Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θυμάστε τον χαρτοπαίκτη Μάνο από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»; Θα πάθετε πλάκα με το πώς είναι σήμερα

Είναι πιο κούκλος από ποτέ!

18 Σεπτεμβρίου 2021 14:38
Θυμάστε τον χαρτοπαίκτη Μάνο από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»; Θα πάθετε πλάκα με το πώς είναι σήμερα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θυμάστε τον... χαρτοπαίκτη Μάνο, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώην της Βλαχάκη στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»; Ο ίδιος σήμερα είναι ειλικρινά αγνώριστος, αλλά με... με την καλή έννοια, αφού είναι πιο κούκλος από ποτέ.

Μπορεί να έπαιξε σε ένα μόνο επεισόδιο στη δημοφιλή σειρά, όμως ο Μάνος... ο ζαρατούστρας κατάφερε να μείνει αξέχαστος. Το ρόλο αυτόν ποδύθηκε ο ηθοποιός Χρήστος Σκορδάς, τον οποίο βλέπαμε να φλερτάρει με την Ελένη Βλαχάκη, με τη δικηγόρο της επίσης να είναι διαφορετική.

Ο Χρήστος Σκορδάς μετά το «Κωνσταντίνου και Ελένης» έκανε άλλα γκεστ σε σειρές όπως στους «Αληθινούς Έρωτες», στο «Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο» και οι «Επτά θανάσιμες πεθερές».

Σήμερα ο ηθοποιός Χρήστος Σκορδάς φαίνεται πως έχει αλλάξει αρκετά από την τότε εμφάνιση του στην σειρά του ΑΝΤ1.

Χρήστος Σκορδάς

Χρήστος Σκορδάς σήμερα

Ήταν 10 κι έγιναν 11: Νεκρός ακόμη ένας ηθοποιός από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, ότι στο «Κωνσταντίνου και Ελένης» έχουν πεθάνει 10 ηθοποιοί, σκορπίζοντας τη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Τελικά, όμως, αυτοί είναι 11, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια, όπως σας αποκαλύπτει το Athensmagazine.gr, έχει πεθάνει ο Μίμης Θειόπουλος.

Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» είναι μια τηλεοπτική σειρά του ANT1 που σημείωσε τεράστια επιτυχία και συνεχίζει να κάνει νούμερα ακόμα και σήμερα, παρά το γεγονός πως παίζεται σε επανάληψη πολλά χρόνια.

Το τηλεοπτικό κοινό έχει λατρέψει τη σειρά, ωστόσο κάποιοι από τους ηθοποιούς που έκαναν έστω και ένα «πέρασμα» δεν βρίσκονται πια μαζί μας.

Ποιος ήταν ο Μίμης Θειόπουλος

Ο Μίμης Θειόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1927 και ήταν ηθοποιός και συνθέτης τραγουδιών, συνεργάτης και στενός φίλος του Τόλη Βοσκόπουλου. Τη δεκαετία του 1980 ήταν από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες των ελληνικών βιντεοταινιών. Σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 8 Απριλίου 2010.

Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1953, παίρνοντας επαγγελματική άδεια ως εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε σε όλα τα είδη του μουσικού θεάτρου: οπερέτα, επιθεώρηση, μιούζικαλ, βαριετέ και επιθεώρηση πίστας σε νυχτερινά κέντρα. Ξεκίνησε με τα γνωστά μπουλούκια για να συνεχίσει σύντομα σε αθηναϊκά θέατρα ενώ τη δεκαετία του 1960 περιόδευσε σε Ευρώπη και Αμερική συμμετέχοντας σε οπερέτες και κωμωδίες. Τελευταία του θεατρική εμφάνιση ήταν το 1997 στο «Θέατρο Ελπίδας» της Έλενας Τσαλδάρη, όπου εμφανίστηκε στην παράσταση «Ο αρχισιδηρουργός». Σε πολλές επιθεωρήσεις της δεκαετίας του 1980 συμμετείχε και στη συγγραφή των σκετς. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο ηθοποιός πρώτος αριστερά, σε ένα στιγμιότυπο από την παράσταση «Γιεγιέδες και μπουζούκια» (θέατρο Άλφα, 1967-1968), όπου πρωτοτραγούδησε ο Τόλης Βοσκόπουλος επιτυχίες όπως «Σαν της γαρδένιας τον ανθό» και «Έχω μιαν αρραβωνιάρα».

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε διαπιστωμένα 23 ταινίες, με πρώτη την «Γκολ στον έρωτα» (1954) και τελευταία την «Πολίτικη κουζίνα» (2003). Υπήρξε μάλιστα σε δύο εξ αυτών και διευθυντής παραγωγής: «Για την αγάπη του παιδιού μου» (1963) και «Μας ενώνει ο πόνος» (1964). Οι εμφανίσεις του ήταν αραιές ενώ οι δύο τελευταίες του ταινίες πραγματοποιήθηκαν 15 χρόνια μετά τη χρυσή δεκαετία του 1980!

Τη δεκαετία του 1980 επίσης συμμετείχε διαπιστωμένα σε μέχρι στιγμής 83 βιντεοταινίες! Στη φωτογραφία ο Γιώργος Μυλωνάς με την Άννα Φόνσου, τον πρωτοεμφανιζόμενο Παύλο Χαϊκάλη και τον Μίμη Θειόπουλο σε συνέντευξη του πρώτου στο περιοδικό «Εικόνες» (20/11/2005).

Κωνσταντίνου και Ελένης Μίμης Θειόπουλος

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε ελάχιστες σειρές ως μέλος βασικού καστ. Συνήθης ήταν η γκεστ εμφάνισή του για ένα κυρίως ή δύο επεισόδια σε αρκετές γνωστές επιτυχίες από τη δεκαετία του 1990 ως τις αρχές του 2000. Ανάμεσά τους: «Οι αυθαίρετοι», «Το ρετιρέ», «Το τρίτο στεφάνι», «Κωνσταντίνου και Ελένης». Τελευταία του εμφάνιση ήταν στη σειρά «Χαϊδεμένα παιδιά».

Έγραψε πολλά τραγούδια που έγιναν γνωστά από δημοφιλείς τραγουδιστές, όπως Λίτσα Διαμάντη, Δούκισσα, Σταμάτης Κόκοτας, Τόλης Βοσκόπουλος κ.ά.

Έχει γράψει στίχους για 70 τραγούδια, τα περισσότερα από τα οποία δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του 1970 ενώ αρκετά ακούστηκαν και τη δεκαετία του 1980. Ανάμεσά τους: «Αποκοιμήθηκα» και «Πριν χαθεί το όνειρό μας» (Τόλης Βοσκόπουλος), «Τα λόγια είναι περιττά» (Μαρινέλλα και Τόλης Βοσκόπουλος), «Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε» (Δούκισσα). Στη φωτογραφία με τον Τόλη Βοσκόπουλο και τον Νίκο Τζαβάρα (με τον αδελφό του, Γιώργο, ήταν γνωστό ντουέτο εκείνη την εποχή) το 1976.

Δείτε ποιοι είναι οι υπόλοιποι ηθοποιοί που έχουν φύγει από τη ζωή, στις παρακάτω φωτογραφίες:

Απόστολος Σουγκλάκος
Ο Απόστολος έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2006 σε ηλικία 56 ετών. Υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια επαγγελματικού του ταξιδιού στη Ρόδο και έμεινε σε κώμα στο νοσοκομείο δύο εβδομάδες. Πέθανε στις 5 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς.

undefined

Ανδρέας Ντούζος
Έφυγε από τη ζωή το 2013. Τους τελευταίους μήνες της ζωής του βρισκόταν στην εντατική λόγω ατυχήματος.

undefined


Άρτο Απαρτιάν
Έφυγε από τη ζωή το 2010. Αιτία, το πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε έμφραγμα.

undefined
Χρήστος Ευθυμίου
Έφυγε ανήμερα της γιορτής του το 2008, σε ηλικία 54 ετών από ανακοπή καρδιάς, ενώ έδινε τη δική του μάχη με τον καρκίνο.

undefined

Σωτήρης Βάγιας
Έφυγε από τη ζωή το 2014. Βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του έχοντας υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου.

undefined
Γιώργος Βελέντζας
Έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2015 σε ηλικία 87 ετών.

undefined
Έφη Τσαμποδήμου

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 2015. Στη δημοσιότητα δε δόθηκαν ποτέ λεπτομέρειες για το θάνατό της.

undefined
Ντόρα Σιμοπούλου
Έφυγε από τη ζωή το 2016, στα 75 της χρόνια.

undefined

Γιάννης Φύριος

Ο αγαπημένος ηθοποιός συμμετείχε και σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στο Γιάννης και Μαρία το 1982, στο Ρετιρέ του Γιάννη Δαλιανίδη, στη σειρά Παππούδες εν δράσει (2000), στη σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης (επεισόδιο ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΩ (Β κυκλος) καθώς και στο στο ρόλο του παππού του Σταύρακα στην σειρα ''Το Καφε της Χαρας'' αλλά και στην σειρα ''50-50'' στο ρόλο του κυρ Παναγιώτη.

Πέθανε στις 16 Απριλίου του 2007 όντας σε ηλικία 93 ετών και ετάφη στο νεκροταφείο Ζωγράφου!

undefined


Σπύρος Λασκαρίδης
Ο Σπύρος Λασκαρίδης, έπαιζε τον θείο του Κωνσταντίνου που άφησε την περιβόητη διαθήκη με σκοπό να γνωριστεί και να αγαπηθεί με την Ελένη. Άρα μιλάμε για τον βασικό πρωταγωνιστή της σειράς! Δυστυχώς λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για τον συγκεκριμένο.

undefined

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share