Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Taxisnet: Πότε κλείνει η εφαρμογή για τους φορολογούμενους;

Πότε λήγει η προθεσμία;

12 Ιουλίου 2019 12:26
Taxisnet: Πότε κλείνει η εφαρμογή για τους φορολογούμενους;

Πότε κλείνει η εφαρμογή για τους φορολογούμενους του Taxisnet; Δεν έχουν μείνει πολλές ημέρες ακόμα για να τελειώσουν με τις φορολογικές τους εκρεμμότητες οι φορολογούμενοι!

Η προθεσμία κανονικά έληγε στις 30/06/2019 αλλά τελικά οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους στο Taxisnet έως και τις 29 Ιουλίου. Έξτρα φόρο 758 ευρώ καλούνται να πληρώσουν ορισμένοι φορολογούμενοι!

Περιθώριο 18 ημερών έχουν 3,5 εκατομμύρια πολίτες προκειμένου να υποβάλουν 2,3 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.

Taxisnet φορολογικές δηλώσεις

Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι έχουν υποβληθεί 4.121.332 φορολογικές δηλώσεις (έντυπο Ε1) ενώ αξιοσημείωτος είναι και ο αριθμός των εντύπων Ε2 που αφορά εισοδήματα από ενοίκια, ιδιοκατοίκηση κ.τ.λ. καθώς έχουν προσεγγίσει τα 2.000.000. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει 788.091 έντυπα Ε3.

Σε καθημερινή βάση υποβάλλονται περίπου 85.000 φορολογικές δηλώσεις και ευελπιστούν στο υπουργείο Οικονομικών η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου καθώς το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης.

Τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν τους «ξεχασιάρηδες»

1. Εάν ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα ή υποβάλλει ελλιπή φορολογική δήλωση από την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου, επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 ευρώ.

2. Αν από την υποβολή της εκπρόθεσμης φορολογικής δήλωσης προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου, τότε ο φορολογούμενος επιβαρύνεται, κατ' αρχήν, με το πρόστιμο των 100 ευρώ. Εάν έχει παρέλθει και η προθεσμία καταβολής του φόρου, τότε επιβαρύνεται και με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, οι οποίοι υπολογίζονται επί του φόρου που προκύπτει με ποσοστό 0,73% για κάθε μήνα που παρήλθε από την καταληκτική ημερομηνία καταβολής του φόρου μέχρι την ημερομηνία υποβολής της εκπρόθεσμης δήλωσης.

3. Αν ο φορολογούμενος είναι επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας και από τη δήλωση που υπέβαλε εκπρόθεσμα προκύπτει φόρος προς πληρωμή, τότε η φορολογική αρχή θα του καταλογίσει πρόστιμο 250 ευρώ, εφόσον τηρεί απλογραφικά βιβλία, ή 500 ευρώ, εφόσον τηρεί διπλογραφικά βιβλία.

Φορολογικές δηλώσεις: Αυτή είναι η "παγίδα" για τις οικογένειες με ενήλικα τέκνα!

Αυτή είναι η "παγίδα" για τις οικογένειες με ενήλικα τέκνα στις φετινές φορολογικές δηλώσεις! Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι ιδιαίτερα; Ποιες είναι οι φοροπαγίδες που κρύβονται;

Σε κάθε περίπτωση οικογένειας με εξαρτώμενο άγαμο τέκνο ηλικίας άνω των 18 ετών (ενήλικο άγαμο τέκνο που συνοικεί με τους γονείς του ή είναι φοιτητής και έχει ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ), το τέκνο αυτό, αν κατά το προηγούμενο έτος απέκτησε έστω και ένα πενιχρό εισόδημα από τόκους καταθέσεων ή από οποιανδήποτε άλλη πηγή, υποχρεούται κατά το τρέχον έτος να υποβάλει δική του δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες με ενήλικα εξαρτώμενα τέκνα στερούνται κάθε χρόνο το δικαίωμα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων και απαλλαγών από τη φορολογία ακινήτων ή εισπράττουν αδίκως σημαντικά μειωμένα ποσά επιδομάτων εξαιτίας μιας φοροπαγίδας, που λειτουργεί κάθε χρόνο με την υποβολή και εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Φορολογικές δηλώσεις

Με τον τρόπο αυτό, προκύπτει τεκμαρτό εισόδημα για το τέκνο, το οποίο αθροίζεται στο υπόλοιπο οικογενειακό εισόδημα και εάν το τελευταίο ξεπεράσει με τον τρόπο αυτό τα προβλεπόμενα όρια, τότε χάνεται και το δικαίωμα είσπραξης επιδόματος παιδιού ή άλλων επιδομάτων ή ακόμα και η έκπτωση για τον ΕΝΦΙΑ που ισχύει για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share