Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 23 Αυγούστου!

Τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

23 Αυγούστου 2022 06:41
Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 23 Αυγούστου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 23 Αυγούστου, στην Ελλάδα και τον κόσμο! Να σας θυμίσουμε: Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 22 Αυγούστου!

μ.Χ.

1893

Σαν σήμερα

Ο Σπυρίδων Περεσιάδης ολοκληρώνει το θεατρικό έργο «Γκόλφω».

1910

Σε πανηγυρική συγκέντρωση ανακοινώνεται η ίδρυση του νέου κόμματος του Ελευθέριου Βενιζέλου, με το όνομα «Κόμμα των Φιλελευθέρων».

1927

Σαν σήμερα

Εκτελούνται στη Βοστόνη οι αναρχικοί Νίκολας Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι, επειδή κρίθηκαν ένοχοι φόνου, τον οποίο ουδέποτε παραδέχτηκαν. Η ιστορία τους ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες.

1939

Η ναζιστική Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση υπογράφουν σύμφωνο μη επίθεσης, γνωστό ως «Σύμφωνο Μολότοφ - Ρίμπεντροπ». Σε μία μυστική προσθήκη στο κείμενο της συμφωνίας, η Πολωνία διαμοιράζεται ανάμεσα στα δύο κράτη.

1942

Αρχίζει η πολιορκία του Στάλινγκραντ από τους Γερμανούς.

1982

Σαν σήμερα

Η Εθνική Αντίσταση αναγνωρίζεται με το νόμο 1285 που ψηφίζει η Βουλή, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 22 Αυγούστου!

Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 22 Αυγούστου, στην Ελλάδα και τον κόσμο! Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 21 Αυγούστου!

1645

Επεξεργασία: Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 22 Αυγούστου!

Η πόλη των Χανίων παραδίδεται από τους Ενετούς στους Τούρκους, μετά από δίμηνη πολιορκία.

1716

Οι Οθωμανοί Τούρκοι αποτυγχάνουν να καταλάβουν την Κέρκυρα, την οποία υπερασπίζουν βενετικά στρατεύματα υπό τον Σάξονα κόμη Σούλεμπουργκ και λύουν την πολιορκία της.

1864

Επεξεργασία: Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 22 Αυγούστου!

Δώδεκα κράτη υπογράφουν τη Συνθήκη της Γενεύης, με την οποία ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.

1923

Η μεγαλύτερη σε έκταση και μαχητικότητα απεργία που έχει συμβεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Πανεργατική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στο Πασαλιμάνι καταστέλλεται βίαια από στρατό και αστυνομία. Έντεκα νεκροί, δεκάδες τραυματίες. Βασικά αιτήματα, η αύξηση των ημερομισθίων, η μείωση των ωρών εργασίας, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας -ιδιαίτερα για τους ανήλικους εργαζομένους- η επαναπρόσληψη των απολυμένων κ.ά.

1952

Αρχίζει η περίφημη Δίκη των Αεροπόρων.

1996

Επεξεργασία: Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 22 Αυγούστου!

Φρίκη στο Βέλγιο από την αποκάλυψη της δολοφονίας 16 παιδιών (και σεξουαλικής κακοποίησής τους) από κύκλωμα παιδεραστών, με επικεφαλής τον Μαρκ Ντιτρού και κάλυψη από ανώτερες αρχές.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share