Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

"Βόμβα" Δερμιτζάκη για το lockdown: "Τα μέτρα δεν αποδίδουν" - "Πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική"

"Η αύξηση της δόσης του εμβολίου δεν είναι η λύση"

3 Μαρτίου 2021 09:34
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα δεν φαίνεται να είναι καλή με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και περισσότερα πράγματα για να σταματήσει η εξάπλωση του.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Νίκος Θωμαϊδης σε συνέντευξη του τόνισε ότι αναμένεται να δούμε τα κρούσματα του ιού να φτάνουν μέχρι και τα 3.000.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης τόνισε ότι τα μέτρα του lockdown δεν αποδίδουν και ότι πρέπει να γίνουν άμεσα αλλαγές.

Νέα μέτρα για το lockdown.

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που πρέπει να τεθούν

Ειδικότερα την εκτίμηση πως η εφαρμογή ενός σκληρότερου lockdown δεν είναι η λύση στο γεγονός ότι δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε τα μέτρα κατά του κορoνοϊού, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Επειδή ο ασθενής είναι σε κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούμε να παίρνουμε πολλά ρίσκα. Αυτή τη στιγμή η αύξηση της δόση κατά τη γνώμη μου δεν θα δουλέψει» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι πιστεύει κάτι τέτοιο όχι επειδή θεωρητικά το πιο σκληρό lockdown δεν είναι καλή λύση αλλά επειδή στην πράξη δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί.

«Tα πράγματα είναι σαν να έχουμε έναν ασθενή στο νοσοκομείο. Του δίναμε ένα φάρμακο το οποίο παλιά μπορούσε να τον βοηθήσει, τώρα το φάρμακο δεν δουλεύει, έχουμε δύο επιλογές λοιπόν. Ή θα αυξήσουμε την δόση του φαρμάκου, ή θα αλλάξουμε το φάρμακο» συνόψισε δίνοντας μια παρομοίωση αναφορικά με το ζήτημα του ότι τα μέτρα κατά του κορωνοιού δεν φαίνεται να αποδίδουν.

Δυσκολεύει η κατάσταση με το lockdown.

Ο κος Δερμιτζάκης εξήγησε δηλαδή πως ή θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα πολύ πιο αυστηρό lockdown, αλλά να εφαρμοστεί και να μπορέσουμε να ελέγξουμε ακόμη και αυτούς που δεν έχουν διάθεση να το εφαρμόσουν ή θα προχωρήσουμε σε μια εντελώς άλλη στρατηγική.

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» τόνισε και πρόσθεσε πως αυτό είναι ένα δίλλημα που δεν ξέρουμε πως θα δουλέψει.

Σύμφωνα με τον καθηγητή εάν και εφόσον αποφασιστεί η πρακτική του «σκληρότερου lockdown» πρέπει να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς σημαίνει αυτό, και αυτή η λύση να δουλέψει.

Ο κος Δερμιτζάκης δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να περιγράψει τυχόν νέα μέτρα καθώς δεν είναι σε θέση να πει πως θα περιοριστεί η κινητικότητα των ανθρώπων η οποίοι μέχρι τώρα δεν έχουν περιορίσει την κοινωνικότητα τους ενώ έπρεπε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share