Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανακούφιση για τις επιχειρήσεις: Μείωση 80% στα ενοίκια Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου

Νέα αποκάλυψη του Κυριάκου Μητσοτάκη

15 Δεκεμβρίου 2020 19:45
Ανακούφιση για τις επιχειρήσεις: Μείωση 80% στα ενοίκια Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανακούφιση ελέω κορωνοϊού έρχεται για τις επιχειρήσεις στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει από τη Βουλή πως θα υπάρξει μείωση της τάξης του 80% στο ενοίκιο, που πληρώνουν, με παράλληλα αποζημίωση των ενοικιαστών.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, που νωρίτερα προανήγγειλε τη σπουδαία συμφωνία για τα Rafale, ανέφερε: «Επειδή έχω ευθύνη να αφουγκράζομαι την ανησυχία της αγοράς, θα ήθελα σήμερα να ανακοινώσω ένα ακόμη μέτρο προστασίας και ανακούφισης: για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις, για αυτές που θα μείνουν κλειστές με εντολή του κράτους μειώνεται το ενοίκιο για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο κατά 80%.

Οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόνο το 20% του ενοικίου. Ταυτόχρονα η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα έχει πάλι κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επιχειρηματίες, αγρότες που παρουσιάζουν πτώση τζίρου».

Τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σήμερα στις 17:00 σε τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ», το οποίο αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος:

  • ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης,
  • η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου,
  • ο Πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Στέργιος Κιάνας,
  • ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου Στέφανος Παλλαντζάς,
  • ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών Κώστας Λάσκος
  • και πολίτες από την Κοζάνη που έκαναν χρήση προηγούμενου προγράμματος «Εξοικονομώ».

Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Άρχισε η δοκιμαστική λειτουργία της πλατφόρμας

Ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία της ιστοσελίδας του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ». Στις σχετικές ενότητες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, τις σχετικές ανακοινώσεις και όλο το πληροφοριακό υλικό του προγράμματος (Οδηγός Εφαρμογής, Παραρτήματα, κλπ.).

Στη ιστοσελίδα συμπεριλαμβάνονται επίσης Εγχειρίδια για την χρήση του πληροφοριακού συστήματος καθώς και συχνές ερωτοαπαντήσεις. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σήμερα ενεργοποιήθηκε και η σύνδεση στο πληροφοριακό σύστημα σε δοκιμαστική λειτουργία (demo).

Μετά την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας, οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι χρήστες, μπορούν να συνδεθούν και να καταχωρήσουν δοκιμαστικά την αίτηση τους και μέχρι το στάδιο υποβολής.

Η δοκιμαστική λειτουργία θα αφορά αποκλειστικά στις αιτήσεις μονοκατοικίας και μεμονωμένου διαμερίσματος και θα είναι διαθέσιμη έως και την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να εξοικειωθούν με τη χρήση της πλατφόρμας, χωρίς πίεση χρόνου. Στη δοκιμαστική λειτουργία, δεν θα είναι δυνατή η υποβολή των αιτήσεων.

Με το πέρας της δοκιμαστικής λειτουργίας και για την έναρξη των υποβολής αιτήσεων, όλες οι δοκιμαστικές αιτήσεις θα διαγραφούν αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα. Οι ενδιαφερόμενοι, με την έναρξη της λειτουργίας υποβολής αιτήσεων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ανά Περιφέρεια, θα πρέπει να καταχωρήσουν εκ νέου την αίτησή τους για να την υποβάλλουν.

Σημειώνεται τέλος, ότι από την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί καθημερινά helpdesk 10.00-14.00 για την τεχνική υποστήριξη των χρηστών της πλατφόρμας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share