Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έφυγε εντελώς μόνη και με ένα σβησμένο τσιγάρο στο χέρι - Δεν την θυμήθηκε κανείς

Αξέχαστη και αγαπημένη ηθοποιός

7 Αυγούστου 2019 07:52
Έφυγε εντελώς μόνη και με ένα σβησμένο τσιγάρο στο χέρι - Δεν την θυμήθηκε κανείς

Το άδοξο τέλος της σπουδαίας κωμικού η οποία ξεχώρισε με την αξέχαστη βραχνή φωνή και την επιβλητική της παρουσία. `Εφυγε από τη ζωή στις 11 Ιουνίου του 1985.

Σαπφώ Νοταρά. Μπορεί οι περισσότεροι ρόλοι της να μην ήταν πρωταγωνιστικοί, ωστόσο είχε ένα μοναδικό τρόπο να επιβάλει την παρουσία της στις ταινίες. Ακόμα και με κάποιες ατάκες της οι οποίες έχουν μείνει στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάποιες από αυτές χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα. Όπως: “Μπουρλότο” και “Σόδομα & Γόμορρα γινήκαμε”…

Μια δυναμική γυναίκα, από τις λίγες γυναίκες της εποχής της με πανεπιστημιακή μόρφωση – είχε σπουδάσει στη Βιομηχανική Σχολή. Την κέρδισε τελικά η υποκριτική. Συχνά ένιωθε αδικημένη γιατί ενσάρκωνε την άσχημη και την αυταρχική γυναίκα, ενώ θεωρούσε ότι θα μπορούσε να υποδυθεί εξίσου καλά και άλλους χαρακτήρες. Φύσει μοναχική κι εσωστρεφής, δεν της άρεσε να δίνει συνεντεύξεις, οπότε δεν άφηνε περιθώριο να γίνεται γνωστή η προσωπική της ζωή.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της είχε επιλέξει να κάνει παρέα μόνο με λίγους ανθρώπους – ανάμεσά τους ο Γιάννης Τσαρούχης, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που εκπλήρωσε το μεγάλο της όνειρο- να παίξει σε τραγωδία. Μάλιστα, ο ήθελε να ανεβάσει και μια θεατρική παράσταση με πρωταγωνίστρια τη Νοταρά, η ηθοποιός όμως, λόγω ηλικίας, ήταν αδύνατο να αποστηθίσει τόσα πολλά λόγια.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σπαραγμός από την επιθυμία της! Πέθανε και δεν πρόλαβε να...

Στα νιάτα της ερωτεύτηκε αλλά δεν απέκτησε οικογένεια. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα πέρασε κλεισμένη στο σπίτι της, στην πλατεία Κουμουνδούρου, περνώντας αρκετό χρόνο διαβάζοντας βιβλία. Το ενοίκιο του σπιτιού της το πλήρωνε κάποιος επιχειρηματίας θαυμαστής της που έμεινε άγνωστο το όνομά του.

11 Ιουνίου του 1985 έφυγε από τη ζωή και τη βρήκαν δύο μέρες αργότερα οι άνθρωποι του εστιατορίου που συνήθιζε να πηγαίνει. Στις 13 Ιουνίου του 1985 ήταν εκει στη συνηθισμένη της θέση και με ένα τσιγάρο που είχε σβήσει στο χέρι της.

Έχετε δει πως είναι σήμερα ο γιος του Αλέκου Αλεξανδράκη; Θα πάθετε πλάκα!

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης υπήρξε ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς και τους γοητευτικούς άντρες του ελληνικού κινηματογράφου.

Στην σπάνια φωτογραφία ο Αλέκος Αλεξανδράκης διαβάζει ένα ρόλο υπό το βλέμμα του μικρού τότε γιου του, του γλυκύτατου Βάσια.

Ο Βάσιας Αλεξανδράκης είναι ένα από τα δύο παιδιά που απέκτησε ο Αλέκος Αλεξανδράκης στον τέταρτο γάμο του με την Ελβετή Βερένα Γκάουερ. Το άλλο είναι η κόρη του Γιοχάνα Αλεξανδράκη

Δείτε όμως πως είναι σήμερα!

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε και το γιο του αείμνηστου Αλέκου Αλεξανδράκη, Βάσια Αλεξανδράκη.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share