Σάββατο, 13 Απριλίου 2024

"Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα" στον Μικρό Κεραμεικό για μόνο 6 Κυριακές

Μια μουσικοχορευτική παράσταση που γνωρίζει στα παιδιά τα ήθη και έθιμα της χώρας μας

2 Απριλίου 2024 14:31
O Loulis taxideyei sthn arxaia Ellada
Από Δήμητρα Μπιλάλη

Η παιδική παράσταση "Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα" της Ρένας Σιγάλα, σε σκηνοθεσία Βάσως Γουλιελμάκη, θα παρουσιαστεί στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός για 6 μόνο παραστάσεις, αρχής γενομένης από την Κυριακή 7 Απριλίου.

Το ταξίδι του Λούλη, του χαρούμενου χαρταετού, συνεχίζεται με επιτυχία σε μεγαλύτερο θέατρο. Η αγάπη των μικρών θεατών έκανε αυτή την αλλαγή αναγκαία για να μπορούν περισσότερα παιδιά να ταξιδέψουν και να ξεναγηθούν στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους της πατρίδας μας. Μια μουσικοχορευτική παράσταση, που γνωρίζει στα παιδιά -διασκεδάζοντας- τα ήθη και έθιμα της χώρας μας, ενώ παράλληλα, με οπτικοακουστικό υλικό, τα φέρνει σε επαφή με σπουδαίους αρχαιολογικούς τόπους της Ελλάδας μας.

'Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα'

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Λούλης ο χαρούμενος χαρταετός, που τόσο αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, συνεχίζει τα ταξίδια του και μας γνωρίζει την Αρχαία Ελλάδα, παρέα με τη φίλη του την Ήρα το γλυκό σπουργίτι. Τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, μέσα από το πέταγμα του Λούλη! Πρώτος σταθμός των ταξιδιωτών του Ονείρου, η Ακρόπολη και ένας γάτος τενόρος τραγουδάει για την Αθήνα. Στη Κνωσσό συναντάνε τον βασιλιά Μίνωα και στη Νεμέα το ονομαστό Λιοντάρι της. Στη ξακουστή Δήλο τους περιμένει ο Διαδούμενος και στην Αρχαία Μεσσήνη ένας τσαγκάρης καλλιτέχνης. Πηγαίνοντας στην Αρχαία Ολυμπία με έκπληξη συναντούν τη Πυθία, ενώ στη Βεργίνα θα τους καλωσορίσει μια Βασίλισσα. Όλοι τους είναι μια όμορφη, χρωματιστή παρέα, που τη διακρίνει η αγάπη, η φιλία και η αλληλεγγύη.

Το κείμενο είναι βασισμένο στο βιβλίο «Λούλης ένας χαρούμενος χαρταετός», το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές βιβλιοθήκες, της συγγραφέα Ρένας Σιγάλα, μουσικοπαιδαγωγού και εικαστικού.

'Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα'

Info

  • Θέατρο Μικρός Κεραμεικός: Ευμολπιδών 13, Αθήνα // 2103454831
  • Για 6 μόνο Κυριακές: 7, 14, 21 Απριλίου και 12, 19, 26 Μαΐου στις 11:30.
 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share