Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δεν έκανε μόνο ο Σκαραμούτσι ρεκόρ στο αξίωμά του: Περιπτώσεις ανθρώπων που έχασαν τη θέση τους μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που ανέλαβαν!

1 Αυγούστου 2017 19:24
Δεν έκανε μόνο ο Σκαραμούτσι ρεκόρ στο αξίωμά του: Περιπτώσεις ανθρώπων που έχασαν τη θέση τους μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που ανέλαβαν!

Τα σχόλια για το «ξήλωμα» του Αντονι Σκαραμούτσι δίνουν και παίρνουν ακόμη. Πώς γίνεται ένας διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου να μείνει στη θέση του μόλις για 10 ημέρες;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor παρασκήνιο: Περιπέτεια για τον Γιάννη Σπαλιάρα στον Άγιο Δομίνικο! Τον έψαχναν από εισπρακτική εταιρεία για... (video)

Κι όμως, υπάρχουν άλλοι, σε πολύ υψηλότερα πόστα, που έκαναν ακόμη μικρότερη θητεία. Για παράδειγμα, βασιλιάς της Γαλλίας μόλις για 20 λεπτά, αυτοκράτορας του Βιετνάμ για 3 ημέρες ή προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας για δέκα λεπτά.

Το BBC θυμήθηκε κάποιες από αυτές τις θητείες- ρεκόρ, με αφορμή το γεγονός ότι ο Τραμπ έδιωξε τον διευθυντή επικοινωνίας του μόλις δέκα ημέρες μετά την πρόσληψή του.

Ιωάννης Παύλος Α' -Πάπας για 33 ημέρες

Μόλις 33 ημέρες μετά την εκλογή του, πέθανε στο κρεβάτι του, το 1978. Σύμφωνα με τον γιατρό του Βατικανού, αιτία θανάτου ήταν καρδιακή ανακοπή, αλλά ακόμη υπάρχουν φήμες ότι δηλητηριάστηκε.



Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Α'

Γουίλιαμ Χένρι Χάρισον -Πρόεδρος των ΗΠΑ για 32 ημέρες

Το 1841, εκφώνησε τη μεγαλύτερη ομιλία ορκωμοσίας στην ιστορία, σε κρύο καιρό, χωρίς να φορά παλτό ή καπέλο. Εκείνη την ημέρα κρυολόγησε, έπαθε πνευμονία και τον επόμενο μήνα έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που πεθαίνει. Μία άλλη θεωρία αναφέρει ότι πέθανε από λοίμωξη εξαιτίας του νερού στον Λευκό Οίκο.

Πίνακας με θέμα την ορκομωσία του Γουίλιαμ Χένρι Χάρισον

Τζακ Κόλερ -Διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου για 11 ημέρες

Πριν τον Σκαραμούτσι, ο άνθρωπος που έμεινε για το μικρότερο διάστημα σε αυτή τη θέση ήταν ο Τζακ Κόλερ.

Ανέλαβε τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Ρόναλντ Ρίγκαν το 1987, αλλά παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν μέλος ναζιστικής οργάνωσης νεολαίας, όταν ήταν 10 ετών, στη γενέτειρά του τη Γερμανία. Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο για αυτόν τον λόγο και στην επιστολή της παραίτησής του ανέφερε ότι έφυγε μόνο για να ανοίξει τον δρόμο σε μία νέα ομάδα.

Λαίδη Τζέιν Γκρέι -Βασίλισσα για 9 ημέρες

Στα 16 της, της έδωσαν το στέμμα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας, μετά τον θάνατο του Εδουάρδου ΣΤ', επειδή ήταν προτεστάντισσα όπως εκείνος. Ομως, η κοινό γνώμη στράφηκε εναντίον της και ο θρόνος πέρασε στην Μαίρη Α' έπειτα από εννέα μέρες.

Η Λαίδη Τζέιν Γκρέι τελικά αποκεφαλίστηκε, για προδοσία.

Πίνακας με θέμα τον αποκεφαλισμό της Λαίδης Τζέιν Γκρέι

Ντουκ Ντουκ -Αυτοκράτορας του Βιετνάμ για 3 ημέρες

Εμεινε στην εξουσία από τις 20 έως τις 23 Ιουλίου 1883. Αγνόησε τους κανόνες πένθους για τον πατέρα του και προσκάλεσε τζογαδόρους και διασκεδαστές στην ενθρόνισή του. Αυτό αρκούσε για να του στοιχίσει τον θρόνο και μετά από δίκη, εκθρονίστηκε και καταδικάστηκε σε εκτέλεση με δηλητήριο. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι ίσως τελικά του επετράπη να πεθάνει στη φυλακή.

Ντέιβιντ βαν Ρούιεν -Υπουργός Οικονομικών για 4 ημέρες

Οταν ο πρόεδρος της Ν. Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα έδιωξε τον υπουργό Οικονομικών Νλάνλα Νένε το 2015, τον αντικατέστησε με τον Ντέιβιντ βαν Ρούιεν.

Ομως έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτό, καθώς πολλοί έκριναν ότι δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία, μέσα σε τέσσερις ημέρες ο Ζούμα πείστηκε και τον αντικατέστησε με τον Πράβιν Γκόρνταν, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Οικονομικών για 5 χρόνια.

Οταν ο Ζούμα εμπιστεύτηκε τον βαν Ρούιεν

Γιόζεφ Γκέμπελς -Καγκελάριος της Γερμανίας για 1 ημέρα

Στη διαθήκη του, ο Αδόλφος Χίτλερ είχε γράψει ότι ο υπουργός Προπαγάνδας του, Γιόζεφ Γκέμπελς, θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα Καγκελάριου. Οταν η ήττα των Ναζί έγινε ξεκάθαρη, ο Χίτλερ αυτοκτόνησε. Ο Γκέμπελς διετέλεσε Καγκελάριος για μία ημέρα, προτού αυτοκτονήσει και αυτός, μαζί με τη σύζυγό του, έχοντας πρώτα δολοφονήσει τα παιδιά τους.



Ο Τζόζεφ Γκέμπελς

Λουδοβίκος Αντώνιος -Βασιλιάς της Γαλλίας για 20 λεπτά

Στις 2 Αυγούστου 1830, ο πατέρας του, Κάρολος Ι', έφυγε από τον θρόνο, έπειτα από μία εβδομάδα διαμαρτυριών εναντίον του. Αυτόματα, ο Λουδοβίκος- Αντώνιος έγινε βασιλιάς, αλλά και εκείνος παραιτήθηκε, νιώθοντας ανήμπορος να ξεπεράσει τις αντιδράσεις κατά της μοναρχίας. Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι έμεινε μόλις για 20 λεπτά βασιλιάς, διάστημα κατά το οποίο άκουγε την γκρίνια της γυναίκας του, η οποία ήθελε να παραμείνει στον θρόνο. Τελικά τον παρέδωσε στον ανιψιό του και πέρασε την υπόλοιπη ζωή του μακριά από τη Γαλλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Zara: Τα 3 οικονομικά ολόσωμα μαγιό που κάνουν θραύση

Λιρόι Ροζένιορ -Προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας για 10 λεπτά

Είχε υπάρξει και παλιότερα προπονητής της Τορκί Γιουνάιτεντ, ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγγλίας, στην οποία επέστρεψε το 2007. Ομως, μόλις 10 λεπτά μετά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου, μία τοπική κοινοπραξία ανέλαβε την ομάδα και τον έδιωξε.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share