Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

"Όταν οδηγείς μόνος, οδηγείς με τον Χίτλερ": Η απίστευτη διαφήμιση των Αμερικανών!

Τι σημαίνει;

24 Μαΐου 2019 15:07

"Όταν οδηγείς μόνος σου, οδηγείς παρέα με τον Χίτλερ"

Ένα poster του 1942 το οποίο προέτρεπε τους Αμερικανούς πολίτες να προτιμήσουν να πάρουν ένα δεύτερο (ή και περισσότερα) άτομο μαζί τους όταν οδηγούν, βγήκε στην επιφάνεια.

undefined

Γιατί όμως "με τον Χίτλερ";

Λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθούσε να εξοικονομήσει καύσιμα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στον Πόλεμο. Οπότε ενθάρρυνε τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να χρησιμοποιούν το αμάξι τους με παρέα, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση!

Σαν σήμερα στις 30 Απριλίου το 1945 ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν αυτοκτονούν μια μέρα μετά τον γάμο τους!

Τι έγινε σαν σήμερα;

H Εύα Μπράουν και ο Αδόλφος Χίτλερ γνωρίστηκαν μεταξύ 1931 και 1932. Ο Χίτλερ μέχρι τότε διατηρούσε δεσμό με την Γκέλι Ράουμπαλ, που ήταν κόρη της ετεροθαλούς αδερφής του. Γ Γκέλι πέθανε μυστηριωδώς το 1931.

Ο Χίτλερ ήταν πολύ δημοφιλής στις γυναίκες για κάποιον λόγο και έκανε αμέσως σχέση με την ηθοποιό Ρενάτε Μίλερ.

Ωστόσο ταυτόχρονα έβλεπε και την Εύα Μπράουν. Την γυναίκα που έμελλε να είναι ο μόνος άνθρωπος, για του οποίου τα αισθήματα ήταν σίγουρος ο Χίτλερ.

Η Εύα Μπράουν τον ζήλευε παθολογικά. Το 1932 αποπειράθηκε για πρώτη φορά να αυτοκτονήσει. Ήθελε πιθανότατα να του τραβήξει την προσοχή.

Κάτι που δεν έγινε. Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και δεύτερη φορά το 1935, όταν πήρε υπνωτικά χάπια. Η σχέση τους μετά από αυτό έγινε πιο στενή.

Ο Χίτλερ συνήθιζε από τότε να λέει πώς «μόνο η κα Μπράουν και ο Γερμανικός Ποιμενικός μου είναι πιστοί και ανήκουν σε μένα».

Χίτλερ Εύα Μπράουν

Η σχέση τους δεν έγινε ποτέ γνωστή. Όλες οι λεπτομέρειες, που έγιναν τελικά γνωστές, αποκαλύφθηκαν μετά το τέλος του πολέμου.

Το 1936 μετακόμισε στο εξοχικό του Χίτλερ στις βαυαρικές Άλπεις. Η ζωή της ήταν ήσυχη και δεν ήξερε σχεδόν τίποτα από την φρίκη του πολέμου που κυριαρχούσε γύρω της. Η σχέση της με τον Χίτλερ είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Παρέμειναν όμως μαζί μέχρι το τέλος.

Στις αρχές της άνοιξης του 1945, οι μέρες του ναζισμού πλησίαζαν στο τέλος τους. Οι σύμμαχοι σημείωναν την μια νίκη μετά την άλλη. Και ο Χίτλερ, μαζί με την Μπράουν, είχαν κλειστεί στο καταφύγιό του στο Βερολίνο.

Στις 29 Απριλίου, όταν οι Σοβιετικοί είχαν σχεδόν φτάσει στην γερμανική πρωτεύουσα, ο Χίτλερ και η Μπράουν παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο, κάτω από άκρα μυστικότητα στο καταφύγιο της καγκελαρίας. Η Μπράουν λέγεται μάλιστα πως φορούσε μαύρο νυφικό. Η φήμη ότι ήταν έγκυος δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Χίτλερ Εύα Μπράουν

Στις 30 Απριλίου του 1945, λίγο μετά της 3 το μεσημέρι, το ζεύγος κλείστηκε σ’ ένα δωμάτιο. Οι δυο τους πήραν χάπια υδροκυανίου και έβαλαν τέλος στην ζωή τους.

Τα πτώματά τους αποτεφρώθηκαν λίγη ώρα αργότερα. Οι Σοβιετικοί έθαψαν την στάχτη τους στο Μαγδεμβούργο, μαζί με την οικογένεια Γκέμπελς.

Χίτλερ Εύα Μπράουν

25 χρόνια αργότερα, οι γερμανικές αρχές προχώρησαν σε εκταφή και σκόρπισαν τις στάχτες τους στον ποταμό Έλβα. Αυτό ήταν το τέλος ενός ανθρώπου που σημάδεψε όσο κανείς άλλος τον 20ο αιώνα...

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share