Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συντάξεις Αυγούστου: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους - Ποιοι πληρώνονται σήμερα (27/7)

Ανάσα

27 Ιουλίου 2020 07:47
Συντάξεις Αυγούστου: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους - Ποιοι πληρώνονται σήμερα (27/7)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η καταβολή των συντάξεων του μηνός Αυγούστου, κύριων και επικουρικών, συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα, 27 Ιουλίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ πρόκειται να λάβουν, την Τρίτη (27/07), τα χρήματά τους για την κύρια και επικουρική σύνταξή τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 22 και στις 24 Ιουλίου, έλαβαν τα χρήματά τους οι συνταξιούχοι ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών και ΟΤΕ. Η καταβολή των ποσών, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και πάλι με βάση τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού στις τράπεζες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η καταβολή των συντάξεων Αυγούστου έχει αρχίσει από τις 22 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30 Ιουλίου. Έτσι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, οι ημερομηνίες καταβολής των υπόλοιπων συντάξεων Αυγούστου έχουν ως εξής:

  • Πέμπτη, 30 Ιουλίου: Κύριες και επικουρικές συντάξεις Δημοσίου, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

«Άτλας»: Ψηφιακή απονομή συντάξεων μέσα σε λίγα λεπτά - Αναλυτικά η διαδικασία (Video)

Αυτοματοποιείται η διαδικασία απονομής συντάξεων μέσω της υπηρεσίας "ΑΤΛΑΣ" σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στην πολύμηνη και δαιδαλώδη διαδικασία που ακολουθείτο έως σήμερα.

Από σήμερα εκδίδονται μέσα σε λίγα λεπτά όλες οι συντάξεις μεταβίβασης θανάτου, χηρείας και οι συντάξεις γήρατος του πρώην ΟΓΑ. Μέσα στο τρέχον έτος θα ενταχθούν και οι συντάξεις αναπηρίας, ενώ εντός του 2021 θα ενταχθούν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες συντάξεων γήρατος. Ενώ, «παράθυρο» για έξοδο στη σύνταξη έως και 12 χρόνια νωρίτερα άνοιξε ο πρόσφατος ασφαλιστικός νόµος για περισσότερες από 12.000 µητέρες.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους με τη χρήση των κωδικών TAXIS. Σε αγρότες με συμπληρωμένο το 67ο έτος και ασφάλιση στον τ.ΟΓΑ καθώς και σε συζύγους και τέκνα αποβιώσαντος συνταξιούχου αντλούνται αυτόματα τα αναγκαία δικαιολογητικά, εκδίδεται άμεσα η συνταξιοδοτική απόφαση και κοινοποιείται στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλωθεί.

Μέχρι το τέλος του 2020 η υπηρεσία θα υποστηρίζει την αυτοματοποιημένη απονομή των συντάξεων Αναπηρίας και μέχρι τέλους του 2021 θα αυτοματοποιηθεί η απονομή της πλειοψηφίας των υπόλοιπων συντάξεων γήρατος.

Δείτε στο βίντεο τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης και ψηφιακής απονομής συντάξεων:

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share