Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023

Ο Αντώνης Ρέμος έρχεται για μια δωρεάν συναυλία - Δείτε σε ποια περιοχή της Αθήνας

Μην το χάσεις!

7 Δεκεμβρίου 2022 10:44
Ο Αντώνης Ρέμος έρχεται για μια δωρεάν συναυλία - Δείτε σε ποια περιοχή της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το "Περιστέρι Πολλών Αστέρων", η όμορφη Χριστουγεννιάτικη πόλη, προσκαλεί τους δημότες στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην πλατεία Δημαρχείου - στάση Μέτρο Περιστέρι.

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης ανάβει με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Αττικής. Μελωδίες από τη χορωδία του Εθνικού Ωδείου Περιστερίου και μεγάλη εορταστική συναυλία με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Αντώνη Ρέμο. Μια φαντασμαγορική βραδιά και πολλές εκπλήξεις!

Πριν την έναρξη της συναυλίας, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη Χριστουγεννιάτικη παρέλαση και γιορτή, στην οποία συμμετέχουν οι Πολιτιστικοί & Αθλητικοί Σύλλογοι της πόλης, η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα, τα Κέντρα Φιλίας (ΚΕ.ΦΙ.) και τα Δημιουργικά Εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες με 5€ ή λιγότερο που μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα.

Αντώνης Ρέμος δωρεάν συναυλία

Χριστούγεννα στην Εθνική Πινακοθήκη και στα Παραρτήματα της

Γιορτινές περιηγήσεις στο πνεύμα των ημερών προτείνει η Εθνική Πινακοθήκη σε Αθήνα και στα Παραρτήματα της στην περιφέρεια. Έως τις 6/1, θεματικές ξεναγήσεις, καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, εορταστικά bazaar και άλλες δράσεις περιμένουν το κοινό.

Παράλληλα, επιστρέφει το Διεθνές Συνέδριο CoMuseum.

Στο κεντρικό κτίριο της Πινακοθήκης, την Πέμπτη 22/12 τα τρία μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ και οι παραγωγοί τους - ΔΕΥΤΕΡΟ Πρόγραμμα 103,7, ΤΡΙΤΟ Πρόγραμμα 90,9 και KOSMOS 93,6 θα εκπέμπουν ζωντανά για έξι ώρες από το φουαγέ της Εθνικής Πινακοθήκης, μεταδίδοντας το γιορτινό μήνυμα μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΑ.

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων εξελίσσονται και οι θεματικές ξεναγήσεις με τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Η Προσκύνηση των Ποιμένων» και «Η Γέννηση» , για οικογένειες με παιδιά από 3 έως 12 ετών, όπως αποτυπώθηκε από ορισμένους από τους σπουδαιότερους δημιουργούς. Ταυτόχρονα, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία με τον Πάμπλο», τα παιδιά καλούνται να γνωρίσουν το συναρπαστικό σύμπαν του Πάμπλο Πικάσο.

Ένα ταξίδι στον χρόνο

Κι όσο πλησιάζει η ημέρα των Χριστουγέννων ο κύκλος των θεματικών ξεναγήσεων κάνει με ένα ταξίδι στον χρόνο υπό τον τίτλο «Θρησκευτική Ζωγραφική» στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων «Αντώνης Κομνηνός» αλλά και στις Μόνιμες Συλλογές. Από τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και τη «Συναυλία των Αγγέλων» (1608-1614) έως και τον σύγχρονό μας Στήβεν Αντωνάκο και το «Λευκό Εικονοστάσιο» (2003), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον τρόπο με τον οποίο μεγάλοι καλλιτέχνες αποτύπωσαν και αποτυπώνουν στα έργα τους τη Γέννηση, τους Μάγους και τη μαγεία των Χριστουγέννων, παρόλο που τα υλικά και οι μορφές με το πέρασμα των αιώνων έχουν αλλάξει. Επίσης, σε όλη τη διάρκεια των γιορτών στο Πωλητήριο της ΕΠΜΑΣ θα πραγματοποιηθεί μεγάλο bazaar με παλαιότερες αλλά και νέες εκδόσεις σε τιμές έως και 70% χαμηλότερες.

Γιορτινά προγράμματα και στα κατά τόπους Παραρτήματα της ΕΠΜΑΣ

Ανάλογα πρωτότυπα προγράμματα περιμένουν τους επισκέπτες και στα κατά τόπους Παραρτήματα της ΕΠΜΑΣ. Με στόχο να ενταχθεί η τέχνη στην καθημερινότητα της κοινωνίας, στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη (Σπάρτη) «τρέχει» ήδη το πρόγραμμα «Φίλοι και Γείτονες» με την αρχή να γίνεται από τον κλάδο των κομμωτών, ενώ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ψάχνοντας τα Χριστούγεννα», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, υποδέχεται από τις 12 και έως τις 22/12 τους μικρούς φίλους. Στο πλαίσιο του διαδραστικού αυτού προγράμματος, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα σύμβολα αλλά και τις μουσικές των Χριστουγέννων μέσα από έργα της Πινακοθήκης, ξεκινώντας από την αρχαία ή νεοκλασική τέχνη, για να φτάσουν, διαπερνώντας αγγελικές μορφές της βυζαντινής τέχνης, σε ακόμα νεότερα έργα.

Εθνική Πινακοθήκη

Αντίστοιχα, το Παράρτημα Ναυπλίου, σε συνεργασία με την εικαστικό Μαρίνα Μπόμπου, θα πραγματοποιήσει στις 17 και 18/12 εορταστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις 17/12 το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών και περιλαμβάνει σχεδιασμό χριστουγεννιάτικων στολιδιών με τη χρήση διαδραστικών μεθόδων, ενώ στις 18/12 παιδιά ηλικίας 13 έως 15 ετών θα δημιουργήσουν, με βάση το εικαστικό έργο του Παύλου Διονυσόπουλου (περιβάλλοντα), στολίδια με υλικά που βρίσκουμε στην καθημερινότητά μας. Επίσης, από τις 10 έως τις 30/12 θα πραγματοποιηθεί bazaar βιβλίων με τις εκδόσεις του παραρτήματος σε έκπτωση 50%.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο νέο site της Εθνικής Πινακοθήκης www.nationalgallery.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share