Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

"Motherboard Connected": Ένα έργο για την εξάρτηση από τα διαδικτυακά παιχνίδια

Στο θέατρο Αλκμήνη μέχρι τις 26 Απριλίου

29 Μαρτίου 2024 12:06
Από Δήμητρα Μπιλάλη

Η «ΑRKΆDAM ΤΕΧΝΗΣ ΕΡΓΑ» ολοκληρώνει στο θέατρο Αλκμήνη την Παρασκευή 26 Απριλίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, τις παραστάσεις του έργου της Γεωργίας Μπίρμπα και της Στέλλας Αρκέντη «Motherboard Connected» σε σκηνοθεσία Στέλλας Αρκέντη.

'Motherboard Connected': Ένα έργο για την εξάρτηση από τα διαδικτυακά παιχνίδια

Αφορμή για το έργο τα διαδικτυακά παιχνίδια, που έχουν μπει σχεδόν σε κάθε σπίτι. Η ολοένα όμως μεγαλύτερη «προσκόλληση» των παιδιών, εφήβων, νέων ενηλίκων με αυτά, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Το «Motherboard Connected» αναφέρεται στην εξάρτηση ενός νέου από τα διαδικτυακά παιχνίδια, που μεγαλώνει σε μια μεσοαστική οικογένεια, στηριγμένο σε πραγματικά και μυθοπλαστικά στοιχεία. Το παιδί μεγαλώνοντας σ’ ένα περιβάλλον αντιφατικό και συγχυτικό, προσκολλημένο στη μητέρα του, βρίσκει διέξοδο στα διαδικτυακά παιχνίδια του υπολογιστή με ανυπολόγιστες συνέπειες.

'Motherboard Connected': Ένα έργο για την εξάρτηση από τα διαδικτυακά παιχνίδια

Η σχέση μάνας και γιού διαταράσσεται. Τα εικονικά παιχνίδια υποκαθιστούν την ίδια τη ζωή. Δύο άνθρωποι κλεισμένοι στον εαυτό τους μονολογούν. Η “μητρική πλακέτα” του υπολογιστή γίνεται το υποκατάστατο της μητρικής αγάπης. Ένα επίκαιρο έργο, του οποίου οι ήρωες μπορεί να ζουν στο διπλανό διαμέρισμα.

Info

  • Κάθε Παρσκευή στις 19.00
  • Θέατρο Αλκμήνη: Αλκμήνης 8-12, Αθήνα.
 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share