Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Ανατριχίλα με την Ντίνα Κώνστα: Ο... προφητικός της ρόλος στην τηλεόραση για το θάνατό της

Μητέρα με άνοια που έμενε μαζί με το γιο της

4 Ιουλίου 2022 09:37
Ανατριχίλα με την Ντίνα Κώνστα: Ο... προφητικός της ρόλος στην τηλεόραση για το θάνατό της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ντίνα Κώνστα «βύθισε» στη θλίψη με τον χαμό της τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας μας, με την αγαπημένη ηθοποιό να φεύγει από τη ζωή στα 83 της, έχοντας εσχάτως ταλαιπωρηθεί από την άνοια.

Η ασθένειά της, μάλιστα, αποτέλεσε μέρος μιας... τραγικής ειρωνείας, καθώς ένας εκ των τελευταίων της ρόλων στην τηλεόραση αφορούσε μια μητέρα ηλικιωμένη με άνοια, που ζούσε με το γιο της.

Πρόκειται για την κωμική σειρά της ΕΡΤ «Μαμά και γιος» που προβλήθηκε το 2002. Γιος της αξεπέραστης «Ιουλίας Χανιώτη» ήταν ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος ως «Περικλής» -ένας σαραντάρης διαζευγμένος δημοσιογράφος- που είχε αναλάβει να τη φροντίζει και προέκυπταν αμέτρητες κωμικοτραγικές καταστάσεις εξαιτίας της άνοιας της μητέρας του.

Μαζί τους εμφανίστηκαν ως γκεστ μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών: Ταξιάρχης Χάνος (Μιλτιάδης Χανιώτης, αδερφός Περικλή Χανιώτη), Γαλήνη Τσεβά (σύζυγος Μιλτιάδη), Φωτεινή Μπαξεβάνη (Χριστίνα, πρώην γυναίκα του Περικλή Χανιώτη), Τάσος Παπαναστασίου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Οι μεγάλοι ρόλοι της ηθοποιού

Η Ντίνα Κώνστα έχει διαγράψει μεγάλη πορεία στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο από τη δεκαετία του '70 μέχρι και πριν από μερικά χρόνια. Η γνωστή ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχα και ανατρεπτική. Οι ρόλοι της Ντίνας Κώνστα σε θέατρο και τηλεόραση άφησαν εποχή.

Η καλλιτεχνική της πορεία στην τηλεόραση ξεκινά το 1976 και δυο χρόνια μετά παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της «Βάβως» στη σειρά της ΕΡΤ «Έρωτας και επανάσταση». Ωστόσο, ο ρόλος της «Γιολάντας Ραγιά» στη σειρά «Το δις εξαμαρτείν» (1993-1996) ήταν ένας από τους αγαπημένους του τηλεοπτικού κοινού ακόμη και σήμερα.

Ακολούθησε η θρυλική «Ντένη Μαρκορά» που καλούσε κάθε τόσο τη Μαρούσκα να της δώσει το evian και να σημειώσει τις έξυπνες ατάκες της στους «Δυο ξένους» (1997/1999).

Ο τελευταίος τηλεοπτικός της ρόλος ήταν στην ΕΡΤ με τη σειρά «Τα χρυσά Κορίτσια» (2007-2009) με τον ρόλο της «Σοφίας».

Τέλος, η Ντίνα Κώνστα είχε λάβει το πιο θερμό χειροκρότημα και στο θέατρο με τον ρόλο της «Σωτηρίας Μπέλλου».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share