Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Πιθανή η παράταση του σχολικού έτους - Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες

Προτεραιότητα έχει η Γ' Λυκείου

3 Μαρτίου 2021 10:46
Κορωνοϊός: Πιθανή η παράταση του σχολικού έτους - Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου παραμένουν ακόμη τα σκληρά μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση του.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μέσα από δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνει άρση των μέτρων μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα άγνωστο παρέμενε το τι θα γίνει με την σχολική χρονιά αλλά και με τις πανελλήνιες όμως η υφυπουργός Παιδείας έδωσε απαντήσεις και για τα δύο.

Παράταση της σχολικής χρονιάς.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με την σχολική χρονιά

Ειδικότερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος.

«Η παράταση του σχολικού έτους είναι ένα σενάριο που εξετάζεται, δεν έχουμε αποφασίσει γιατί δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, είναι ένα σενάριο, απόφαση δεν έχει ληφθεί. Όχι στις διακοπές του Πάσχα, μέσα στο καλοκαίρι» είπε στον Θέμα 104,6.

Όπως είπε η η ύλη έχει καλυφθεί με την τηλεκπαίδευση. Για τις συνθήκες που γίνεται η τηλεκπαίδευση στα σπίτια η κ. Μακρή επισήμανε ότι «ήταν κάτι πρωτόγνωρο, δεν παραγνωρίζουμε ότι οι δια ζώσης εκπαίδευση έχει και άλλες αρετές, όπως η επαφή με σχολική κοινότητα».

Για την πρόταση της ΟΛΜΕ να μην πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια, απάντησε ότι «όλες οι προτάσεις τις ακούμε με ενδιαφέρον. Αν θα το αποφασίσουμε θα κριθεί και από το χρόνο που θα ανοίξουν τα σχολεία. Συζητείται μόνο η παράταση του έτους και όλα τα άλλα είναι σενάρια» ανέφερε.

Για τις απουσίες είπε ότι καταχωρίζονται, όπως ορίζει ο νόμος. Σύμφωνα με την υφυπουργό τόνισε ακόμα ότι προτεραιότητα είναι η Γ’ Λυκείου, ώστε να γίνουν κανονικά οι πανελλαδικές στην ώρα τους. Επισήμανε μάλιστα ότι έχει γίνει μείωση της ύλης.

Αριστοτελία Πελώνη: "Στο τραπέζι οι αλλαγές για τον κωδικό 6" - "Μετακίνηση θα γίνεται μόνο με τα πόδια"

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να υπάρχουν όλο και περισσότερα προβλήματα με την κυβέρνηση να προσπαθεί να την ελέγξει.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης μέσα από συνέντευξη του ανέφερε ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν και πρέπει να αλλάξει η στρατηγική.

Συγκεκριμένα η Αριστοτελία Πελώνη μέσα από δηλώσεις της ανέφερε ότι υπάρχει στο τραπέζι η πιθανότητα για μεγάλες αλλαγές στην μετακίνηση με τον κωδικό "6".

Συνεχίζονται οι αλλαγές στα μέτρα.

Κορωνοϊός: Η αλλαγή στο κωδικό "6"

Ειδικότερα στο τραπέζι είναι οι αλλαγές στον κωδικό 6 για τις μετακινήσεις, όπως ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, τόνισε ότι είμαστε σε lockdown ενώ παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6, όπως να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Η ίδια απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας.

«Είμαστε σε lockdown, είμαστε σε σκληρό lockdown, δεν μπορεί να παραλύσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας. Υπάρχει ανησυχία για την Αττική και για άλλες περιοχές της χώρας» τόνισε. «Υπάρχουν περιοχές της χώρας που εκτιμώ ότι θα χρειαστεί να αυστηροποιηθούν τα μέτρα και να αυξηθεί η επιτήρηση. Μιλάω πανελλαδικά. Αναμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής, να δούμε την εισήγηση» πρόσθεσε.

«Αναζητούμε πιο στοχευμένες λύσεις για να είναι πιο αποτελεσματικά τα μέτρα» υποστήριξε η κα Πελώνη.

Σχετικά με την Τσικνοπέμπτη η κα Πελώνη είπε «επειδή ετοιμαζόμαστε για την Τσικνοπέμπτη, καλό είναι να μείνουμε στην κοινωνική φούσκα όσων ανθρώπων συναναστρεφόμαστε γιατί η μεταδοτικότητα είναι μεγάλη».

Μεγάλες αλλαγές έρχονται.

Στις 11 η κρίσιμη συνεδρίαση

Στις 11 συνεδριάζει εκτάκτως η ολομέλεια της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να αποφασιστεί η εισήγηση προς την κυβέρνηση για το σχέδιο ανάσχεσης της έξαρσης της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα τα οποία θα καθορίσουν την καθημερινότητά μας για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το παρασκήνιο είναι έντονο αφού ήδη έχει αποτυπωθεί διαφωνία μεταξύ των μελών της επιτροπής, δεδομένου ότι άλλοι εισηγούνται τη λήψη σκληρότερων μέτρων και καθολικό πανελλαδικό lockdown τύπου Μαρτίου 2020 και άλλοι υποστηρίζουν ότι απαιτούνται «έξυπνες» κινήσεις και διορθωτικές παρεμβάσεις σε υφιστάμενα μέτρα που δεν απέδωσαν τα επιδιωκώμενα αποτελέσματα.

Ήδη στο τραπέζι βρίσκονται οι εξής προτάσεις:

  • Γενικευμένη απαγόρευση, δηλαδή μετακίνηση για επίσκεψη σε γιατρό, φαρμακείο, σούπερ μάρκετ και άθληση μόνο εντός του δήμου, δηλαδή χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου. Συνεπώς, δεν θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και οι πολίτες θα βγαίνουν από το σπίτι, μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Και αυτό γιατί οι εικόνες συνωστισμού στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά και σε πάρκα της περιφέρειας έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς.
  • Αλλαγή ωραρίου στην βραδινή απαγόρευση τα Σαββατοκύριακα. Αυτό σημαίνει ότι αντί για τις 18.00, θα ισχύει από τις 21:00 μέχρι τις 05:00, όπως τις καθημερινές.
  • Λειτουργία του Δημοσίου αυστηρά με το απαραίτητο προσωπικό και συναλλαγές μόνο με ραντεβού και ενίσχυση της υποχρεωτικής τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share