ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Η Τουρκία είναι ο σφαγέας που ευθύνεται για τρεις γενοκτονίες – Το Ισραήλ είναι σύμμαχος»

Η συνέντευξη της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας μετά την κατάθεση ψηφίσματος στο Ευρωκοινοβούλιο

Σε έντονο διπλωματικό επεισόδιο εξελίχθηκε η πρωτοβουλία της Αφροδίτης Λατινοπούλου, προέδρου του κινήματος «Φωνή Λογικής», για την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η ενέργεια αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της τουρκικής πλευράς.

Οι δηλώσεις της

Η κ. Λατινοπούλου έκανε λόγο για προσβλητική επιστολή που έλαβε από τον Τούρκο πρέσβη Φαρούκ Καϊμακτσί, στην οποία η ίδια κατηγορείται για διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, με αναφορές σε υποτιθέμενα εγκλήματα που διέπραξαν Έλληνες σε βάρος του τουρκικού πληθυσμού.

«Είναι μία χυδαία επιστολή προς το πρόσωπό μου. Την Δευτέρα κατέθεσα ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας την αναγνώριση από όλα τα κράτη μέλη της Γενοκτονίας των Ποντίων. Η Γενοκτονία είναι μία ιστορική αλήθεια κι ευθύνεται η Τουρκία» ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε:

«Η Τουρκία είναι ο σφαγέας που ευθύνεται για τρεις γενοκτονίες. Αυτό ήταν κάτι που όφειλαν να κάνουν πολλοί στο παρελθόν, παρόλα αυτά δεν είχε γίνει και ανέλαβα να το κάνω με ύψιστη τιμή και υπερηφάνεια».

«Έγινε μία επίθεση, γιατί αμέσως αντέδρασε η Άγκυρα. Μου επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο και χυδαία ψέματα, λέγοντας πως ουσιαστικά δεν υπήρχε γενοκτονία κι ότι εμείς παραχαράσσουμε την ιστορία. Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο. Από εμένα προσωπικά θα βλέπουν εμένα να συνεχίζω να λέω την ιστορική αλήθεια, αντίθετα στην παραχάραξη της ιστορίας που επιδιώκουν εδώ και χρόνια» συμπλήρωσε.

Για τη Μέση Ανατολή και το Ισραήλ

Στην ίδια συνέντευξη, η κα. Λατινοπούλου αναφέρθηκε και στην κρίση στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ σύμμαχο της Ελλάδας: «Όλους μας στενοχωρεί να βλέπουμε νεκρά παιδιά, αμάχους να σκοτώνονται, αλλά θα πρέπει να τονίσουμε το πως ξεκίνησε. Ξεκίνησε από ένα φεστιβάλ ειρήνης και αγάπης, όπου μία τρομοκρατική οργάνωση, η Χαμάς, μπήκε και έσφαξε κι έκανε θηριωδίες. Αυτά που συμβαίνουν στη Γάζα είναι κάτι στενάχωρο και μας θλίβει όλους, όμως από εκεί και πέρα το Ισραήλ όπως ξεκίνησε εξ αρχής, αμύνθηκε πάνω σε αυτή την τραγωδία, την επίθεση, όπου απήγαγαν και δολοφόνησαν αμάχους. Εγώ καταδικάζω όταν γίνεται κάτι υπέρμετρα».

Αναφερόμενη στα εθνικά ζητήματα, η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής» εξέφρασε τον σεβασμό της για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι οι απόψεις του για τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε σύμπλευση με τις δικές της.

«Έχω μία δική μου ατζέντα. Δεν έχω χαμηλώσει καθόλου τους τόνους, είμαι πιστή στην ατζέντα μου. Έχω βαθιά πίστη πως αυτό που κάνουμε πάει καλά, γιατί έχουμε ειλικρίνεια, πρόγραμμα με συγκεκριμένες θέσεις που δεν παρεκκλίνουμε», κατέληξε.