Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Ξεκινούν οι εκπτώσεις 1η Νοεμβρίου - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

29 Οκτωβρίου 2020 10:11
Ξεκινούν οι εκπτώσεις 1η Νοεμβρίου - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την 1η Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι και την 14η Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Επίσης έκανε γνωστό ότι αυτή την Κυριακή 1η Νοεμβρίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11:00 έως τις 18:00, προκειμένου να υποδεχτούν τους καταναλωτές.

Όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, «κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Στο διάστημα αυτό παρέχεται από το νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της περιόδου, που εφέτος συμπίπτει με την 1η Νοεμβρίου, με προτεινόμενο από τον Ε.Σ.Α ωράριο λειτουργίας, από τις ‪11:00‬' έως τις ‪18:00‬'», ενώ παράλληλα διαβάστε και για το πρόγραμμα επιδότησης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις της Αττικής που ανακοίνωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Ξεκινούν οι εκπτώσεις 1η Νοεμβρίου

Όλες οι επιχειρήσεις είναι ασφαλείς

Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε ότι «όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, επειδή οι επιχειρηματίες με πραγματικό αίσθημα ευθύνης τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας προς όφελος των ιδίων, των εργαζομένων και των καταναλωτών».

Προτρέπει τους καταναλωτές να τηρούν και εκείνοι από την πλευρά τους τα αναγκαία μέτρα και τονίζει, πως «την κρίσιμη αυτή περίοδο το εμπόριο, με αιχμή του δόρατος τα καταστήματα λιανικής, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα σταθερότητας για την οικονομία και καλεί τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων».

Κλείνοντας σημειώνεται ότι: «ο Ε.Σ.Α με γνώμονα την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών της χώρας, εμμένει στο αίτημα του για άμεση κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν έχουν ακόμα καταργηθεί».

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share