Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Νέο... capital control: Περιορισμός αναλήψεων από σήμερα - Πόσα χρήματα μπορείτε να κατεβάσετε από τα ΑΤΜ;

Μεγάλη προσοχή - Όριο αναλήψεων από σήμερα

24 Μαρτίου 2020 11:35
Νέο... capital control: Περιορισμός αναλήψεων από σήμερα - Πόσα χρήματα μπορείτε να κατεβάσετε από τα ΑΤΜ;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Capital Controls: Σε περιορισμό συναλλαγών προχωρούν οι τράπεζες, λόγω των μέτρων κατά το κορωνοϊού.

Αναλήψεις μετρητών ως 400 ευρώ και καταθέσεις ως 1.000 ευρώ μόνο στα ATMs. Δεν θα γίνονται στα γκισέ πληρωμές λογαριασμών και ενημερώσεις βιβλιαρίων.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από σήμερα Τρίτη, 24 Μαρτίου, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19! Συγκεκριμένα, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

  • Αναλήψεις μετρητών έως €400 πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  • Καταθέσεις μετρητών έως €1.000 πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας, συμπληρώνει η ΕΕΤ.

Ανατροπή με τις συντάξεις: Νωρίτερα οι πληρωμές σ' αυτά τα ταμεία

Ανατροπή στις συντάξεις καθώς, λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, αναμένεται να καταβληθούν νωρίτερα σ' αρκετά ταμεία.

Η καταβολή των συντάξεων Απριλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

  • Οι συντάξεις των μη μισθωτών (συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, αντί της 26ης Μαρτίου 2020.
  • Οι συντάξεις Δημοσίου την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, αντί της 30ής Μαρτίου 2020.
  • Οι συντάξεις των μισθωτών (συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες, ΔΕΗ και ΟΤΕ) τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με πρόσφατη δήλωσή του έκανε έκκληση προς τους συνταξιούχους να μην πάνε στην τράπεζα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κοροναϊού, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να πάνε στις τράπεζες, διότι τα χρήματά τους θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους. Άρα, δεν χρειάζεται η παρουσία τους στις τράπεζες, για να ενημερώσουν τα βιβλιάριά τους».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share