Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στην δημοσιότητα το ηχητικό ντοκουμέντο των τελευταίων λεπτών της τραγικής πτήσης 522 των Helios Airways!

Ανατριχιαστικό βίντεο!

17 Αυγούστου 2019 16:09
Στην δημοσιότητα το ηχητικό ντοκουμέντο των τελευταίων λεπτών της τραγικής πτήσης 522 των Helios Airways!

Τα τραγικά τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης 522 των Κυπριακών αερογραμμών Helios Airways, που συνετρίβη στις 14 Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό Αττικής, «αναβιώνουν» σε ανατριχιαστικό βίντεο. 14 χρόνια από τη μοιραία πτήση της «Ήλιος»: Οι τελευταίες στιγμές μέσα από το πιλοτήριο! (Video)

Υπενθυμίζεται ότι στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, που συγκλόνισε Ελλάδα και Κύπρο, σκοτώθηκαν 115 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος.

Το βίντεο παρουσιάζει τις συγκλονιστικές αυτές στιγμές, έτσι όπως καταγράφηκαν από τους πιλότους των δύο F16 που απογειώθηκαν από την Αγχίαλο για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν το αεροπλάνο που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να επικοινωνεί με τον πύργο ελέγχου.

Το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο με τον τότε σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτη Σταθόπουλο, που ως αρχηγός του σχηματισμού που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου περιγράφει τις τελευταίες κινήσεις του αεροπλάνου αλλά και του Ανδρέα Προδρόμου μέσα στο πιλοτήριο!

Η φωνή ενός από τους καλύτερους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας λυγίζει και «σπάει» όταν μεταδίδει το «MAYDAY MAYDAY Πρόσκρουση πολιτικού αεροσκάφους» προκαλώντας ανατριχίλα σε όποιον τον ακούει.

Ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Ακριβός Τσολάκης μιλά στον Παναγιώτη Δημόπουλο και την κάμερα του philenews για όσα απίστευτα έζησαν οι πιλότοι των F16 αλλά και για τις εικόνες που ακόμη στοιχειώνουν τον ίδιο 14 χρόνια μετά τη φοβερή τραγωδία.

Συναγερμός για επικίνδυνα αεροπλάνα: Κίνδυνος να εκραγούν. Ποια είναι;

Συναγερμός έχει σημάνει για επικίνδυνα αεροπλάνα! Υπάρχει κίνδυνος να εκραγούν! Ποια είναι όμως τα αεροπλάνα που είναι επικίνδυνα;

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) ζήτησε να επανελεγχθούν τα αεροσκάφη Airbus A350, καθώς υπάρχει κίνδυνος έκρηξης εξαιτίας προβλήματος σε μια υδραυλική αντλία. Δείτε ακόμα την αεροπορική τραγωδία που συνέβη στον Καναδά!

Στον κινητήρα του μοναδικού A350-900 που έχει παραδοθεί, ένα πρόβλημα σε μια υδραυλική αντλία ενδέχεται να προκαλέσει την ανάφλεξη του μείγματος καυσίμου- αέρα στη δεξαμενή καυσίμων, εξήγησε η EASA.

Η κατασκευάστρια εταιρεία απάντησε ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να διορθωθεί με μια αναβάθμιση του λογισμικού και πρόσθεσε ότι έχει ενημερώσει τις αεροπορικές εταιρείες που επηρεάζονται.

Επιπλέον η Airbus τόνισε ότι θα εξετάσει αν χρειάζεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Τέτοιου είδους ανακοινώσεις για θέματα ασφαλείας είναι συχνές για τα νέα μοντέλα αεροπλάνων.

Ωστόσο, η αιτία του προβλήματος στα A350-900 είναι ευαίσθητη καθώς η πηγή του, μια υδραυλική αντλία, βρίσκεται στη δεξαμενή καυσίμων του αεροσκάφους.

Η αντλία και το υγρό που τη διαρρέει μπορεί να υπερθερμανθούν.

Μέχρι αυτό το σημείο τα πράγματα παραμένουν υπό έλεγχο, καθώς οι δεξαμενές καυσίμων των αεροσκαφών είναι εξοπλισμένες με ένα σύστημα ελέγχου του εκρηκτικού μείγματος, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο να σημειωθεί έκρηξη.

Η EASA όμως προειδοποιεί ότι ακόμη και ένα λάθος σε αυτό το σύστημα αρκεί για να καταστεί ο συνδυασμός θέρμανσης και καυσίμου ιδιαίτερα επικίνδυνος.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share