Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Τα καλύτερα θερινά σινεμά του κέντρου και στα νότια

Δείτε ποια είναι

24 Μαΐου 2021 23:18
Τα καλύτερα θερινά σινεμά του κέντρου και στα νότια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιτέλους άνοιξαν τα σινεμά μετά από αρκετούς μήνες και τι καλύτερο από το να πάμε να δούμε μια ταινία σε ένα από τα θερινά σινεμά είτε στο κέντρο της Αθήνας είτε στα Νότια Προάστια.

Τα θερινά σινεμά της πρωτεύουσας αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους και παραμένουν σταθερά η νούμερο ένα επιλογή των αθηναίων για την ψυχαγωγία τους το καλοκαίρι.

To Athensmagazine.gr, έψαξε και βρήκε τα καλύτερα θερινά σινεμά και σας τα παρουσιάζει.

Στο κέντρο της Αθήνας

Σινέ Παρί

Σινέ Παρί στην Πλάκα

Ακόμα και αν η ταινία δεν αξίζει τον κόπο, η θέα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω. Ο βράχος της Ακρόπολης κρέμεται κυριολεκτικά πάνω από την ταράτσα, κλέβοντας την παράσταση από τα τεκταινόμενα στην οθόνη. Επειδή η φήμη του ιστορικού σινεμά έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια τα σύνορα της χώρας μας, συστήνεται να έχετε έγκαιρα τα εισιτήρια σας στα χέρια σας.

Θησείον

Παγωμένη σπιτική βυσσινάδα, τσίπουρο Μεσολογγίου με μεζέ και θέα στην Ακρόπολη. Ένα από τα ιστορικά σινεμά της πόλης, πόλος έλξης για τους ξένους επισκέπτες της Αθήνας, δεν θα μπορούσε παρά να έχει χιλιάδες πιστούς. Οι αυστηρά επιλεγμένες ταινίες και τα ταβερνάκια και μπαράκια στους γύρω δρόμους παίζουν τον ρόλο τους. Προσοχή! Τα εισιτήρια διατίθενται μόνο επί τόπου.

Αίγλη (κήπος Ζαππείου)

Σινεμά Αίγλη Ζαππείου

Το πιο glam θερινό της Αθήνας τα έχει όλα: Δωρεάν χώρο στάθμευσης, σινιέ πιάτα, σέρβις αξιώσεων, δυνατό ήχο και ταινίες πρώτης επιλογής.

Βοξ


Η ιστορική ταράτσα του Βοξ συγκεντρώνει τους πιστούς της πλατείας που δίνουν το παρών σχεδόν κάθε εβδομάδα. Στα συν του σινεμά, οι φιλικοί οικοδεσπότες, οι σινεφίλ ταινίες, οι χαμηλές τιμές του μπαρ και, φυσικά, η πληθώρα επιλογών για φαγητό και ποτό after.

Ριβιέρα

Ριβιέρα σινεμά

Με τη Ριβιέρα συμπληρώνεται η τριπλέτα των θερινών που αγαπάνε να επισκέπτονται οι ξένοι επισκέπτες της Αθήνας. Γι’ αυτό, μην απορήσετε αν οι διπλανοί σας μιλάνε με προφορά από τους Αντίποδες, ούτε αν σχολιάζουν τα πάντα, από τις γάτες που τρίβονται στα πόδια τους έως τους ανθρώπους στα γύρω μπαλκόνια.

Παναθήναια


Παναθήναια, Νέα Παναθήναια και ξανά Παναθήναια. Ένα από τα παλιότερα σινεμά της Αθήνας συνεχίζει την δράση του, με ποιοτικές επιλογές ταινιών από πραγματικούς εραστές της 7ης Τέχνης. Λουλούδια, πρασινάδες, χαλικάκι που «τρίζει» σε κάθε βήμα και δροσερά ποτά είναι τα υπόλοιπα υλικά που συνθέτουν αυτή την μίνι Εδέμ σε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα σημεία του άστεως.

Εκράν


Πολυτραγουδισμένο, απαραίτητο μέρος της εφηβείας κάθε Αθηναίου, χωμένο στα στενά πίσω από την πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας, το Εκράν «σουλουπώθηκε», απέκτησε σύγχρονες μηχανές προβολής και έγινε ξανά σημείο συνάντησης για σινεφίλ που αναζητούν μερικές σταγόνες δροσιάς σε αυτή την απόμερη γωνιά του κέντρου.

Όασις

Σινεμά Όασις

Καταπράσινο, μικροσκοπικό, χωμένο ανάμεσα στις εισόδους των διπλανών σπιτιών, το αγαπημένο σινεμαδάκι του Παγκρατίου περνάει απαρατήρητο από τους περαστικούς. Όμως, οι κάτοικοι της περιοχής απολαμβάνουν την εξαιρετική φιλοξενία των ιδιοκτητριών, τις δεκάδες γλάστρες, την οικογένεια των γάτων που έχει βρει εκεί καταφύγιο, τα σουβλάκια από το παρακείμενο κατάστημα –λειτουργεί και ως κυλικείο- και φυσικά τις καλοδιαλεγμένες ταινίες.

Αθηναία


Ανήκει στη νεότερη «γενιά» θερινών σινεμά όμως καθιερώθηκε σύντομα στην συνείδηση των Αθηναίων που το έκαναν στέκι τους. Ο ήχος εξακολουθεί να είναι χαμηλός λόγω των διαμερισμάτων σε απόσταση αναπνοής, οι τυρόπιτες από τον Λυκαβηττό παραμένουν μεγάλος πειρασμός, τα μπαράκια της Χάρητος παραμονεύουν για το μετά…

Δεξαμενή

Σινεμά Δεξαμενή Κολωνάκι

Κατέχει τα σκήπτρα πρωτοτυπίας ανάμεσα στα θερινά σινεμά. Κι αυτό διότι φιλοξενείται στην ταράτσα της δεξαμενής από όπου υδρεύονταν η Αθήνα. Σήμερα, χάρη στο μεράκι των ανθρώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ε.ΥΔ.ΑΠ., η ταράτσα –που πλην των βέρων Αθηναίων, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι πραγματικά είναι- λειτουργεί ως σινεμά, με αγιόκλημα, γιασεμιά, βασιλικούς, αφίσες από τα παλιά και ταινίες, από καινούργιες έως αφιερώματα στους μεγάλους δημιουργούς.

Λιλά


Ως και wifi διαθέτει το κλασικό σινεμαδάκι, το τελευταίο από τα αναρίθμητα που λειτουργούσαν στον άξονα Πατησίων – Κυψέλης, για εκείνους που δεν μπορούν να μείνουν ούτε στιγμή εκτός δικτύου. Για τους υπόλοιπους αρκούν το άρωμα από τα νυχτολούλουδα, οι βασιλικοί στα τραπέζια, το χαμόγελο των ιδιοκτητών και το… έργο.

Τα θερινά σινεμά των Νοτίων Προαστίων

Cine Filip


O ιστορικός θερινός κινηματογράφος της Νέας Σμύρνης που είναι σε διατηρητέο κτίριο του 1950 αποπνέει έναν αέρα παλαιότερης εποχής. Στα συν του ότι εκτός από τις ταινίες, μπορείς να απολαύσεις και τον καφέ σου, στην καφετέρια που παραμένει ανοιχτή καθημερινά.

Cine Σπόρτιγκ

Μπορεί ο δημοτικός κινηματογράφος Σπόρτινγκ να είναι ο παλαιότερος κινηματογράφος της περιοχής (με έτος ίδρυσης το 1939) αλλά η ανακαίνιση το 2013, του έχει δώσει νεά πνοή- και έξτρα αναπαυτικές πολυθρόνες. Συν του ότι οι δημότες Ν. Σμύρνης μπορούν να αγοράσουν με μειωμένη τιμή το εισιτήριο.

Cine Φλοίσβος

Σινέ Φλοίσβος

To σωστό θερινό σινεμά μυρίζει θάλασσα και ο Cine Φλοίσβος είναι σίγουρα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα στα νότια. Από το 2003 και κάθε Μάιο με αρχές Οκτώβρη, ο ατμοσφαιρικός κινηματογράφος προβάλλει κυρίως ταινίες πρώτης προβολής μέσα σε ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό. Αν πάλι θες 3D προβολές, είσαι και πάλι στον κατάλληλο κινηματογράφο.

Cine Άλιμος

O θερινός κινηματογράφος του Αλίμου που βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στην παραλία, φιλοξενεί δεκάδες ταινίες. Μετά την επιτυχία του περσινού καλοκαιριού το “Cine Άλιμος” επέστρεψε για κινηματογραφικές βραδιές δίπλα στο κύμα με κλασικές και σύχρονες ταινίες, αφιερώματα αλλά και διάσημους καλεσμένους. Κάθε Δευτέρα στο θερινό Cine Άλιμος θα δεις δωρεάν αγαπημένες ταινίες για όλους. Εννοείται ότι έχει φροντίσει και για τους μικρούς μας φίλους κάθε Πέμπτη στις 21:00 (06 Ιουνίου-22 Αυγούστου) και Κάθε Πέμπτη στις 21:00, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00 ( 22 Αυγούστου – 14 Σεπτεμβρίου) θα απολαύσεις δωρεάν παιδική ταινία! Για εκείνους που θα μείνουν Αθήνα τον 15Αυγουστο, θα προβληθεί (δωρεάν) η ταινία “Η αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό”. Μάλιστα ετοιμάζει κι άλλες εκπλήξεις όλο το καλοκαίρι, όπως έκτακτες εκδηλώσεις και διαγωνισμούς με έπαθλο δωρεάν εισιτήρια, τα οποία ανακοινώνει στο facebook.

“Στρογγυλό” Open Air Film Festival

Στρογγυλό Σινεμά

Ο Άγιος Δημήτριος έχει πια το δικό του θερινό σινεμά στον όμορφο αίθριο χώρο του Στρογγυλού Σχολείου. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το θερινό σινεμά “Στρογγυλό” Open Air Film Festival σε προσκαλεί με ελεύθερη είσοδο για ένα κινηματογραφικό ταξίδι. Ξεκινώντας την Κυριακή 30 Ιουνίου και κάθε μέρα για 2 μήνες, τα καλοκαιρινά βράδια της πόλης θα γεμίσουν με μερικά από τα καλύτερα φιλμ της 7ης Τέχνης. Ραντεβού, κάθε βράδυ στις 21.00, ώρα έναρξης των προβολών.

Cine Αργυρούπολη

Στην όμορφη ταράτσα της Αργυρούπολης, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών αλλά και όλοι οι νότιοι μπορούν να απολαύσουν μέχρι τις τελευταίες νύχτες του Σεπτέμβρη, τις τελευταίες κυκλοφορίες του παγκόσμιου σινεμά, με τον καλοκαιρινό αέρα να τους δροσίζει.

Μελίνα Μερκούρη (Δημ. Κιν/φος)

Στο δημοτικό σινεμά της Ηλιούπολης θα έχεις την ευκαιρία να δεις όλα εκείνα τα κλασικά αριστουργήματα που πάντα ήθελες, στο πιο όμορφο και ταυτόχρονα”παραδοσιακό” περιβάλλον, αλλά και πολλές πρόσφατες καλοκαιρινές κυκλοφορίες που παίζονται καθημερινά.

Αλόμα

Σινεμά Αλόμα

Το μοντέρνο στυλ με την αύρα του παλιού κλασσικού θερινού κινηματογράφου βρίσκουν κοινό τόπο στον θερινό “Αλόμα”. Ο προσφάτως ανακαινισμένος κινηματογράφος προβάλλει ταινίες σε 2Κ σε Dolby Surround, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση του παλιού αγαπημένου θερινού κινηματογράφου σε ότι αφορά το περιβάλλον του: καρεκλίτσες στοιχισμένες σε σειρά και τραπεζάκια καφενείου – και γύρω γύρω πράσινο, τι καλύτερο για μια άκρως καλοκαιρινή βραδιά;

Αριάν

H αναβίωση του θρυλικού Αριάν σας περιμένει για να χαλαρώσετε με μια παγωμένη μπύρα, γευστικά snacks και τις καλύτερες ταινίες Α’ προβολής. Η διάταξη του χώρου, όπως θα διαπιστώσετε, είναι μοναδική. Εκτός από τις κλασικές καρέκλες σκηνοθέτη, μπορεί κανείς να επιλέξει ψηλές καρέκλες σκηνοθέτη, “ξαπλώστρες πουφ”, να κλείσει θέσεις σε ειδικά θεωρεία, ή ακόμα και να εξασφαλίσει την θέση του στις κερκίδες με τις Premium πολυθρόνες. Ακόμα μια παρέα, έως 5 άτομα, θα έχει την δυνατότητα να κλείσει αποκλειστικά κρεβάτι/καναπέ που θα βρίσκεται πίσω πίσω. Α, έχει και τη μεγαλύτερη πανοραμική οθόνη προδιαγραφών DCI θερινού σινεμά που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Novacinema Odeon Γλυφάδα

Για σένα που δεν μπορείς να κάνεις παρασπονδία στο multi cinema που σου έκανε συντροφιά τα χειμωνιάτικα βράδια, υπάρχει η θερινή “αίθουσα” του κινηματογράφου Odeon στο κέντρο της Γλυφάδας. Ο “πράσινος” χώρος που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα θερινά σινεμά των νοτίων, διαθέτει ένα εξίσου αξιόλογο μπαρ για να’χεις να τζιμπολογάς την ώρα της προβολής.

Μαριλένα

Σινεμά Μαριλένα

Αν θες να θυμηθείς εκείνες τις αξέχαστες καλοκαιρινές νύχτες της εφηβείας σου, ο κινηματογράφος Μαριλένα στην Άνω Γλυφάδα είναι το μέρος για να το κάνεις. Χαλικάκι, κλασική καρέκλα θερινού σινεμά, αναψυκτικά και σνάκς με ωραίες και δροσερές ταινίες μας περιμένουν καθημερινά για να μας θυμήσουν το μεγαλείο της απλότητας μιας θερινής προβολής.

Ακτή

Έχοντας συντροφεύσει τους νότιους (και μη) από το 1974, ο θερινός κινηματογράφος Ακτή στην Βουλιαγμένη έχει κατακτήσει και τους νεότερους φίλους της μεγάλης οθόνης, οι οποίοι δε διστάζουν να το εντάξουν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εξόδου τους. Έχοντας κατά βάση προτίμηση στις εμπορικές ταινίες, χωρίς όμως να βγάζει εντελώς από το πρόγραμμά του και τις πιο κουλτουριάρικες, το Cine Ακτή με τα γιασεμιά και τη γλυκιά δροσιά στη λουλουδιασμένη αυλή του, είναι, χωρίς αμφιβολία, το αντίδοτο στις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες.

Σινέ Ρία

Στο ίδιο σημείο από το 1963, ο κινηματογράφος Ρία αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν από τους πιο καλαίσθητους θερινούς κινηματόγραφους των νοτίων. Άνετες καρέκλες, αναπαυτικοί καναπέδες και σεζλόνγκ για όσους βρίσκονται κοντά στην οθόνη, είναι τα βασικά συστατικά, με πρώτο και κυρίαρχο την μεγάλη ποικιλία στις ταινίες που προβάλλονται. Το μπαρ του είναι πλήρως εξοπλισμένο, μιας και εκτός από το «πατροπαράδοτο» πλέον ποπ κορν, διαθέτει επίσης χοτ –ντογκ, τοστ, σουβλάκια καλαμάκια, παγωτό μηχανής, γρανίτες, μπύρες και αλκοολούχα ποτά, αλλά και δροσερά cocktail.

Βάρκιζα

Διάχυτος ρομαντισμός, ευωδιές από τα φυτά του μεγάλου κήπου και, φυσικά, οι τελευταίες κινηματογραφικές επιτυχίες, είναι μερικά από αυτά που θα βρεις στη θερινή αίθουσα του Βάρκιζα, ενός κινηματογράφου με ανακτορική σχεδίαση που λειτουργεί από το 1999. Οι ταινίες που φιλοξενεί ο θερινός κινηματογράφος στον μεγάλο κήπο που έχει διαμορφωθεί στην ταράτσα του είναι πρώτης προβολής, ενώ το απλό πλην τίμιο κυλικείο του διαθέτει τα απαραίτητα για να τσιμπολογήσεις.

Αίγλη

Ο θερινός κινηματογράφος Αίγλη που άπλωσε το λευκό πανί του πίσω στο 1985 είναι μια από τις πιο κλασικές επιλογές των κατοίκων της Σαρωνίδας και όχι μόνο. Οι ταινίες που επιλέγει –οι οποίες συνήθως παίζονται σε δύο προβολές, γύρω στις 9 το βράδυ και γύρω στις 11- είναι κυρίως πρώτης προβολής, ενώ δεν αμελεί να προβάλλει τις επανεκδόσεις που αξίζουν.

Κοράλι Cinemax

Σινεμά Κοράλι

Ένας ακόμη θερινός κινηματογράφος που, ναι μεν άνοιξε σε μια άλλη εποχή -και συγκεκριμένα το 1980- όμως παραμένει στις βασικές επιλογές των νοτίων μέχρι σήμερα, ακούει στο όνομα “Κοράλι”. Από Μάιο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, οι σινεφίλ απολαμβάνουν ταινίες πρώτης προβολής αλλά και προσεκτικά επιλεγμένες επανεκδόσεις που φρεσκάρονται κάθε βδομάδα, ενώ ο χώρος που μοιάζει με κήπο, οι καρέκλες σκηνοθέτη και τα μικρά διάσπαρτα τραπεζάκια ολοκληρώνουν παραδοσιακή εικόνα ενός προσεγμένου θερινού κινηματογράφου. Όσο για το κυλικείο; Σερβίρει –εκτός από τα βασικά- και ποτό, αν θες να προσθέσεις στο βράδυ σου λίγο αλκοόλ.

Ορφέας Dolby Digital

Η πιο βαριά κινηματογραφική παράδοση των νοτίων, ακούει στο όνομα «Ορφέας» και ξεκινά από το 1935, όταν ο κύριος Λευτέρης Σκλάβος ανοίγει τον πρώτο θερινό κινηματογράφο. Το σινεμά κλείνει τη δεκαετία του 70, αλλά δύο ακόμη κινηματογράφοι, ένας θερινός κι ένας κανονικός, συνεχίζουν να γράφουν την ιστορία του –διατηρώντας το όνομα και τον ιδιοκτήτη- για μερικά χρόνια ακόμη. Από το 1996 και μέχρι σήμερα, ο μόνος “Ορφέας” που έχει απομείνει είναι αυτός στη Σαρωνίδα, τον οποίο φροντίζει ο γιος του Λευτέρη και ιδιοκτήτης, Πωλ Σκλάβος: ένας όμορφος χώρος-κήπος, γεμάτος πρασινάδα, χαλίκι και καρέκλες σκηνοθέτη, ο οποίος συνοδεύεται από έναν εξίσου προσεγμένο και φωτισμένο χώρο έξω από το σινεμά, για ελαφρύ φαγητό, ποτό και παγωτό. Ένα διαχρονικό σινεμά με φοβερές κινηματογραφικές επιλογές, που έχει όλα τα κομφόρ για να γίνει το καλοκαιρινό στέκι σου.

Γαλάζια Ακτή

Σαν βρεθείς στο δρόμο προς Λαγονήσι, να ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις μια νυχτερινή στάση και να απολαύσεις μια κινηματογραφική εμπειρία κάτω από το καλοκαιρινό φεγγάρι. Με ποιότητα ήχου και εικόνας που δεν στερείται σε τίποτα, η Γαλάζια Ακτή προβάλλει καθημερινά ταινίες για όλα τα γούστα, πάντα με την συνοδεία των απαραίτητων σνακς και με το χαμόγελο στα χείλη του προσωπικού. Καλές καλοκαιρινές προβολές.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share