Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

9+1: Οι καλύτερες ψαροταβέρνες σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Τα Athensmagazine.gr σας πάει στα καλύτερα!

20 Μαΐου 2021 12:34
9+1: Οι καλύτερες ψαροταβέρνες σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μιας και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ο καιρός είναι άκρως καλοκαιρινός, το μόνο που απομένει είναι ένα πεντανόστιμο ψάρι κι ένα πιάτο ολόφρεσκα θαλασσινά. Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ωραιότερες ψαροταβέρνες σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα που θα φέρουν τη θάλασσα στο πιάτο σου και σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς! Παράλληλα δείτε και τα καλύτερα μπεργκεράδικα της Αθήνας!

Ζέφυρος

Θέα και γεύσεις έρχονται σε απόλυτη αρμονία σε αυτή την ιστορική ψαροταβέρνα, την παλαιότερη της περιοχής, που μετρά αισίως 88 χρόνια γαστρονομικής προσφοράς. Στο νησιωτικό Μικρολίμανο δίπλα στη θάλασσα, στο μενού κυριαρχούν το φρέσκο ψάρι από τα ελληνικά νερά, οι αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις και οι μερακλίδικοι μεζέδες όλα με υλικά άριστης ποιότητας.

Info: Ακτή Κουμουνδούρου 48, Πειραιάς 185 33

Ζέφυρος: Ταβέρνα

Η Μαργαρώ

Θρυλική ψαροταβέρνα που σερβίρει ακούραστα από το 1944 πεντανόστιμα θαλασσινά εδέσματα, με ανεπιτήδευτο τρόπο έτσι όπως έπραττε η μυκονιάτισσα Μαργαρώ. Πλέον, οι επόμενες γενιές συνεχίζουν το έργο της επί της κουζίνας από όπου βγαίνουν υπέροχες γεύσεις όπως τα καλύτερα μπαρμπούνια και κουτσομούρες, θεϊκές γαρίδες και η ξακουστή χωριάτικη σαλάτα.

Info: Λεωφ. Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς 185 38

Η Μαργαρώ: Ταβέρνα

Starfish

Ο πιο γευστικός αστερίας, μετακόμισε πριν από περίπου ένα χρόνο στην Πειραϊκή από τη γραφική Λευκάδα για να μας υπενθυμίσει πως τα θαλασσινά με θέα τον Σαρωνικό είναι must try. Η γραφική ψαροταβέρνα που σε χρόνο μηδέν έγινε στέκι για τους απανταχού fishlovers, σερβίρει φρέσκα ψάρια από τη θαλασσα του Ιονίου, λαχταριστούς ουζομεζέδες όπως γαριδοκεφτέδες και ζουμερό χταπόδι και μια πανδαισία από την... πιατέλα της θάλασσας!

Info: Ακτή Θεμιστοκλέους 302, Πειραιάς 185 39

Starfish: Ταβέρνα

Αριστόδημος

Ανεπιτήδευτη ταβέρνα με εξέδρα πάνω από τη θάλασσα στην Πάχη, ένα όμορφο λιμανάκι με ψαρόβαρκες. Φρέσκα ψάρια από τα δίχτυα και μαστορικά ψημένα από τον ιδιοκτήτη και ψήστη Μηνά Σαμούρη. Καλοτηγανισμένα καλαμαράκια, ψαρόσουπα ή μύδια σαγανάκι σε ένα προορισμό που είναι καλά κρυμμένο μυστικό για κυριακάτικες εξόδους. Το ιδανικό μέρος για τέλειο φαγητό.

Info: Πάχη Μεγάρων 191 00

Αριστόδημος: Ταβέρνα

Ακρογιάλι

Η Ταβέρνα Ακρογιάλι ιδρύθηκε το 1948 από τον Προκόπη Παχή. Βρίσκεται στον Αγ. Ιωάννη Περιστερών 100μ μετά το τούνελ προς Μωραίτικα. Ο συνδυασμός ποιοτικού φαγητού και φυσικού περιβάλλοντος θα σας μαγέψει.
Απολαύστε τα σπιτικά παραδοσιακά κερκυραϊκά πιάτα καθώς και τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά τόσο κοντά στη θάλασσα.

Info: Στο λιμάνι, Αττικής, Πάχη 191 00

Ακρογιάλι: Ταβέρνα

Ψαροταβέρνα Παχάκι

Σε μια πολύ ωραία τοποθεσία βρίσκεται η ταβέρνα το Παχάκι και προσφέρει καλό φαγητό. Εδώ θα φάτε νόστιμα ψαρικά, θαλασσινά, ορεκτικά αλλά και κρεατικά με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Info: Πάχη 191 00

Ψαροταβέρνα Παχάκι

Ποσειδών

Στην παραλία με την φανταστική θέα της πασίγνωστης οροσειράς “Η Κοιμωμένη”, θα απολαύσετε καλομαγειρεμένο μεσημεριανό ή δείπνο σε λογικές τιμές. Επισκεφθείτε μας το απόγευμα, καθώς το ηλιοβασίλεμα από την ταβέρνα μας είναι ανεπανάληπτο!

Το φαγητό μας παρασκευάζεται με μεγάλη φροντίδα και υπερηφάνεια και ο σκοπός μας είναι η ποιότητα σπιτικού φαγητού! Η γευστική εμπειρία προέρχεται από την φρεσκότερη τοπική παραγωγή και μαγειρεμένη καθημερινά στην “Κουζίνα” που σερβίρεται με το πιο φιλικό χαμόγελο.

Info: Πλατεία Βιρβίλη, Πόρος 180 20

Ποσειδών

Πρίμα Σέρα

Η ψαροταβέρνα “Πρίμα Σέρα” βρίσκεται στη Πούντα, την πιο όμορφη, ίσως, περιοχή της παραλίας του Πόρου, που έχει κρατήσει, όσο είναι δυνατόν, αναλλοίωτα τα γραφικά στοιχεία του παλιού Πόρου, είτε αυτά είναι σπίτια, είτε είναι ψαροκάϊκα και καϊκες.

Η ταβέρνα αποτελεί συνδυασμό του κλασικού και του σύγχρονου με τη νοσταλγία της παραδοσιακής συνταγής αλλά και τις προσωπικές "πινελιές" του ιδιοκτήτη.

Δοκιμάστε το "τρομερό carpacio ξιφία", ψητό χταποδάκι, ψητό καλαμάρι και συνεχίστε με τη μοναδική αστακομακαρονάδα της Πρίμα Σέρα. Και βέβαια την απόλαυση ενός τέτοιου φαγητού δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύσει ένα κρασί ισάξιο σε γεύση και ποιότητα. Η κάβα της “Πρίμα Σέρα” είναι πολύ ενημερωμένη και ο ιδιοκτήτης της θα χαρεί να σας βοηθήσει στην επιλογή του κρασιού.

Για όσους πάλι θέλουν, συνοδεύστε τα καλοψημένα φρέσκα ψάρια από το μαριδάκι ή αθερίνα, μέχρι τη σφυρίδα ή συναγρίδα με παγωμένο κρασί από τα βαρέλια και τους ψαρομεζέδες και τα ορεκτικά με ούζο ή τσίπουρο.

Info: Πόρος, Πούντα

Πρίμα Σέρα

Ο Πέτρος

Η ταβέρνα “Ο Πέτρος” βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο, στο τέλος του Μεγάλου Νεώριου, απέναντι από την αμμουδιά. Είναι μία πολύ όμορφη, γραφική ταβέρνα, ακριβώς πάνω στην θάλασσα, με θέα σε όλο τον κόλπο του Πόρου. Λειτουργεί το μεσημέρι και το βράδυ.

Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στην μαγευτική πλαζ του Νεώριου και στη συνέχεια να γευτείτε μαγειρευτό φαγητό από την παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, ψητά της ώρας στην σχάρα, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά της ημέρας, από τους ψαράδες της περιοχής.

Info: Πόρος, Λεωφ. Λαμπράκη, Πόρος 180 20

Ο Πέτρος

Άσπρος Γάτος

Ο “Άσπρος Γάτος” είναι ένα ελληνικό εστιατόριο με μεγάλη ιστορία, παράδοση και με φίλους απ’ όλο τον κόσμο. Λειτουργεί από το 1909. Ο Άσπρος Γάτος είναι μια από τις πιο παλιές και πιο γραφικές ταβέρνες του Πόρου, με πανοραμική θέα, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα.

Στον "Άσπρο Γάτο” θα απολαύσετε ουζάκι με χταπόδι λιαστό, καλαμαράκια, γαρίδες, μεγάλη ποικιλία μεζέδων, πιτάκια, ψαροκεφτέδες, διάφορα σαγανάκια, καταπληκτικές μακαρονάδες με θαλασσινά, την αστακομακαρονάδα του Άσπρου Γάτου, φρέσκα ψάρια στα κάρβουνα, υπέροχες σαλάτες και φυσικά όλη τη ποικιλία των κρεάτων της ώρας.

Info: Λεωφ. Λαμπράκη 49, Πόρος 180 20

Άσπρος Γάτος

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share