Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Το μουσείο που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν το κρασί

Μια μοναδική εμπειρία, σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών!

3 Ιανουαρίου 2023 11:40
Το μουσείο που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν το κρασί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Το κρασί παρηγορεί τους λυπημένους, αναζωογονεί τους γέροντες, εμπνέει τους νέους, κάνει τον κουρασμένο να ξεχνάει τον μόχθο του», είχε πολύ σωστά πει ο Λόρδος Βύρων. Το κρασί μπορεί να σε ταξιδέψει και να σε κάνει να χαθείς σε υπέροχα γευστικά μονοπάτια. Εσύ είσαι λάτρης του κρασιού; Θα ήθελες να το γνωρίσεις λίγο καλύτερα και να βιώσεις μία μοναδική εμπειρία;

Το «Μουσείο Οίνου», που βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου, στην Παλλήνη, είναι το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα το κρασί και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Συνδυάζοντας την αρχιτεκτονική αρτιότητα με την αγάπη για την ιστορία του κρασιού, το «Μουσείο Οίνου» αποτελεί τον χώρο-διαμάντι της οικογένειας Μάρκου, το οποίο περιέχει σπάνια εκθέματα οινοποιίας.

Περιηγηθείτε στον υπέροχο χώρο, γνωρίστε τον οίνο και απολαύστε μοναδικές ποικιλίες κρασιού, που θα σας εξοικειώσουν με τις λεπτότερες αποχρώσεις του.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε 4+1 μαγαζιά για κρασί στο κέντρο της Αθήνας.

Το οινοποιείο

Παράλληλα, το οινοποιείο των Αμπελώνων Μάρκου αξιοποιεί την παραγωγή 100 στρεμμάτων μεσογείτικου αμπελώνα και 100 στρεμμάτων ιδιόκτητου αμπελώνα, στη Νεμέα Πελοποννήσου.

Οι ποικιλίες σταφυλιού που καλλιεργούνται στους αμπελώνες είναι το Σαββατιανό, (γηγενής της Αττικής), το Αγιωργίτικο (γηγενής της Νεμέας), το Ασσύρτικο, ο Ροδίτης, το Αθήρι, το Μοσχοφίλερο, το Μοσχάτο, η Μαλαγουζιά, η γαλλικές Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah και η ιταλική Trebbiano.

Η ιστορία του αμπελώνα, ξεκίνησε το 1908, όταν προπάππους Σπύρος Μάρκου φύτευσε στα κτήματα της οικογένειας στα Σπάτα το άγιο Σαββατιανό, την μοναδική αυτή ποικιλία γηγενής της Αττικής.

Έτσι, το 1920, ο Σπύρος Μάρκου ξεκίνησε να παράγει την πρώτη του ρετσίνα, και φορτώνοντας τα βαρέλια στο κάρο του κατέβαινε τακτικά στην Αθήνα πουλώντας το κρασί του στα καπηλειά και τις ταβέρνες του κέντρου.

Σήμερα και μετά από περισσότερο από 100 χρόνια, η τέταρτη γενιά της οικογένειας Μάρκου συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία, αυτό που ξεκίνησε ο προπάππους τους.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Επιπλέον, το «Μουσείο Οίνου», προσφέρει τη δυνατότητα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με πολύ ενδιαφέρον.

Με το πρόγραμμα «Μικροί Αγρότες εν Δράσει», τα παιδιά έρχονται σε άμεση επαφή με τη φύση και την αγροτική διαδικασία, μαζεύουν ελιές και πατάνε σταφύλια, ζυμώνουν το δικό τους ελιόψωμο, φτιάχνουν μουστοκούλουρα και γνωρίζουν τη μυθολογία μέσα από αφηγήσεις και τη θεατρική δραματοποίηση.

Στο τέλος, έχουν μάθει πολλά και χρήσιμα πράγματα για το βίωμα της αγροτικής ζωής, αλλά και τον μόχθο και τα οφέλη που συνεπάγεται.

Η θεατρική και μουσική αγωγή, είναι επίσης δύο πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα, μέσα από τα οποία καλλιεργούν την κριτική σκέψη, την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα.

Παράλληλα, οργανώνονται και εποχιακά προγράμματα, μέσα από τα οποία τα παιδιά εισάγονται στον θαυμαστό κόσμο των ελληνικών ηθών κι εθίμων.

Εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών

Ο χώρος στο «Μουσείο Οίνου», είναι μοναδικός και με υψηλής ποιότητας αρχιτεκτονική και αισθητική, γι' αυτό και μπορείτε να οργανώστε εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών σε περιβάλλον ασύγκριτης αίγλης.

Η χωρητικότητα της εσωτερικής αίθουσας είναι έως 400 καθήμενα άτομα και έως 800 όρθια. Στον εξωτερικό χώρο, η χωρητικότητα είναι έως 1000 καθήμενα άτομα και έως 2000 όρθια.

 

Ροή ειδήσεων

Share