Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ με τις δραχμές - Το χαρτονόμισμα με την Αγία Σοφιά που δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Πότε σχεδιάστηκε και γιατί δεν κυκλοφόρησε;

14 Νοεμβρίου 2020 14:09
Σοκ με τις δραχμές - Το χαρτονόμισμα με την Αγία Σοφιά που δεν κυκλοφόρησε ποτέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πεντακοσάρικο δραχμών με παράσταση της Αγία Σοφιάς προκαλεί σοκ. Σχεδιάστηκε το 1921 από την American Banknote Company και παραδόθηκε το 1923 ταυτόχρονα με τη Συνθήκη των Σεβρών,

Όταν δηλαδή, το θωρηκτό "Αβέρωφ" βρισκόταν αγκυροβολημένο στην Πόλη, όπου είχαν αποβιβαστεί ελληνικά αγήματα με στόχο την πραγματοποίηση της Μεγάλης Ιδέας. Το πεντακοσάρικο δεν κυκλοφόρησε όμως ποτέ λόγω… πληθωρισμού (κατά την επίσημη δικαιολογία). Το σπάνιο δείγμα είναι αρχειακό. Εκτός από αυτό, δείτε εδώ πόσες δραχμές ήταν τα 30 αργύρια.

Δείτε το:

Ανατριχιάζει το κρυφό σύμβολο που υπήρχε στο χαρτονόμισμα των 500 δραχμών με τον Καποδίστρια! Θα σοκαριστείτε!

Είχατε παρατηρήσει ποτέ το κρυφό σύμβολο που έκρυβε το χαρτονόμισμα των 500 δραχμών με τον Καποδίστρια; Θα ανατριχιάσετε με αυτό που ανακαλύπτουμε πολλά χρόνια μετά.

Χαρτονομίσματα με κρυφά σύμβολα, λάθος υπογραφές, δαίμονες, μασονικά σύμβολα και αριθμοί των Ιλλουμινάτι.

Στο χαρτονόμισμα των 500 δραχμών με τον Καποδίστρια, στην άνω δεξιά γωνία σχηματίζεται ένα εξάκτινο αστέρι ενώ κάτω δεξιά υπήρχε ένα κτίριο χωρίς να αναγράφεται η ταυτότητά του. «Πρόκειται για το θέατρο της Κέρκυρας που καταστράφηκε κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου Πολέμου και αποτέλεσε το πρώτο σημείο συνάντησης της στοάς «Ανατολή», της πρώτης μασονικής στοάς της Ελλάδας.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Καλύτερα Δραχμές: Αυτό θα είναι το νέο 5ευρώ - Τραγική αλλαγή

Εντύπωση προκαλούσε και το κεντρικό σημείο του χαρτονομίσματος, όπου υπήρχε μια μασονική χειραψία δυο χεριών που περιβάλλονται από ένα ουροβορο όφι – χαρακτηριστικό μασονικό σύμβολο – και όλα αυτά πάνω από ένα βιβλίο όπου πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την «Σολομωνική» υποστηρίζει ο Χρήστος Κασταμονίτης.

Πόσο πουλιούνται κέρματα των 100 δραχμών με το αστέρι της Βεργίνας; Απίστευτη αξία

Πόσο πουλιούνται κέρματα των 100 δραχμών με τον Μ. Αλέξανδρο και το αστέρι της Βεργίνας;

Μοσχοπουλιούνται για τους συλλέκτες οι δραχμές που έχουν απομείνει ως αναμνηστικά μιας άλλης οικονομικής εποχής στα συρτάρια των Ελλήνων.

Σε ιστοσελίδα αγγελιών γίνεται πραγματικό… παζάρι με τα ελληνικά νομίσματα.

Σε μία από αυτές τις αγγελίες, τέσσερα κέρματα των 100 δραχμών, κοπής 2.000 με τον Μέγα Αλέξανδρο και το αστέρι της Βεργίνας, πωλούνται προς 5.000 ευρώ.

Δείτε με την ευκαιρία: Βόμβα από Τράπεζα της Ελλάδος: Δισεκατομμύρια δραχμές κρυμμένες σε…

Δείτε την αγγελία στο Athensmagazine.gr:

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share