Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα - 12 Ιουνίου 2014: Όταν ξεκίνησε ο άθλος της Εθνικής στην Πορτογαλία! (photos+video)

12 Ιουνίου 2017 07:57
Σαν σήμερα - 12 Ιουνίου 2014: Όταν ξεκίνησε ο άθλος της Εθνικής στην Πορτογαλία! (photos+video)

Ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ξεκίνησε σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια. Η Εθνική ταξίδεψε στην Πορτογαλία, περνώντας πρώτοι από τον προκριματικό όμιλο, στέλνοντας την Ισπανία στα μπαράζ.

Η κλήρωση είναι δύσκολη. Αντίπαλοί της οι Ισπανοί, που διψούσαν για εκδίκηση, οι διοργανωτές Πορτογάλοι, που έψαχναν ευκαιρίες και συγκυρίες για να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης και οι πάντα επικίνδυνοι Ρώσοι. Η πρέμιέρα της διοργάνωσης ήταν απέναντι στην οικοδέσποινα Πορτογαλία. Κανέις δεν μπορούσε να φανταστεί πως όπως θα ξεκινούσε αυτό το Euro, έτσι και θα τελείωνε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιανόητο: 20.000 οπαδοί αποθέωσαν τους Πρωταθλητές Ελλάδος στις 01:00 τα ξημερώματα στο ΟΑΚΑ! (photos+videos)

Στις 12 Ιουλίου του 2004, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης απέναντί στην οικοδέσποινα Πορτογαλία, η Εθνική προηγείται με 2-0 με γκολ του Καραγκούνη (7') και του Μπασινά με πέναλτι (53'). Οι Πορτογάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί και έχει χαλάσει η πρεμιέρα μπροστά στο κοινό τους. Μειώνουν στις καθυστερήσεις με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δίνει την πρώτη νίκη στην Εθνική μας σε τελική φάση οποιασδήποτε διοργάνωσης! Η αρχή είχε γίνει. Όμως κανείς δεν πίστευε αυτό που θα ακολουθούσε.

Θυμηθείτε το ιστορικό παιχνίδι:


 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share