Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συντάξεις Ιουλίου 2019: Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο!

Ξεκινάει από την Τρίτη 25 Ιουνίου η καταβολή!

17 Ιουνίου 2019 09:11
Συντάξεις Ιουλίου 2019: Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο!

Ξεκινάει από την Τρίτη 25 Ιουνίου η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου 2019. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 25 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 25 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.
Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 2 Ιουλίου 2019 ημέρα Τρίτη.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Το Υπουργείο Εργασίας διαψεύδει για τις Επικουρικές!

"Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" αναφορικά με δήθεν λάθος υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων είναι απολύτως αναληθές. Ο επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων υλοποιήθηκε όπως ακριβώς ορίζει ο ν. 4387/16" αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

"Υπενθυμίζουμε ότι με τον ν.4387/16 η κυβέρνηση πέτυχε την προστασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των επικουρικών συντάξεων καθώς με το άρθρο 96 προστατεύτηκαν απολύτως όλες οι επικουρικές συντάξεις για τις περιπτώσεις που το άθροισμα κύριας και επικουρικής δεν ξεπερνούσε τα 1.300 ευρώ.

Παράλληλα, με τον επανυπολογισμό καταφέραμε να αποφύγουμε μια ακόμα οριζόντια μείωση, όπως είχε ήδη ψηφιστεί από τη ΝΔ, μέσω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος" προσθέτει το Υπουργείο στην απάντησή του σημειώνοντας, στη συνέχεια "συγκεκριμένα, αν είχε εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μόνο για τη περίοδο 2014 - 2016 η μείωση των επικουρικών συντάξεων θα ήταν της τάξης του 40% για 1,25 εκατ. δικαιούχους".

"Η σημερινή κυβέρνηση εξασφάλισε τα επίπεδα των επικουρικών συντάξεων, τη βιωσιμότητα της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης και την πλεονασματική λειτουργία του ΕΤΕΑΕΠ.

Αντιθέτως, είναι η πρόταση της ΝΔ για την επικουρική ασφάλιση η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία τρύπας 55 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία και άρα σε νέες μειώσεις επικουρικών συντάξεων για όλους.

Κατανοούμε απόλυτα την απογοήτευση αυτών που τόσους μήνες είχαν ποντάρει στην κατάρρευση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για τους ασφαλισμένους, η χώρα πλέον έχει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει και θα υπερασπιστεί" καταλήγει η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share