Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο λόγος που οι παππούδες μας δεν είχαν αλλεργίες σε τροφές - Σε αντίθεση με εμάς

Το γνωρίζατε;

15 Ιουλίου 2020 16:40
Ο λόγος που οι παππούδες μας δεν είχαν αλλεργίες σε τροφές - Σε αντίθεση με εμάς

Ορίστε γιατί οι παππούδες μας δεν είχαν καμία αλλεργία σε τροφές, και ο λόγος που σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι βασανίζονται από αυτές.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2013 από το Centers for Disease Control and Prevention, οι τροφικές αλλεργίες στα παιδιά αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50% την περίοδο 1997-2011. Αυτές εδώ είναι μερικές από τις τροφές που προκαλούν αλλεργία, και πρέπει να αποφεύγετε.

Ο δρ. Mercola υποστηρίζει ότι αλλεργίες στο γάλα είναι η νούμερα ένα αλλεργία στην Αμερική, πράγμα το οποίο αποδίδει στις αυξητικές ορμόνες που περιέχουν τα γαλακτοκομικά, καθώς και στα υπερβολικά αντιβιοτικά με τα οποία εμβολιάζονται τα ζώα – μία πρακτική που ξεκίνησε το ’90.

Τα περισσότερα από τα κατεργασμένα τρόφιμα που καταναλώνουμε σήμερα περιέχουν μεγάλες ποσότητες χρωστικών ουσιών, προσθετικά γεύσης, συντηρητικά κλπ. που προφανώς έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας, αλλά δεν είναι μόνο αυτά…

Στα μέσα του ’90 κατασκευάστηκαν τεχνητά νέες πρωτεΐνες που προστέθηκαν στα τρόφιμά μας, πράγμα που οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε. Όπως αναφέρει ο O’Brien, αυτό έγινε αποκλειστικά για την μεγιστοποίηση των κερδών των βιομηχανιών, χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ανθρώπινη δοκιμή για να διαπιστώσουν εάν είναι κατάλληλες για βρώση και τι επιπτώσεις έχουν τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα στην υγεία μας.

Το 1994, οι γαλακτοβιομηχανίες άρχισαν να χρησιμοποιούν την γενετικά κατασκευασμένη αυξητική ορμόνη rBGH σε αγελάδες προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος, αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα τα ζώα να αρρωσταίνουν πιο εύκολα και κατά συνέπεια να τους χορηγούνται περισσότερα αντιβιοτικά.

Ακόμη αναρωτιέστε γιατί οι παππούδες μας είχαν πολύ λιγότερες τροφικές αλλεργίες; Φυσικά επειδή τα προϊόντα που κατανάλωναν δεν είχαν συντηρητικά και δεν ήταν κατεργασμένα.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share