Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σοκ: Κινδυνεύει με αφανισμό κορυφαία εταιρεία της αυτοκινητοβιομηχανίας

Τι συμβαίνει;

22 Μαΐου 2020 12:47
Σοκ: Κινδυνεύει με αφανισμό κορυφαία εταιρεία της αυτοκινητοβιομηχανίας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τον κίνδυνο του αφανισμού νιώθει κορυφαία εταιρεία του χώρου για αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού να είναι αισθητές και, ενδεχομένως, μοιραίες για την ίδια, αν δεν πάρει άμεσα μέτρα.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστήριξε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, αναφερόμενος στη Renault. Τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά και ο ίδιος επεσήμανε, ότι η εταιρεία χρειάζεται άμεσα βοήθεια, ενώ πρόσφατα άλλη μεγάλη εταιρεία έκλεισε λόγω του φονικού ιού.

Ο Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι το εργοστάσιο της Renault στη γαλλική πόλη Φλεν δεν πρέπει να κλείσει και ότι η εταιρία θα πρέπει να καταφέρει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας στη Γαλλία αλλά και να παραμείνει παράλληλα ανταγωνιστική.

«Ναι, η Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί», δήλωσε ο Λεμέρ. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Renault Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ εργάζεται σκληρά πάνω σε ένα νέο σχέδιο στρατηγικής και έχει τη στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης.

Ο Λεμέρ δήλωσε επίσης στην εφημερίδα Le Figaro ότι δεν έχει ακόμα προσυπογράψει δάνειο ύψους 5 δισεκ. ευρώ για τη Renault και ότι αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Οι μετοχές της σημείωσαν πτώση 4,3% αφού ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα προσυπογράψει δάνειο ύψους 5 δισεκ. ευρώ με κρατικές εγγυήσεις, που στόχο έχει να βοηθήσει την εταιρία να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία.

Πένθος στο παγκόσμιο εμπόριο: Εταιρεία-«κολοσσός» στην παραγωγή προφυλακτικών αναγκάζεται να κλείσει τα εργοστάσια της!

Φαίνεται πως οδεύουμε… σε παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών, αφού η μεγαλύτερη εταιρεία στην παραγωγή του εν λόγω προϊόντος αναγκάστηκε λόγω του κορωνοϊού να σταματήσει την παραγωγή, κλείνοντας τα εργοστάσια της.

Η μαλαισιανή Karex Bhd, η οποία παράγει το 20% των προφυλακτικών που υπάρχουν στην αγορά και προχώρησε σε αυτή την πράξη, κάτι που ισχύει ήδη εδώ και 10 μέρες, εξαιτίας της απόφασης της Κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» και στις επιχειρήσεις για την αναχαίτιση του φονικού ιού. Δείτε και τι έγινε με τη γυναίκα που έβηξε επίτηδες και κατέστρεψε προϊόντα αξίας 35.000 δολαρίων σε σούπερ μάρκετ.

Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι θα υπάρξει ήδη έλλειψη 100 εκατομμυρίων προφυλακτικών στον κόσμο στο επόμενο διάστημα από εταιρείες, όπως η Durex, οι οποίες διανέμουν προϊόντα της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μεγάλων χωρών, ενώ ενισχύουν την καμπάνια ευαισθητοποίησης γύρω από τη σεξουαλική αγωγή σε χώρες αναπτυσσόμενες.

«Θα δούμε μια μεγάλη έλλειψη προφυλακτικών παντού στον κόσμο, κάτι που θα είναι λίγο τρομακτικό», αναφέρει ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Karex, Γκοχ Μιαχ Κίατ, στο Reuters και συμπληρώνει πως «υπάρχουν πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα στην Αφρική, για παράδειγμα, που δε θα κυλήσουν ακόμη και για ένα μήνα».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share