Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σχολεία: Έρχεται η κατάργηση της μάσκας!

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

4 Μαρτίου 2022 13:15
Σχολεία: Έρχεται η κατάργηση της μάσκας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σχεδόν όλα τα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού καταργούνται σιγά-σιγά για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενώ το επόμενο βήμα είναι η κατάργηση της μάσκας και στα σχολεία.

Ήδη, από αύριο, Σάββατο 5 Μαρτίου, η μάσκα καταργείται στους εξωτερικούς χώρους, όπου τουλάχιστον δεν υπάρχει συνωστισμός, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών.

Κατά την επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα Σύρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σε μαθητές: «Από αύριο δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα σε εξωτερικό χώρο. Και πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας».

Τις προηγούμενες μέρες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έδωσαν το σήμα για να καταργηθεί η μάσκα προστασίας και στους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων.

Τέλος η μάσκα στα σχολεία

Βέβαια, ξεκαθάριζαν ότι αυτό θα συμβαίνει μόνο στις περιοχές χαμηλότερου κινδύνου, όπου δηλαδή δεν εντοπίζεται έξαρση του ιού. Όμως, δεδομένου ότι τα CDC δίνουν τη «γραμμή» της διαχείρισης της πανδημίας στις ΗΠΑ, αναμένεται να ακολουθήσει η ίδια τακτική και στην Ευρώπη -και την Ελλάδα- νωρίτερα ίσως από το αναμενόμενο, όπως επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share