Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Δύσκολα τα πράγματα στην αγορά μετά τα νέα για τον Σκλαβενίτη: Ανησυχία μετά από όσα έμαθαν για το πρώτο δίμηνο του 2024

Συνεχίζει μεν σε αυξητική τάση, αλλά με στοιχεία που προβληματίζουν

20 Μαρτίου 2024 10:42
Δύσκολα τα πράγματα στην αγορά μετά τα νέα για τον Σκλαβενίτη: Ανησυχία μετά από όσα έμαθαν για το πρώτο δίμηνο του 2024
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σκλαβενίτης έχει καταφέρει να γίνει ο πιο μεγάλος «παίκτης» της αγοράς, ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ, με τη γνωστή αλυσίδα όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα να μη διανύει την καλύτερη περίοδό της, παρότι σε αυξητική τάση, επηρεάζοντας και την υπόλοιπη αγορά, τη στιγμή που εισάγει νέα προϊόντα στα καταστήματά του.

Σύμφωνα με τη στήλη Beast του Newsbeast.gr, αυτή την περίοδο η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας κινείται σε μονοψήφιο ποσοστό, 4 με 6% αύξηση τζίρου σε σύγκριση με πέρσι. Τουλάχιστον, στο πρώτο δίμηνο της χρονιάς. Και μάλιστα, πρόκειται για μία αλυσίδα, που έκλεισε με αύξηση τζίρου πάνω από 10% το 2023.

Η νέα είδηση για τον Σκλαβενίτη

Επομένως, είναι είδηση το γεγονός ότι μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ, όπως είναι ο Σκλαβενίτης, δεν τρέχει με τους φρενήρεις ρυθμούς ανάπτυξης, που έτρεχε τα προηγούμενα χρόνια. Μετά από όσα αναφέρει η συγκεκριμένη στήλη, λοιπόν, μένει να φανεί το αν αυτό είναι κάτι παροδικό, ή αν αποτελεί ένα μήνυμα, που θα έπρεπε να προβληματίσει την αγορά εν όψει του μέλλοντος.

«Μοιράζει» επίδομα 500 ευρώ ο Σκλαβενίτης - Ανακοίνωσε τις μεγάλες αυξήσεις

Η “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.” σύμφωνα με πηγές κοντά στην επιχείρηση προχωράει από τον Δεκέμβριο του 2023 σε νέα Πολιτική Αποδοχών και Παροχών, ετήσιας αύξησης 30.7εκ ευρώ, επιπλέον των ήδη υφιστάμενων ρυθμίσεων.

Σκλαβενίτης: Βασικά σημεία της νέας Πολιτικής

Αύξηση αποδοχών ποσοστού - κατά μέσο όρο - 5,17% για 31.400 Εργαζόμενους, αρχής γενομένης από το Δώρο Χριστουγέννων 2023.

Αύξηση Βασικού Μισθού σε 900€ για Εργαζόμενο με έως δύο έτη προϋπηρεσίας στην Επιχείρηση και 960€ μετά τη συμπλήρωση των δύο ετών. Για έγγαμο Εργαζόμενο, ο βασικός μισθός διαμορφώνεται σε 960€ και 1.020€, αντίστοιχα.

Αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχει διανυθεί στην Επιχείρηση από τις 14-2-2012 έως τις 31-12-2023, δηλαδή διάστημα το οποίο δεν προσμετράται ως προϋπηρεσία με βάση την πρόσφατη νομοθεσία για την άρση της αναστολής των ωριμάνσεων.

Επιπρόσθετα, το Πρόγραμμα Παροχών της Επιχείρησης διευρύνεται με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των Εργαζομένων με αυξημένες οικογενειακές ανάγκες:
Χορήγηση παροχής ποσού 500€ για κάθε γέννηση ή υιοθεσία τέκνου.
Αύξηση του ποσού των μηνιαίων διατακτικών σε τρίτεκνους και πολύτεκνους Εργαζόμενους από 50€ σε 70€.
Χορήγηση μηνιαίων διατακτικών αξίας 50€ σε κάθε ανήλικο τέκνο Εργαζομένου σε χηρεία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εφαρμογή των ήδη υφιστάμενων ρυθμίσεων του Προγράμματος, όπως οι ειδικές άδειες και η χορήγηση διατακτικών σε Εργαζόμενους γονείς με τέκνα με ειδικές ανάγκες, το δώρο γάμου, οι διατακτικές επιβράβευσης και εορτών, το Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης Ζωής και Υγείας με πλήρη κάλυψη των ασφαλίστρων των Εργαζομένων από την Επιχείρηση, η παροχή έκπτωσης ποσοστού 7% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και ποσοστού 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού.

Κατά τη διετία 2022-2023, η “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ” συνέχισε τη σταθερή αύξηση των Θέσεων Εργασίας, προβαίνοντας σε προσλήψεις 7.150 Εργαζομένων.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share