Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ποιος είναι ο πιτσιρικάς της φωτογραφίας, που έγινε ζεν πρεμιέ;

Έμαθε ότι έγινε πατέρας απάνω στο θεατρικό σανίδι!

1 Αυγούστου 2019 16:53
Ποιος είναι ο πιτσιρικάς της φωτογραφίας, που έγινε ζεν πρεμιέ;

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τον πιτσιρικά της φωτογραφίας που αργότερα έγινε ζεν πρεμιέρ και έπαιξε στην ομάδα του Παναθηναικού;

Το αγοράκι της φωτογραφίας ήταν ο κορυφαίος ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από τριάντα κινηματογραφικές ταινίες.

Κέρδισε δύο φορές το βραβείο του πρώτου ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά και την καρδιά πλήθους θαυμαστριών. Για τα κορίτσια που έβλεπαν τις ασπρόμαυρες ταινίες του ήταν ο ακαταμάχητος άντρας που συνδύαζε αρρενωπότητα και αυθεντικότητα. Παιδί μικροαστικής οικογένειας γεννήθηκε και μεγάλωσε στου Ζωγράφου. Ο λόγος είναι για τον ηθοποιό Νίκο Κούρκουλο! Δείτε ακόμα: Η ορφανή ηθοποιός και η κρυφή σχέση με τον Γιώργο Γαβριηλίδη!

Έχασε τον έναν αδερφό του σε ναυάγιο και τον άλλον σε δυστύχημα σε οικοδομή. Ο πατέρας του διατηρούσε κουρείο και εκείνος έκανε διάφορες δουλειές για να τον βοηθήσει. Δούλεψε εργάτης στη βιομηχανία και δεν ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός. Μεγάλη του αγάπη ήταν ο αθλητισμός. Ασχολήθηκε με το μπάσκετ, την κολύμβηση, αλλά τελικά τον κέρδισε το ποδόσφαιρο.

Έτσι ο νεαρός αγωνίστηκε ως μεσοεπιθετικός στην αγαπημένη του ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Το ποδόσφαιρο του προσέφερε δόξα, αλλά όχι χρήματα. Πέρασε στη Νομική, την οποία γρήγορα εγκατέλειψε για να δώσει εξετάσεις στη Δραματική Σχολή. Μέχρι τα 19 μου χρόνια σχεδόν δεν ήξερε το θέατρο. Δεν είχε παρακολουθήσει θεατρικές παραστάσεις, ίσως μόνο κάποιες επιθεωρήσεις. Δεν πίστεψε ότι θα γίνει σταρ, γρήγορα όμως αναδείχθηκε σ’ έναν από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Στο πρόσωπό του ο Νίκος Φώσκολος βρήκε τον ιδανικό ήρωα για να ενσαρκώσει στο πανί τον φτωχό, αλλά τίμιο δημοσιογράφο, αστυνομικό, εργάτη.

Στα 32 του συμμετείχε στην παράσταση που άφησε εποχή και έπαιξε 320 βράδια στο Μπρόντγουεϊ. Χόρεψε στους ρυθμούς του Μάνου Χατζιδάκι, ενώ στη πρεμιέρα, ειδοποιήθηκε με τηλεγράφημα για τη γέννηση του γιου του. Στον κινηματογράφο πήρε μέρος στις πιο επιτυχημένες κοινωνικές ταινίες και διακρίθηκε για το υποκριτικό του ταλέντο. Η συμβολή του στην ανάπτυξη του Εθνικού Θεάτρου θεωρείται καταλυτική. Ως θιασάρχης κατάφερε να αναπτύξει την παιδική σκηνή του Εθνικού, το θεατρικό εργαστήρι, την πειραματική σκηνή, τον θίασο περιοδείας και συνολικά «εννέα σκηνές, να τρέχουν με ταχύτητα». ...

Το «σκληρό» θηλυκό του ελληνικού κινηματογράφου! Η Μέμα Σταθοπούλου παράτησε την καριέρα της και πέθανε σε ηλικία 57 ετών!

Το πιο «σκληρό» θηλυκό του ελληνικού κινηματογράφου! Η Μέμα Σταθοπούλου παράτησε την καριέρα της και πέθανε σε ηλικία 57 ετών!

Την έχουν αποκαλέσει «Ελληνίδα Σάρον Στόουν», επειδή συνήθως υποδυόταν ρόλους μοιραίων γυναικών.

Έπαιξε στο πλευρό των μεγαλύτερων ηθοποιών της εποχής. Αν και η καριέρα της διήρκεσε μόλις 8 χρόνια, πρόλαβε να παίξει σε 25 ταινίες και έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό. Το κανονικό της όνομα ήταν Δήμητρα και γεννήθηκε το 1942 στην Πάτρα. Ήταν το πρώτο από τα δύο παιδιά της οικογένειας. Ελένη Ερήμου: Θυμάστε την ξανθιά καλλονή του Ελληνικού κινηματογράφου;

Ο πατέρας της ήταν μαθηματικός, και διατηρούσε κατάστημα με ντεπόζιτα.

Η Μέμα από μικρή ξεχώρισε για την ομορφιά και τις αθλητικές της επιδόσεις.

Ήταν αθλητρια στίβου στην Παναχαϊκή και κέρδισε μετάλλια στο στο άλμα εις μήκος. Όταν τελείωσε το σχολείο ζήτησε από τους γονείς της να μείνει στην Αθήνα για να σπουδάσει στη Γυμναστική Ακαδημία.

Τελικά γράφτηκε στη Δραματική Σχολή και το 1964 έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο στο πλευρό του Δημήτρη Χορν στην ταινία «Δικέφαλος αετός».

Η ίδια είχε χαρακτηρίσει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στο θέατρο ως την πιο ξεχωριστή στιγμή της καριέρας της.

Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο και έπαιξε στο πλευρό του Βουτσά, του Βόγλη και του Καζάκου.

Τη χρονιά του 1965 έπαιξε σε πέντε ταινίες και καθιερώθηκε σε ρόλους δυναμικών γυναικών.

Μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες της είναι «η Παραστρατημένη», «Το κορίτσι της οργής», «Ένας μάγκας στα σαλόνια» και «Οι σφαίρες δε γυρίζουν πίσω».

Κάθε μήνα ήταν εξώφυλλο στα μεγαλύτερα περιοδικά της εποχής και σύντομα έγινε περιζήτητη στα κινηματογραφικά πλατό.

Καθιερώθηκε ως παρτενέρ του Θάνου Λειβαδίτη με τον οποίο υπήρξε ζευγάρι στη ζωή και στο θέατρο, αλλά η σχέση τους δεν κατέληξε σε γάμο.

Αρχές της δεκαετίας του ’70 παντρεύτηκε με τον βιομήχανο Δημήτρη Μαρούση και αποσύρθηκε από την υποκριτική για να αφοσιωθεί στην οικογένεια της.

Απέκτησε δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Τη δεκαετία του ’80 πήρε διαζύγιο και μετακόμισε στην Πάτρα, όπου άνοιξε κατάστημα με ρούχα.

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών το 1999 από καρκίνο. Η οικογένεια της ήρθε αντιμέτωπη με ένα ακόμα συμβάν, έξι χρόνια αργότερα, καθώς η κόρη της σκοτώθηκε σε δυστύχημα.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share