τελευταίο κρουασάν», λέει η Ashley.

H μετάβαση από τις κλασικές 9-5 δουλειές τους δεν ήταν εύκολη. Σήμερα, η Ashley εξακολουθεί να εργάζεται ως νοσοκόμα για παιδιά, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται το μάρκετινγκ, τα social media και τις συνεργασίες με τον φούρνο.

Πώς έφτασαν να εδραιώσουν τον φούρνο στην περιοχή

Μάννα εξ... ουρανού! Τα παράτησε όλα, έγινε φούρναρης και βγάζει 130.000€ το μήνα

Τα πρώτα κρουασάν δεν είχαν μεγάλη απήχηση. Με δοκιμές και λάθη, κατάφεραν να βελτιώσουν το προϊόν τους. Ο Gautier λέει ότι τελειοποίησε τη συνταγή του μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, αλλά όταν η πανδημία Covid-19 χτύπησε, λίγες εβδομάδες αργότερα, το ζευγάρι αποφάσισε να περιμένει πριν πουλήσει τα κρουασάν. Τον Ιούνιο του 2020, δημοσίευσαν το πρώτο τους μενού στο Facebook και το Instagram. Μάλιστα οι πρώτες πωλήσεις έγιναν… από το σπίτι τους.

Οι φίλοι και οι followers ενδιαφέρθηκαν αμέσως, αλλά το εισόδημα ήταν μέτριο: 150 $ την εβδομάδα, λέει η Ashley για τον πρώτο καιρό στον φούρνο.

Ωστόσο, τους επόμενους μήνες, η είδηση ​​για τα αρτοσκευάσματα διαδόθηκε. Η business ιδέα άρχισε να αναπτύσσεται και να βρίσκει το κοινό της. Κάπως έτσι έφτασαν να ανοίξουν το δικό τους κατάστημα.

Τώρα έχουν φτάσει σε καλά κέρδη. Αλλά παραμένουν προσγειωμένοι. «Θέλουμε να αναπτυχθούμε πολύ αργά και οργανικά», λέει η Ashley. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οτιδήποτε κάνουμε είναι βιώσιμο και εξυπηρετεί την κοινότητα που μας έχτισε», τονίζει.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share