Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

6 + 1 από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Τα γνώριζες;

17 Δεκεμβρίου 2021 14:43
6 + 1 από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η βρετανική βασιλική οικογένεια είναι πάντα πρωτοσέλιδο και μερικές φορές μάλιστα για μάλλον άσχημους λόγους. Με την ευκαιρία δες εδώ το απίστευτο που έγινε 24 χρόνια μετά το θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Οι προηγούμενες γενιές του Οίκου του Windsor έχουν υποστεί σκάνδαλα σχεδόν κάθε ποικιλίας, από αδιάφορες επιλογές κοστουμιών μέχρι εκρηκτικά διαζύγια, ακόμη και μια άνευ προηγουμένου παραίτηση από τον θρόνο.

Χάρη στα μέσα ενημέρωσης που διψούν για κουτσομπολιά, πολλά από τα πιο "άπλυτά" τους έχουν αποκαλυφθεί και δημοσιευτεί σε όλο τον κόσμο.

Εδώ είναι οι ιστορίες πίσω από 20 μεγάλα σκάνδαλα που τράβηξαν την προσοχή του κόσμου.

Ο βασιλιάς Εδουάρδος VIII απέρριψε το στέμμα το 1936 για να μπορέσει να παντρευτεί μια χωρισμένη Αμερικανίδα

Αμέσως μετά τον θάνατο του πατέρα του το 1936, ο Εδουάρδος Η' ανέλαβε τον θρόνο. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, τον απαρνήθηκε.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι "είχε πέσει στα σκληρά" με τη Wallis Simpson, μια Αμερικανίδα που είχε ήδη χωρίσει μια φορά. Η πρότασή του για γάμο προκάλεσε κοινωνικό και πολιτικό σάλο, αφού η Εκκλησία της Αγγλίας απαγόρευσε τεχνικά στον Έντουαρντ να παντρευτεί κάποια που είχε χωρίσει. Τελικά, ο Έντουαρντ αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

«Μου ήταν αδύνατο να σηκώσω το βαρύ φορτίο της ευθύνης και να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου ως Βασιλιάς [...] χωρίς τη βοήθεια και την υποστήριξη της γυναίκας που αγαπώ», είπε σε μια ραδιοφωνική ομιλία προς το έθνος τον Δεκέμβριο του 1936.

Ο Έντουαρντ και η Σίμπσον παντρεύτηκαν το 1937 και παρέμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο του Έντουαρντ το 1972.

Τα 20 μεγαλύτερα σκάνδαλα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ερωτεύτηκε έναν παντρεμένο άντρα

Ο καπετάνιος Peter Townsend ήταν ένας αξιωματικός της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούσε ως ιππικός - ουσιαστικά υπάλληλος της βασιλικής οικογένειας. Πέρασε πολύ χρόνο με τη Μάργκαρετ και σύντομα οι δυο τους ερωτεύτηκαν. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι ήταν παντρεμένος.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο σκανδαλώδη το 1953 όταν ο Τάουνσεντ χώρισε τη γυναίκα του και έκανε πρόταση γάμου στη Μάργκαρετ. Όμως οι κανόνες της Εκκλησίας της Αγγλίας απαγόρευαν έναν τέτοιο γάμο.

Η σχέση έληξε το 1955 όταν διέκοψαν τον αρραβώνα. Απλώς δεν υπήρχε περίπτωση να έχουν αίσιο τέλος ο Καπετάνιος Τάουνσεντ και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Τα 20 μεγαλύτερα σκάνδαλα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Ο γάμος της πριγκίπισσας Μαργαρίτας με διαφορετικό άντρα κατέληξε σε διαζύγιο υψηλού προφίλ

Λίγο καιρό αφότου χώρισε με τον Τάουνσεντ, η Μάργκαρετ παντρεύτηκε τον φωτογράφο Άντονι Άρμστρονγκ Τζόουνς. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος βασιλικός γάμος που μεταδόθηκε ποτέ στην τηλεόραση!

Λίγα χρόνια αργότερα, η ένωσή τους έγινε πηγή «αυξανόμενης δημόσιας γελοιοποίησης», σύμφωνα με τους New York Times. Μάλωσαν δημόσια, η Μάργκαρετ έκανε μεγάλες διακοπές χωρίς τον σύζυγό της και φήμες κυκλοφόρησαν γύρω από τη στενή της φιλία με έναν άντρα 17 χρόνια νεότερο της.

Το 1976 το ζευγάρι ανακοίνωσε τον χωρισμό του και δύο χρόνια αργότερα χώρισαν επίσημα. Η Margaret έγινε η πρώτη βασιλική που χώρισε μετά τον Ερρίκο VIII, ο οποίος βασίλεψε πολύ πίσω στη δεκαετία του 1500.

Τα 20 μεγαλύτερα σκάνδαλα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ένας υποτιθέμενος εραστής καταγράφηκαν κρυφά στο τηλέφωνο

Το 1992 - ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν ακόμη παντρεμένοι - τα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την απομαγνητοφώνηση μιας συνομιλίας μεταξύ της Νταϊάνα και ενός υποτιθέμενου εραστή που ονομαζόταν Τζέιμς Γκίλμπι. Στη συνομιλία, ο Gilbey είπε στην Diana ότι την αγαπούσε και την αποκάλεσε με το όνομα "Squidgy" 53 φορές. Έτσι το σκάνδαλο κέρδισε το αξιομνημόνευτο παρατσούκλι «Squidgygate».

Αργότερα, σε συνέντευξή της, η Νταϊάνα επιβεβαίωσε ότι η συνομιλία ήταν πραγματική, αλλά αρνήθηκε ότι ήταν μοιχικής φύσης.

Το ίδιο συνέβη και με τον σύζυγο της Νταϊάνα, τον πρίγκιπα Κάρολο

Λίγο μετά το τηλεφώνημα της Νταϊάνα που διέρρευσε, ο πρίγκιπας Κάρολος (ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ) είχε ένα δικό του.

Ένα αυστραλιανό περιοδικό δημοσίευσε την απομαγνητοφώνηση μιας κλήσης μεταξύ του Τσαρλς και της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς - μιας μακροχρόνιας παντρεμένης φίλης. Αυτό επιβεβαίωσε αυτό που πολλές φήμες είχαν υποθέσει: ότι ο Κάρολος και η Καμίλα είχαν ρομαντική σχέση.

Αργότερα το ίδιο έτος, ο Τσαρλς και η Νταϊάνα ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους.

Η Νταϊάνα έδωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη βόμβα και ο γάμος τελικά κατέρρευσε οριστικά

Τα 20 μεγαλύτερα σκάνδαλα της βρετανικής βασιλικής οικογένεια

Το 1995, η Νταϊάνα έδωσε μια προσωπική συνέντευξη στον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ για να μιλήσει για τις τεράστιες πιέσεις της δημόσιας ζωής και τους αγώνες της με τον αυτοτραυματισμό, μετά τον τοκετό.

Αποκάλυψε επίσης ότι γνώριζε για τη σχέση του Τσαρλς με την Καμίλα. ("Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε είχε λίγο κόσμο", είπε περίφημα.) Και η Νταϊάνα παραδέχτηκε μάλιστα ότι ήταν άπιστη στον Τσαρλς, λέγοντας ότι ήταν "ερωτευμένη" με τον Τζέιμς Χιούιτ, τον δάσκαλό της ιππασίας.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η ίδια η βασίλισσα προέτρεψε τον γιο και τη νύφη της να χωρίσουν και τον επόμενο χρόνο, το επισήμαναν. Ο Charles και η Camilla, από την άλλη, παντρεύτηκαν το 2005 και είναι ακόμα μαζί.

Η πριγκίπισσα Άννα χώρισε από τον σύζυγό της και παντρεύτηκε ένα μέλος του βασιλικού επιτελείου

Τα 20 μεγαλύτερα σκάνδαλα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Η πριγκίπισσα Άννα, η μοναχοκόρη της σημερινής Βασίλισσας Ελισάβετ Β', παντρεύτηκε τον Ολυμπιονίκη ιππέα Μαρκ Φίλιπς το 1973. Αλλά το ζευγάρι πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου χωριστά και δεν φαινόταν να είναι ευτυχισμένο - το περιοδικό People περιέγραψε τον γάμο ως "απάτη χωρίς χαρά".

Στη συνέχεια, την άνοιξη του 1989, μια βρετανική εφημερίδα απέκτησε κλεμμένα αντίγραφα επιστολών που είχε γράψει στην Anne ένας από τους συνεργάτες της, ένας Βρετανός αξιωματικός του ναυτικού ονόματι Timothy Laurence. Αν και το περιεχόμενο των επιστολών δεν δημοσιοποιήθηκε, τα ταμπλόιντ τα περιέγραψαν ως «εξαιρετικά οικεία» και «πολύ καυτά για να τα χειριστείς».

Το 1992, η Anne ανακοίνωσε ότι χώριζε με τον Phillips - και ότι σχεδίαζε να παντρευτεί τον Laurence. Οι δυο τους είναι μαζί από τότε.

Πηγή: insider.com

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share