Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020

Αλλαγές στις τιμές των διοδίων; Τι ανακοίνωσε το υπουργείο;

Τι θα συμβεί;

28 Αυγούστου 2019 17:01
Αλλαγές στις τιμές των διοδίων; Τι ανακοίνωσε το υπουργείο;

Προς απόσυρση, τουλάχιστον επί του παρόντος, φαίνεται να οδεύουν οι ανακοινωθείσες λίγο πριν από τις εκλογές αυξήσεις των διοδίων της Αττικής Οδού, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υποδομών.

Οι πληροφορίες θέλουν την εταιρεία να έχει έρθει σε μία καταρχήν συμφωνία με την ηγεσία του υπουργείου, οι λεπτομέρειες της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων; Τι ανακοίνωσε το υπουργείο;

Το υπουργείο ως ένδειξη καλής θέλησης άφησε να εκπνεύσει η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του τέως υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, η οποία είχε έρθει ως απάντηση στην αναγγελία των αυξήσεων και ουσιαστικά απαγόρευε την επιβολή αυξήσεων. Ωστόσο η ΠΝΠ είχε διάρκεια ισχύος για διάστημα 45 ημερών και προκειμένου να συνεχιστεί η ισχύς της θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί από τη Βουλή πριν την εκπνοή της.

Η κίνηση της νυν ηγεσίας του υπουργείου φαίνεται ότι εκτόνωσε σε ένα βαθμό την ένταση που είχε δημιουργηθεί από την απαίτηση αυξήσεων εκ μέρους της Αττικής Οδού, η οποία επεσήμαινε ότι αυτές προβλέπονταν από τη σύμβαση αλλά και από το σαφές μήνυμα του υπουργού Κώστα Καραμανλή ότι δεν μπορεί κανείς να προκαταλάβει τη νέα κυβέρνηση με μονομερείς ενέργειες. Παράλληλα είχε ξεκινήσει και ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι η Αττική Οδός Α.Ε. είχε ανακοινώσει την επιβολή αυξήσεων ύστερα από 13 χρόνια σε δύο δόσεις αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου 2019 με το δεύτερο κύμα ανατιμήσεων να έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιανουαρίου 2020. Συγκεκριμένα η τιμή του διοδίου θα έφτανε στα 3 ευρώ από την 1η Ιουλίου από 2,80 που είναι σήμερα, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2020 θα ανέβαινε στα 3,30 ευρώ.

Τροχαίο ατύχημα στα διόδια των Μαλγάρων: Νταλίκα βγήκε εκτός δρόμου!

Τροχαίο ατύχημα στα διόδια των Μαλγάρων: Νταλίκα βγήκε εκτός δρόμου! (photos)

Ένα πραγματικά περίεργο τροχαίο ατύχημα με μια νταλίκα συνέβη λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι, περίπου 500 μέτρα από τα διόδια των Μαλγάρων. Τροχαίο στο Αίγιο: Ελεύθερος ο 28χρονος που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι

Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στις φωτογραφίες ο οδηγός της νταλίκας φέρεται να έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα βαρύ όχημα να καταλήξει εκτός δρόμου. Πάντως, πληροφορίες της ίδιας πηγής αναφέρουν ότι πιθανότατα να έσκασε το λάστιχο του οχήματος με συνέπεια ο οδηγός να μην μπορεί να κρατήσει το όχημα στην άσφαλτο.

undefined

Σημειώνεται ότι από το τροχαίο ατύχημα δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάποιον τραυματισμό.

undefined

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share