Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αποκάλυψη-σοκ για την «αμαρτωλή» νύχτα και τον «μεγάλο χαλασμό» - Φωτο-ντοκουμέντο

Σοκ

19 Ιουλίου 2022 09:12
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αποκάλυψη-σοκ για την «αμαρτωλή» νύχτα και τον «μεγάλο χαλασμό» - Φωτο-ντοκουμέντο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτογραφία ντοκουμέντο από την “αμαρτωλή” νύχτα της Αλίκης Βουγιουκλάκη! Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε ένα εξώφυλλο περιοδικού όπου φαίνεται η Αλίκη Βουγιουκλάκη να ανάβει φωτιές στα μπουζούκια. Επίσης, μία φωτογραφία - ντοκουμέντο κυκλοφορεί με έναν μαυροφορεμένο άντρα που κοιμάται πάνω στον τάφο της θρυλικής Αλίκης Βουγιουκλάκη!

Συγκεκριμένα, το περιοδικό “Εικόνες” είχε απαθανατίσει την εθνική μας σταρ σε νυχτερινή έξοδο. Στην εικόνα, η Αλίκη Βουγιουκλάκη φαίνεται πάνω σε ένα τραπέζι να χορεύει ασταμάτητα, ενώ μάλιστα, στον τίτλο του περιοδικού γράφουν “Η νύχτα του μεγάλου χαλασμού”.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αποκάλυψη-σοκ για την «αμαρτωλή» νύχτα και τον «μεγάλο χαλασμό» - Φωτο-ντοκουμέντο

Αυτή είναι η ιστορική οδός όπου έμενε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην Αθήνα, όταν σπούδαζε στη σχολή

Η θρυλική Αλίκη Βουγιουκλάκη που σφράγισε με το ταλέντο της, το ταραμέντο της και την μοναδικότητά της τον ελληνικό κινηματογράφο, τα πρώτα χρόνια της που σπούδαζε, έμενε στην Αθήνα.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε όλη την αλήθεια για την πραγματική σχέση Αλίκης Βουγιουκλάκη - Τζένης Καρέζη.

Συγκεκριμένα, όπως η ίδια είχε αποκαλύψει σε μία συνέντευξη της στο "Ενώπιος Ενωπίο" και τον Νίκο Χατζηνικολάου το 1993, έμενε στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου κοντά στη Χίου 53. Το σπίτι της ήταν κοντά στο στρατηγείο της Φίνος Φιλμ.

Η καριέρα της

Το 1952 έδωσε κρυφά από την οικογένειά της εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε τρία χρόνια μετά με Λίαν Καλώς, χάνοντας το Αριστείο λόγω της αυστηρής βαθμολόγησης του Δημήτρη Χορν. Προτού ακόμη αποφοιτήσει από τη Σχολή ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στο θέατρο. Στον πρώτο της θεατρικό ρόλο υποδύθηκε τη Λουιζόν στο έργο Ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου το 1953, ενώ η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία Το ποντικάκι το 1954.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου συμμετείχε χωρίς επίσημη άδεια της Σχολής στην παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα, όπου κλήθηκε να αντικαταστήσει εκτάκτως την Άννα Συνοδινού, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Ωστόσο, λόγω του ότι φοιτούσε ακόμη συζητήθηκε από τον σύλλογο των διδασκόντων της Σχολής η περίπτωση της αποπομπής της. Ο Καρθαίος είχε ισχυρισθεί πως δέχθηκε την επίσκεψη της θείας του Νίκου Χατζίσκου και του ζήτησε να επιτρέψει ως διευθυντής της Σχολής να παίξει η Βουγιουκλάκη στις παραστάσεις του Εθνικού Κήπου.

Ο διευθυντής είπε πως ο κανονισμός της Σχολής δεν το επέτρεπε, κάτι που δεν διαβιβάστηκε σωστά στη Βουγιουκλάκη, η οποία παραπλανήθηκε και χωρίς να αντιμετωπίσει το ζήτημα υπεύθυνα, συμμετείχε στις παραστάσεις.

Η Βουγιουκλάκη αιτήθηκε συγχώρεσης από το συμβούλιο των καθηγητών, επικαλούμενη πως και στο παρελθόν είχε αρνηθεί πρόταση συμμετοχής της σε παράσταση του θιάσου της Κοτοπούλη. Τελικά ο Καρθαίος πρότεινε την επιεική κρίση της, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Ροντήρης.

Σύντομα καθιερώθηκε στο χώρο και λόγω της εξαιρετικής δημοτικότητας που απέκτησε στο ευρύ κοινό ονομάστηκε (αρχικά από τον Φιλοποίμενα Φίνο) «Εθνική Σταρ» της Ελλάδας.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share