Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Σεισμός» στα σούπερ μάρκετ: Φοβερή κίνηση Σκλαβενίτη - Τα παίρνει όλα!

Η νέα κίνηση-ματ από την αλυσίδα χονδρικής της, The Mart

9 Δεκεμβρίου 2022 10:02
«Σεισμός» στα σούπερ μάρκετ: Φοβερή κίνηση Σκλαβενίτη - Τα παίρνει όλα!
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αλυσίδα The Mart Cash and Carry, ο βραχίονας της χονδρικής της Σκλαβενίτης, προχώρησε στην εξαγορά 9 μισθωμένων καταστημάτων του δικτύου της, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Δείτε επίσης: Σκλαβενίτης: Σεβασμός στους εργαζόμενους – Μισθοί, επιδόματα και άδειες για μίμηση

Πωλήτρια είναι η Eurobank από την οποία η αλυσίδα cash and carry ενοικίαζε τα ακίνητα. Πρόκειται για τα καταστήματα Κηφισού, το πρώτο και μεγαλύτερο κατάστημα της The Mart, Παλλήνης, Πάτρας, Λάρισας, Βόλου, Ξάνθης, Ηρακλείου Κρήτης, Ιωνίας και Εγνατίας, το δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα της αλυσίδας. Τα δύο τελευταία βρίσκονται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά το τίμημα της συναλλαγής, πληροφορίες αναφέρουν πως ξεπέρασε τα 90 εκατ. ευρώ. Συνολικά το δίκτυο της αλυσίδας αριθμεί 12 υποκαταστήματα εκτός του κεντρικού στη Λ. Κηφισού Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι η The Mart (πρώην Makro) εξαγοράστηκε από την Σκλαβενίτης την τελευταία ημέρα του 2014. Η οικογένεια Σκλαβενίτη είχε δώσει τότε στους Γερμανούς της Metro Group περί τα 65 εκατ. ευρώ.

«Σεισμός» στα σούπερ μάρκετ: Φοβερή κίνηση Σκλαβενίτη - Τα παίρνει όλα!

Μετά την εξαγορά, εν έτει 2015, η Grivalia είχε ανακοινώσει ότι αγοράζει με sale and lease back 9 ακίνητα της αλυσίδας Cash and Carry, συνολικής επιφάνειας 100.000 τ.μ. έναντι τιμήματος 60 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα η αγοράστρια εκμίσθωσε τα καταστήματα αυτά στην αλυσίδα χονδρικής, που είχε περάσει πλέον στον έλεγχο στην Σκλαβενίτης, έναντι αρχικού ετήσιου μισθώματος 5,7 εκατ. ευρώ.

Ψώνια σούπερ μάρκετ σε σταθμούς μετρό!

Σούπερ μάρκετ: Ερχεται η… επανάσταση με ψώνια μέσα στους σταθμούς του μετρό! Πότε θα ενσωματωθεί…

Μια πρωτότυπη συνεργασία με σούπερ μάρκετ εξετάζει να ενσωματώσει στη Γραμμή 4 η Αττικό Μετρό, όπως δήλωσε ο Νίκος Κουρέτας, αντιπρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μιλώντας στο συνέδριο «Smart Cities – City Connect Conference 2022». Όπως δήλωσε ο κ. Κουρέτας, η συγκεκριμένη καινοτομία έχει ήδη εφαρμοστεί στο μετρό του Λονδίνου.

Η διαδικασία για ψώνια στο μετρό

Συγκεκριμένα:

Επιλέγονται συγκεκριμένοι σταθμοί κοντά σε σούπερ μάρκετ.

-Σε αυτούς τους σταθμούς, στον χώρο εισιτηρίων, τοποθετούνται μεταλλικά ντουλάπια (lockers) με ηλεκτρονικές κλειδαριές.

-Ο επιβάτης (π.χ. ένας εργαζόμενος όταν φεύγει από τη δουλειά του) παραγγέλνει ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής ό,τι θέλει από σούπερ μάρκετ που βρίσκεται κοντά στον σταθμό προορισμού του και πληρώνει με κάρτα.

-Το σύστημα επιστρέφει στον επιβάτη έναν αριθμό locker και έναν τριψήφιο κωδικό.

-Το σούπερ μάρκετ εκτελεί την παραγγελία και μεταφέρει με όχημα (van) τις σακούλες με τα ψώνια στον κοντινότερο σταθμό και τα τοποθετεί στα αντίστοιχα lockers. Ο επιβάτης, βγαίνοντας από τον σταθμό, πηγαίνει στο συγκεκριμένο locker, πληκτρολογεί τον τριψήφιο κωδικό και παραλαμβάνει τα ψώνια του.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share