Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Και ο Γιάνης Βαρουφάκης με τους βουλευτές του δίνουν το 50% του μισθού τους για τον κορωνοϊό

Άξια κίνηση

1 Απριλίου 2020 09:49
Κορωνοϊός: Και ο Γιάνης Βαρουφάκης με τους βουλευτές του δίνουν το 50% του μισθού τους για τον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω κρίσης κορωνοϊού, ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν το μισό μισθό τους και στην... πρότασή του ανταποκρίθηκε και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Το ΜέΡΑ 25 ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές του θα δώσουν το 50% του μισθού τους για την άμεση ενίσχυση τριών νοσοκομείων.

«Την Πέμπτη 26η Μαρτίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΜέΡΑ Αλληλεγγύης, το ΜέΡΑ25 δεσμεύτηκε να διαθέσει το σημαντικό ποσό που θα δαπανούσε για το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριό του σε δράσεις αλληλεγγύης προς τους απροστάτευτους από το κράτος», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση του κόμματος.

«Η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την ΜέΡΑ Αλληλεγγύης με επί πλέον συνεισφορά εκ μέρους των βουλευτών μας του 50% του μισθού τους, για όσο διάστημα διαρκέσει η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών λόγω της πανδημίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει:

«Το ποσό αυτό θα χορηγηθεί για την άμεση ενίσχυση τριών νοσοκομείων, ένα στην Αθήνα, ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Κρήτη. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν, μαζί με τα συγκεκριμένα ποσά, τις επόμενες ημέρες», καταλήγει.

«Φέτος απαγορεύεται το σούβλισμα του αρνιού» - Ετοιμάζει τα νέα μέτρα περιορισμού η Κυβέρνηση

Απαγορεύεται φέτος το σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα, με την Κυβέρνηση να ετοιμάζει νέα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να αναφέρεται σε αυτά μέσω της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρεθηκε αρχικά στο συνωστισμό στις τράπεζες, τονίζοντας πως «δε θα έπρεπε ορισμένοι συμπολίτες μας να βρίσκονται εκεί, δεν είναι ανάγκη», αλλά παραδέχθηκε πως η εικόνα ήταν καλύτερη σε σύγκριση με την χθεσινή (31/3), χωρίς να κρύβει τα νέα σχέδια της Κυβέρνησης. Δείτε για ποιο λόγο, άλλωστε, οδεύουμε σε ολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στα νέα μέτρα περιορισμού, λογικά, θα βρίσκεται εν αρχή το χρονικό όριο των μετακινήσεων. Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι για να μετακινηθεί ένας πολίτης, πρέπει να ορίσει το διάστημα όπου θα βρίσκεται εκτός της οικίας του, πέραν της δραστηριότητας που θα κάνει.

Παράλληλα, ο κύριος Πέτσας ήταν απόλυτος για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για το Πάσχα, την έξοδο στις επαρχίες, το ψήσιμο του αρνιού και τις λειτουργίες της Εκκλησίας για την Μεγάλη Εβδομάδα. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ξέρουμε τι γίνεται στις πυλωτές πολυκατοικιών ή στα χωριά, όταν ψήνονται αρνιά, ας μη γελιόμαστε. Φέτος, όμως, δε θα ψήσουμε αρνί, ας το ψήσουμε στον φούρνο».

Επίσης, μίλησε για την πρόταση του πρωθυπουργού προς υπουργούς και βουλευτές να δώσουν το 50% του μισθού τους για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Δείτε τα βίντεο από το Athensmagazine.gr:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share