Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024

"BE.AR | Be Artist Theatre Festival" από τις 17 έως τις 30 Ιουνίου στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός

Ένα ολοκαίνουριο ξεχωριστό θεατρικό φεστιβάλ που καλεί τους νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τις δουλειές τους

2 Απριλίου 2024 17:09
Be Artist Theatre Festival
Από Δήμητρα Μπιλάλη

Ένα ολοκαίνουριο ξεχωριστό θεατρικό φεστιβάλ ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του και καλεί όλη τη νέα γενιά καλλιτεχνών, τους νέους δημιουργούς και τις θεατρικές ομάδες να συμμετάσχουν. Από τις 17 έως τις 30 Ιουνίου 2024, το θέατρο «Μικρός Κεραμεικός» υποδέχεται το «BE.AR | Be Artist Theatre Festival», το οποίο από φέτος φιλοδοξεί να γίνει μια μεγάλη γιορτή νέου θεάτρου.

Στο νεοσύστατο «BE.AR | Be Artist Theatre Festival», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του σκηνοθέτη Χρήστου Καρασαββίδη, θα δοθεί η ευκαιρία σε πολλές νέες ομάδες και νέους καλλιτέχνες, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς αλλά και κάθε είδους συντελεστές, να παρουσιάσουν τις δουλειές τους, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν και να συναγωνιστούν, σε ένα φεστιβάλ που επιδιώκει να αποτελέσει τη νέα πρόταση στην ανάδειξη της νέας γενιάς καλλιτεχνών της χώρας. Για δύο εβδομάδες, η σκηνή και το φουαγιέ του θεάτρου «Μικρός Κεραμεικός» θα γεμίσουν με παραστάσεις, performances, μουσικά live και κάθε είδους καλλιτεχνικά events.

Κορωνίδα του «BE.AR | Be Artist Theatre Festival» θα αποτελέσει το διαγωνιστικό τμήμα θεάτρου, όπου νέες θεατρικές ομάδες θα διαγωνιστούν παρουσιάζοντας μια παράσταση 20’, με τη νικήτρια ομάδα να κερδίζει το μεγάλο έπαθλο των 700€ καθώς και τη δυνατότητα να παρουσιάσει την παράστασή της, στην ολοκληρωμένη πια μορφή της, τη σεζόν 2024-2025, στη σκηνή του θεάτρου «Μικρός Κεραμεικός» κάνοντας το Bear, το μοναδικό επαμειβόμενο φεστιβάλ. Με πίστη στη νέα γενιά καλλιτεχνών, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σ’ αυτή τη νέα μεγάλη γιορτή του θεάτρου με την ελπίδα να δημιουργήσουμε μαζί ένα ελληνικό θέατρο για το οποίο θα είμαστε περήφανοι.

Κατάθεση προτάσεων: Έως 12 Μαΐου στο email: [email protected]

Νέοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, χορευτές, μουσικοί και νέες ομάδες καλλιτεχνών καλούνται να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους και να τις παρουσιάσουν στο πλαίσιο του «BE.AR | Be Artist Theatre Festival», που θα πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 30 Ιουνίου 2024 στο χώρο του θεάτρου «Μικρός Κεραμεικός» από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Διαγωνιστικό Τμήμα Θέατρου

Αφορά προτάσεις πρωτοεμφανιζόμενων παραστάσεων θεάτρου διάρκειας έως 20΄. Στο τμήμα αυτό θα επιλεγούν ομάδες που θα κληθούν να παρουσιάσουν μια σύντομη μορφή της ιδέας τους με σκοπό να κερδίσουν την ψήφο του κοινού και της επιτροπής. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις μέχρι τη βραδιά του τελικού, όπου θα διαγωνιστούν οι φιναλίστ. Η νικήτρια ομάδα εκτός από το χρηματικό έπαθλο των 700€, θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει την παράστασή της στην ολοκληρωμένη πια μορφή της τη σεζόν 2024-2025, στη σκηνή του Μικρού Κεραμεικού για 8 παραστάσεις.

Διαγωνιστικό Τμήμα Χορού

Αφορά προτάσεις πρωτοεμφανιζόμενων παραστάσεων χορού διάρκειας έως 20΄. Στο τμήμα αυτό θα επιλεγούν ομάδες που θα κληθούν να παρουσιάσουν μια σύντομη μορφή της ιδέας τους με σκοπό να κερδίσουν την ψήφο του κοινού. Η νικήτρια ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει την παράστασή της στην ολοκληρωμένη της πια μορφή, τη σεζόν 2023-2024, στη σκηνή του Μικρού Κεραμεικού.

Θέατρο – Παραστάσεις

α) Ολοκληρωμένες παραστάσεις κανονικής διάρκειας που θα παρουσιαστούν πρώτη φορά στο φεστιβάλ β) Παραστάσεις κατηγορίας «in progress» διάρκειας έως 45΄ γ) Παραστάσεις που έχουν παιχτεί ήδη

δ) Μουσικές παραστάσεις και μουσικά live κάθε είδους

ε) Παιδικές παραστάσεις

Κείμενα – Αναλόγια

Αφορά πρωτότυπα κείμενα και θεατρικά έργα νέων συγγραφέων (αποστέλλονται σε μορφή pdf). Τα κείμενα που θα επιλεγούν θα διαβαστούν από επαγγελματίες ηθοποιούς σε μορφή επιμελημένου αναλογίου.

Bazaar – Meet Market & Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, χειροτεχνιών

Τα πρωινά, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στο χώρο του φουαγιέ, καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τις δημιουργίες τους καθώς και να πωληθούν (χειροτεχνίες, κοσμήματα, αφίσες -poster, ρούχα κλπ).

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν καλούνται να στείλουν e-mail με τις προτάσεις τους στο: [email protected]

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Προκειμένου οι προτάσεις να είναι έγκυρες, καλούνται οι ομάδες να αναγράφουν στο email για ποιο τμήμα του Φεστιβάλ ενδιαφέρονται και να καταθέσουν:

• Τίτλο, ολοκληρωμένη σύνοψη της ιδέας τους, καθώς και μια περίληψη έως 250 λέξεις

• Βιογραφικά των συντελεστών

• Δύο φωτογραφίες σχετικές με την παράσταση.

Το κόστος συμμετοχής στο Διαγωνιστικό Τμήμα Θεάτρου είναι 100€ ανά ομάδα (με ανώτατο όριο τους 6 ηθοποιούς ανά παράσταση), στο Διαγωνιστικό Tμήμα Χορού 50€ ανά ομάδα (με ανώτατο όριο τους 6 performers ανά παράσταση).

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share