Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Παρά Πέντε: Ηθοποιός έχει πεθάνει από το 2013 και το γνώριζαν ελάχιστοι μέχρι σήμερα

Τραγικό!

29 Απριλίου 2020 09:27
Παρά Πέντε: Ηθοποιός έχει πεθάνει από το 2013 και το γνώριζαν ελάχιστοι μέχρι σήμερα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος δεν θυμάται την αγαπημένη "γιαγιά Σοφία" από τη σειρά του Mega, "Παρά Πέντε"! Ένας ρόλος που άφησε εποχή!

Η "γιαγιά Σοφία" ή αλλιώς Ειρήνη Κουμαριανού ήταν μια ταλαντούχα και αξιολάτρευτη ηθοποιός, που έφυγε από τη ζωή το 2013.

Στη σειρά του Mega, υποδυόταν την γιαγιά του Σπύρου. Η ίδια ανέλαβε την κηδεμονία του από τότε που οι γονείς του χάθηκαν στο δυστύχημα. Παρά τα 68 της χρόνια (στην αρχή της σειράς), δεν έχανε την ευκαιρία να απολαύσει τη χαρά της ζωής με κάθε τρόπο, μαζί με την επιστήθια φίλη και γειτόνισσά της Θεοπούλα.

Η Ειρήνη Κουμαριανού, γεννήθηκε στο Γαλάτσι το 1931, ενώ πέθανε στις 25 Ιανουαρίου 2013 σε ηλικία 82 ετών. Tις τελευταίες μέρες της, νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με καρδιακά προβλήματα.

Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γαλατσίου τον Νοέμβριο του 2016, δόθηκε το όνομά της σε πλατεία στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Κουρτίου (πλατεία Ειρήνης Κουμαριανού).

Μάλιστα, ένας ακόμη ηθοποιός από τη σειρά έχει πεθάνει. Ο ίδιος έκανε guest στη σειρά, αλλά ο ρόλος του άφησε εποχή!

Νεκροί 4 ηθοποιοί του "Παρά Πέντε" - Ο ένας έφυγε πρόσφατα

Τέσσερις αγαπημένοι ηθοποιοί, που άφησαν το σημάδι τους στη σειρά του Mega, "Παρά Πέντε", έφυγαν από τη ζωή. Μάλιστα, ο ένας από τους τέσσερις πέθανε πριν από περίπου έναν μήνα.

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν, ό,τι τέσσερις ηθοποιοί που συμμετείχαν στη σειρά του Mega, έχουν φύγει από τη ζωή. Ο πιο γνωστός θάνατος, που σίγουρα θυμάστε, είναι εκείνος της Ειρήνης Κουμαριανού, η οποία πέθανε το 2013. Η Ειρήνη Κουμαριανού υποδυόταν τη γιαγιά του Σπύρου και ξεχώρισε στη σειρά μαζί με την επιστήθια φίλη και γειτόνισσά της Θεοπούλα. Όμως, ποιοι είναι οι άλλοι τέσσερις;

Ο λόγος για τους: Βαγγέλης Πλοιός, Γιώργος Κοτανίδης, Πάνος Χατζηκουτσέλης (οι 3 τους έφυγαν πιο πρόσφατα) και Βασίλης Τσάγκλος. Πάμε να μάθουμε αναλυτικά για τον καθένα.

Πάνος Χατζηκουτσέλης

Ο Πάνος Χατζηκουτσέλης πέθανε στις 20 Μαρτίου το 2020. Ήταν Έλληνας ηθοποιός που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές γνωστές ελληνικές σειρές, ωστόσο άφησε το στίγμα του στη σειρά του Mega.

Εκεί υποδυόταν τον Πόστλθγουέιντ, έναν άνδρα που πήγε να μιλήσει με την Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου. Δείτε ένα απόσπασμα από την εμφάνισή του στη σειρά:

Βαγγέλης Πλοιός

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Πλοίο, ο οποίος πέθανε το πρωί της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 2020! O ηθοποιός είχε παίξει στην σειρά του Mega "Παρά Πέντε" και έκανε τον πατέρα ενός από τους δολοφόνους, που είχε κλειστεί στο γηροκομείο. Ο Βαγγέλης Πλοιός ήταν παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Ρία Δελούτση.

Γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής. Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη. Το 1953 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή του Θεάτρου «Ρεξ» σε χορόδραμα της Έλλης Ζουρούδη. Διδάχτηκε υποκριτική από το Δημήτρη Ροντήρη και μαθήματα φωνητικής και σολφέζ από τον Ζοζέφ Ριτσιάρδη. Το 1956 απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως εξαιρετικό ταλέντο και άρχισε τη θεατρική του καριέρα.

Γιώργος Κοτανίδης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού, Γιώργου Κοτανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιανουαρίου 2020.

Πρόκειται για έναν από τους πέντε... κακούς στην τηλεοπτική σειρά "Παρά Πέντε"! Συγκεκριμένα ήταν ο Αστυνομικός, ο οποίος εμφανίζεται στα τελευταία επεισόδια με το όνομα Χρήστος Λημνιώτης ή Τάκης! Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Ασλάνογλου, αδελφή της Ελευθερίας.

Στα τελευταία επεισόδια, όταν οι πέντε επισκέπτονται την Κατερίνα, αποκαλύπτει στους πέντε και στην γυναίκα του, υπό την απειλή όπλου, ότι είναι ο πέμπτος δολοφόνος. Στο τέλος, έγινε ο μόνος από τους δολοφόνους που έζησε την ζωή του (εκτός του ότι χώρισε με την γυναίκα του) όπως ήταν πριν τις αποκαλύψεις των πέντε.

Ο διάσημος ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο χρονικό διάστημα της ζωής του. Ο ίδιος άφησε σημαντικό έργο πίσω του, τόσο σε καλλιτεχνικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό, αφού είχε διακριθεί στην επταετία της Χούντας για τον αντιδικτατορικό του αγώνα.

Βασίλης Τσάγκλος

Ο λόγος γίνεται για τον πιο γλυκό ρόλο που είδαμε στο Παρά Πέντε (σε άνδρα) και δεν υπάρχει τηλεθεατής που να μην τον λάτρεψε! Ο Βασίλης Τσάγκλος έφυγε από τη ζωή στις 16 Φεβρουαρίου 2017.

Πρόκειται για τον παππού που είχε παίξει σε 3 επεισόδιο. Ο ρόλος του; Ήταν Θείος του Σταυριανίδη. Σημερινός σπιτονοικοκύρης του πρώην σπιτιού του νεκρού υπουργού και επίδοξος εραστής της "Μελίνας", δηλαδή της Ζουμπουλίας, την οποία έβαλαν οι 5 να τον απασχολήσει για να βρουν στο πατάρι του σπιτιού την αλληλογραφία του Σταυριανίδη και του Βενετόπουλου. Τελικά παραλίγο να πεθάνει και σώθηκε στο τσακ.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share