Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Γιώργος Γεωργίου: H θρυλική εκπομπή «Καφενείο των φιλάθλων» και τα "γαλλικά" της Δόξας Βύρωνα που έφεραν το "τέλος" της! (Video)

Η εκπομπή ξεκίνησε τηλεοπτικά στο Κανάλι 5 και υπήρξε η πρώτη ευρείας ακροαματικότητας εκπομπή στην Ελλάδα που παρείχε βήμα στους φιλάθλους

5 Ιουνίου 2023 13:13
Γιώργος Γεωργίου: H θρυλική εκπομπή «Καφενείο των φιλάθλων» και τα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Γιώργος Γεωργίου. Ο δημοσιογράφος, που νοσηλευόταν στον Άγιο Σάββα, είχε χάσει τον γιο του, το 2017 λόγω της σπάνιας ασθένειας που ονομάζεται «Αταξία Φρίντριχ», σε ηλικία 35 ετών και έκτοτε η υγεία του είχε επιβαρυνθεί αρκετά. Ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών έδινε «μάχη» με τον καρκίνο το τελευταίο διάστημα.

H θρυλική εκπομπή «Καφενείο των φιλάθλων» και τα "γαλλικά" της Δόξας Βύρωνα που έφεραν το "τέλος" της

Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε στα Πετράλωνα στις 26 Μαΐου 1952. Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας «Ο Φίλαθλος», ενώ είχε συνεργαστεί και με τα περιοδικά Σύγχρονος Αθλητισμός και Forza.

Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον Φίλαθλο, καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Η συγκεκριμένη εκπομπή ξεκίνησε τηλεοπτικά στο Κανάλι 5 και ραδιοφωνικά στον Sport FM και υπήρξε η πρώτη ευρείας ακροαματικότητας εκπομπή στην Ελλάδα, που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο.

Τα δύο πρώτα χρόνια (1997-1998) των «θρυλικών» εκπομπών στο κανάλι 5, ο Γιώργος Γεωργίου είχε οργώσει όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, δίνοντας μικρόφωνο στον κόσμο να πει την άποψή του για τα τεκταινόμενα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όχι μόνο.

Η Δόξα Βύρωνα... έφερε το τέλος

Η εκπομπή σάρωνε σε θεαματικότητα, ώσπου διεκόπη ξαφνικά εξαιτίας μιας επεισοδιακής εκπομπής στον Βύρωνα. Οπαδοί της Δόξας Βύρωνα μετέτρεψαν τον χώρο σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, με συνθήματα ακατάλληλα για ανηλίκους.

Επίσης αντάλλαζαν «γαλλικά» μεταξύ τους, ενώ έφτασαν να κάνουν μέχρι και «σχιζοφρένεια» βρίζοντας και σπρώχνοντας τους πάντες.

Όλα αυτά έκαναν έξαλλο τον Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος και αναγκάστηκε να διακόψει την εκπομπή, έτσι ώστε να μεταβεί στο τηλεοπτικό στούντιο του καναλιού για να τη συνεχίσει από εκεί με ασφάλεια.

Έκτοτε, η εκπομπή έπαψε να έχει την ανοιχτή «λαϊκή» μορφή της με επισκέψεις στις καφετέριες και στα καφενεία και συνεχίστηκε για πολλά χρόνια με τον Γεωργίου να συνομιλεί με τηλεφωνικές γραμμές από το στούντιο.

Η τηλεοπτική του εκπομπή είχε κατά καιρούς φιλοξενηθεί στους σταθμούς Alpha, Channel 9, Τηλεάστυ, Extra 3, Action 24 και Kontra Channel.

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM και είναι ένας από τους μακροβιότερους δημοσιογράφους του σταθμού από ίδρυσης του.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share