Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024

Προφητεία «κόλαφος» για την ανθρωπότητα - «Η χρονιά που θα καταστραφεί ο κόσμος είναι...»

Έρχεται το τέλος;

5 Ιουλίου 2023 08:49
Προφητεία «κόλαφος» για την ανθρωπότητα - «Η χρονιά που θα καταστραφεί ο κόσμος είναι...»
Από Ανθή Κουρεντζή

Προφητείες: Ο Ισαάκ Νεύτων, ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός, είναι ευρέως γνωστός για την πρωτοποριακή συμβολή του στην επιστήμη. Με την ευκαιρία, δείτε την «μαύρη» προφητεία του Αγίου Παϊσίου.

Ωστόσο, υπάρχει μια λιγότερο γνωστή πτυχή του έργου του Νεύτωνα που έχει ιντριγκάρει πολλούς: το ενδιαφέρον του για τη βιβλική προφητεία και η υποτιθέμενη πρόβλεψή του ότι ο κόσμος θα έφτανε στο τέλος του το 2060.

Ο ισχυρισμός ότι ο Νεύτωνας έκανε μια τέτοια πρόβλεψη πηγάζει από τη βαθιά ενασχόλησή του με τα θρησκευτικά κείμενα και την πίστη του στη σημασία των βιβλικών προφητειών.

Ο Νεύτωνας αφιέρωσε σημαντικό χρόνο και προσπάθεια στη μελέτη και ερμηνεία των θρησκευτικών γραφών, ιδίως των βιβλίων του Δανιήλ και της Αποκάλυψης, τα οποία είναι γνωστά για το αποκαλυπτικό τους περιεχόμενο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η γοητεία του Νεύτωνα για τις προφητείες δεν ήταν ασυνήθιστη για την εποχή του. Πολλοί μελετητές της εποχής, συμπεριλαμβανομένων θεολόγων και επιστημόνων, αναλογίζονταν τα μυστήρια του σύμπαντος και προσπαθούσαν να βρουν συνδέσεις μεταξύ των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων και του φυσικού κόσμου.

Προφητεία «κόλαφος» για την ανθρωπότητα - «Η χρονιά που θα καταστραφεί ο κόσμος είναι...»

Ο Νεύτωνας πρότεινε ότι η περίοδος αυτή αναφερόταν σε 1.260 χρόνια και πίστευε ότι σηματοδοτούσε την άνοδο και την πτώση διαφόρων αυτοκρατοριών και θρησκευτικών δυνάμεων.

Με βάση τους υπολογισμούς του, ο Νεύτωνας πρότεινε ότι το τέλος αυτής της προφητικής περιόδου θα συνέβαινε γύρω στο έτος 2060. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι προβλέψεις του Νεύτωνα βασίστηκαν στην ερμηνεία του αρχαίων κειμένων, τα οποία εμπεριέχουν εγγενώς έναν βαθμό υποκειμενικότητας και κερδοσκοπίας. Ο ίδιος ο Νεύτωνας αναγνώρισε τους περιορισμούς των ερμηνειών του, δηλώνοντας ότι «το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι προσπάθησα να πλαισιώσω αυτή την υπόθεση».

Είναι ζωτικής σημασίας να γίνει διάκριση μεταξύ των επιστημονικών επιτευγμάτων του Νεύτωνα και των θρησκευτικών του αναζητήσεων.

Ενώ οι συνεισφορές του στη φυσική και τα μαθηματικά είναι καθιερωμένες και έχουν αντέξει στο χρόνο, οι θρησκευτικές του ερμηνείες είναι πιο υποκειμενικές και εμπίπτουν στη σφαίρα των προσωπικών πεποιθήσεων. Ο ίδιος ο Νεύτωνας ήταν επιφυλακτικός ως προς τη δημοσίευση των θρησκευτικών του κειμένων κατά τη διάρκεια της ζωής του, αναγνωρίζοντας την πιθανή διαμάχη και την κριτική που θα μπορούσαν να προκαλέσουν.

Παρά την προσοχή που δόθηκε στην υποτιθέμενη πρόβλεψη του Νεύτωνα για το τέλος του κόσμου το 2060, είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε τον ισχυρισμό αυτό με σκεπτικισμό. Μελετητές και εμπειρογνώμονες στους τομείς τόσο της επιστήμης όσο και της θρησκείας προειδοποιούν κατά της απόδοσης οριστικών προφητικών προβλέψεων στον Νεύτωνα.

Η πολυπλοκότητα της βιβλικής ερμηνείας και οι περιορισμοί της ανθρώπινης κατανόησης καθιστούν δύσκολη την εξακρίβωση του ακριβούς νοήματος και των χρονοδιαγραμμάτων των προφητικών κειμένων.

«Σεισμός» με την προφητεία της Γερόντισσας Μακρίνας - «Θά έρθει εποχή πού δεν θα έχουμε ούτε...»

Το Athensmagazine.gr έχει παρουσιάσει προφητείες σπουδαίων προσωπικοτήτων της Εκκλησίας και όχι μόνο, πολλές εκ των οποίων εκπληρώθηκαν. Στο άρθρο που ακολουθεί, αναγράφονται τα λόγια της Γερόντισσας Μακρίνας για το μελανό μέλλον της Ελλάδας που συγκλονίζουν. Με την ευκαιρία, δείτε την προφητεία του Αγίου Παϊσίου που προκάλεσε ταραχή.

«Πόσο ευτυχισμένοι είμαστε και πόσο πρέπει αυτές τίς μέρες να τίς

εκτιμούμε και να τις σεβόμαστε!Πρέπει να σκεφτόμαστε, το βράδυ πού πηγαίνουμε να κοιμηθούμε: «Θα την ξαναβρούμε αυτή τη ζεστασιά, αυτό το ζεστό φαγητό πού τρώμε;

Όταν έκκλησιαζομαστε, να είμαστε πολυόμματα Χερουβείμ. Εκεί πού στεκόμαστε, εκεί να μένουμε, εκτός εάν ύπάρχη σωματική ανάγκη. Τί μεγάλη ευλογία είναι να έχουμε κάθε μέρα Θεία Μυσταγωγία! Πολύ μεγάλη ευλογία είναι αυτή.

Θά έρθη καιρός, πού δεν θα βρίσκουμε ένα αντιδωράκι τόσο δα μικρό και θα λέμε:

«Πού είσαι, αντιδωράκι μου, να σέ φάω, πού σέ είχα κάθε μέρα, σέ έπαιρνα και σέ έτρωγα με τίς χούφτες!».

Θά έρθει εποχή πού δεν θα έχουμε ούτε Αντίδωρο ούτε Αγιασμό να πάρουμε. Τώρα είναι μια μεγάλη ευλογία της Παναγίας μας να έχουμε κάθε μέρα Θεία Λειτουργία. Ξέρετε πόσο μάς φρουρεί;

Μάς έλεγε ένας Γέροντας παλαιότερα ότι, όταν μια αδελφή έχει επάνω της ένα Τετραευάγγελο, φυλάει σαράντα γειτονιές.

Σκέφτηκε τώρα να γίνεται κάθε μέρα μία Θυσία του Χριστού, πόση ευλογία έχουμε! Αυτό είναι αφάνταστο’ να κατεβαίνουν κάθε μέρα μύριες μυριάδων Αγγέλων και Αρχαγγέλων, τα πολυόμματα Χερουβείμ, τα εξαπτέρυγα Σεραφείμ, να μάς περικυκλώνουν και να γίνεται η Θεία Μυσταγωγία.

Περισσότεροι είναι οι Άγιοι Άγγελοι από την αναπνοή μας πού βγαίνει.

«Σεισμός» με την προφητεία της Γερόντισσας Μακρίνας - «Θά έρθει εποχή πού δεν θα έχουμε ούτε...»

Σκεφτείτε τί μεγάλο πράγμα είναι να είναι γεμάτη η εκκλησία από αγίους Αγγέλους! Δεν ξέρω, εγώ έτσι το νοιώθω, έτσι το βλέπω και έτσι σάς το λέω. Πολλές φορές σκέφτομαι, τί μεγάλη δωρεά του Θεού είναι αυτό, και ξενυχτώ, δεν με πιάνει ο ύπνος.

Κάθε μέρα Θεία Μυσταγωγία! Να μνημονεύουμε τα ονόματα όλων αυτών των ανθρώπων!

Η κάθε ψυχούλα πού είναι τόσο πονεμένη και διψασμένη θέλει μια βοήθεια και μια ενίσχυσή, εκτός από τούς κεκοιμημένους πού είναι μέσα στην Κόλασή και άλλος είναι μέσα στο πυρ και άλλος στο φρυγμό των όδόντων, πού και αυτοί έχουν ανάγκη να μνημονευθούν.

Εις δόξα Θεού σάς λέω, ότι στον κόσμο πού ήμουν και εργαζόμουν εννιά και δέκα ώρες την ήμερα, σηκωνόμουν στις τρεις η ώρα και πήγαινα στην εκκλησία, στην άλλη άκρη, με βροχές και χιονοθύελλες.

Θυμάμαι στην Κατοχή μια μέρα με σταμάτησε ένας Γερμανός και μου είπε «άλτ» πήγε να με σκοτώση. Κάνω το σταυρό μου τρεις φορές και του λέω:

«Πηγαίνω στην εκκλησία». Μόλις με είδε να κάνω το σταυρό μου, μ’ άφησε.

Πηγή: «Λόγια Καρδίας – Γερόντισσα Μακρίνα Βασσοπούλου»

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share