Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χρυσή Αυγή: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των πρώην βουλευτών!

Δείτε αναλυτικά!

1 Οκτωβρίου 2019 11:57
Χρυσή Αυγή: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των πρώην βουλευτών!

Με την έναρξη των απολογιών των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε σχέση με τα έργα και τις ημέρες του νεοναζιστικού μορφώματος θα συνεχιστεί μεθαύριο Τετάρτη η δίκη.

Δείτε επίσης: Δίκη Χ.Α: Κι άλλες αντιφατικές απολογίες!

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων. Τελευταία απολογήθηκε η ανθυπαστυνόμος Βενετία Ποπορη, που φέρεται ως πληροφοριοδότης της Χρυσής Αυγής.

Από πλευράς έδρας του δικαστηρίου τις έγιναν ερωτήσεις για τα πολλά φυσίγγια, και αντικείμενα, όπως σιδερογροθιές και μαχαίρια που βρέθηκαν στο σπίτι της.

Η ίδια υποστήριξε ότι τα φυσίγγια είχαν περισσέψει από εξάσκηση της στη σκοποβολή ενώ οι δυο σιδερογροθιές και τα μαχαιριά ήταν καθαρά συλλεκτικά.

Είχε προηγηθεί η απολογία του Νίκου Παπαβασιλείου ο οποίος αντιμετωπίζει καταδίκη κάθειρξης για εμπρηστική επίθεση σε νυχτερινό κέντρο αλλοδαπού στην πλατεία Αμερικής, το Μάιο του 2013.


«Ζούσα στην περιοχή - υποστήριξε- και ένας μετανάστης είχε επιτεθεί με μαχαίρι στη μητέρα μου. Από τότε, άρχισα να έχω μένος γι αυτούς τους ανθρώπους».

Η πρώτη του επαφή με τη Χρυσή Αυγή έγινε, κατά τα λεγόμενα του, όταν πήγε στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας για να του βρουν δουλειά.

Τότε, μίλησε με τον πυρηνάρχη Γιώργο Πατελη, ο οποίος του είχε προτείνει να δουλέψει σε βενζινάδικο, αλλά αυτός δεν το δέχτηκε γιατί ήταν μακριά του.

«Αποφάσισα να είμαι υποστηρικτής, να πηγαίνω σε τοπικές και να παρακολουθώ τα δρώμενα. Μου άρεσε που συναναστρεφόμουν με Έλληνες», ανέφερε ενώ για την επίθεση που πραγματοποίησε με ακόμη έναν στο νυχτερινό κέντρο "Cointreau", ιδιοκτησίας Καμερουνεζου είπε:

«Πήγαμε τη νύχτα, σπάσαμε τη τζαμαρία και πετάξαμε ένα στουπί με βενζίνη. Συνέβαιναν συνέχεια έκτροπα έξω άπω το μαγαζί αυτό...»

Δείτε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: "Δεν ήταν ρατσιστική η δολοφονία Λουκμάν"

Πρόεδρος: Το «πας μη Έλλην βάρβαρος»;

Παπαβασιλείου: Όπως λέμε «άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο».

Πρ: Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Ο μαίανδρος τι νόημα έχει;

Παπαβ: Πώς έχει το ΠΑΣΟΚ τον ήλιο, έτσι.

Πρ: Ήταν κάπου στο σπίτι σας;

Παπαβ: Ναι, ζωγραφισμένος, συντασσόμουν με κάποια πράγματα και το έβαλα.

Όσο για τις περιπολίες που έκαναν στην περιοχή τρομάζοντας τους αλλοδαπούς, ο κατηγορούμενος τις χαρακτήρισε «βόλτες» για να δείξουν όπως είπε «ότι είμαστε Έλληνες. Πηγαίναμε στη γειτονιά, μιλούσαμε με τον κόσμο, που ήταν φοβισμένος.Η Χρυσή Αυγή δεν είχε ρατσιστικές απόψεις. Υποστήριζε ότι πρέπει να υπάρχει μια ποσόστωση και οι αλλοδαποί να έχουν νόμιμα έγγραφα. Δεν μπορεί πχ στα Κάτω Πατήσια να υπάρχουν 30 Έλληνες και 130 μετανάστες. Αλλιώς να πάμε κι εμείς αλλού».

Αντιμέτωποι με το Εφετείο το επόμενο διάστημα πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής!

Αντιμέτωποι με το Εφετείο το επόμενο διάστημα θα βρεθούν πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής! Προς το παρόν, πάντως, η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται με τις απολογίες κατηγορουμένων για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Οι απολογίες τους δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν ακόμη και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και το ερώτημα είναι αν οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι θα εμφανιστούν στο δικαστήριο για να αντικρούσουν όσα τους καταλογίζει το κατηγορητήριο ή θα συνεχίσουν να μην εμφανίζονται, όπως πράττουν από την έναρξη της δίκης μέχρι σήμερα.

Για την κατηγορία αυτή απολογήθηκε σήμερα ο Διον. Λιακόπουλος ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο σε κάθειρξης 21 ετών για τη δολοφονία του Λουκμαν Σαχζάτ, το 2013 στα Πετράλωνα.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και πως ο ίδιος δεν είχε κανένα ρατσιστικό κίνητρο, όπως του καταλόγισε και η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε σε βάρος του.

«Το μαχαίρι που είχα μαζί μου εκείνο το βράδυ ήταν για “προστασία”» απάντησε ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά από την έδρα για να επισημάνει στη συνέχεια: «Εγώ ούτε ρατσιστής είμαι, ούτε έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ούτε ήξερα στην αρχή ότι ήταν αλλοδαπός. Και Έλληνας να ήταν το ίδιο θα έκανα».

Πρόεδρος: Δηλαδή αν κάποιος είναι μπροστά με ποδήλατο και έκανε ζιγκ-ζαγκ ο ενδεικνυόμενος τρόπος ήταν αυτός, να βγάλετε μαχαίρι;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, το έχω πει πολλές φορές, δεν μπορώ να το γυρίσω πίσω, έχω ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια επανειλημμένες φορές. Δεν είμαι ρατσιστής και δεν έχω σχέση με τη ΧΑ. Ήταν λάθος.

Τέλος, ερωτηθείς για το προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής που βρέθηκε στο σπίτι υποστήριξε πως του τα είχαν μοιράσει και τα κράτησε για γραφική ύλη.

Χρυσή Αυγή: Κλείνουν τα κεντρικά γραφεία της στη Μεσογείων!

Κλείνουν τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων! Τέλος η Χρυσή Αυγή! Δεν λειτουργεί ούτε το site της!

Τέσσερα μεγάλα φορτηγά εταιρείας μετακομίσεων άδειασαν τους χώρους, όπου τα τελευταία χρόνια η οργάνωση στεγαζόταν.

Στο πολυώροφο κτίριο, στο ισόγειο του οποίου λειτουργούσε και το κατάστημα με τα είδη της ΧΑ, δεσπόζει ακόμα μία τεράστια φωτογραφία του Νίκου Μιχαλολιάκου και το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες».

Το τέλος εποχής των κεντρικών γραφείων έρχεται να προστεθεί στο αντίστοιχο των γραφείων της οργάνωσης στον Πειραιά και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας και των μεγάλων πόλεων της επαρχίας.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιφάσεις στις απολογίες για την επίθεση σε ψαράδες!

Στην δίκη της Χρυσής Αυγής υπήρξαν αντιφάσεις στις απολογίες για την επίθεση που έγινε σε ψαράδες! Στη γραμμή της πλήρους άρνησης κινήθηκε και ο κατηγορούμενος για τις επιθέσεις κατά των ψαράδων και του ΚΚΕ, Αν. Πανταζής απολογούμενος στη δική της Χρυσής Αυγής. Να σας θυμίσουμε: Αναβλήθηκε η δίκη του 35χρονου που κατηγορείται πως κρατούσε όμηρο!

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, οπότε και άνοιξαν τα γραφεία στο Πέραμα, αν και στις εκλογές που είχαν προηγηθεί είχε ψηφίσει το συγκεκριμένο κόμμα.

Αρκετές φορές η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη τόνισε στον κατηγορούμενο ότι πέφτει σε αντιφάσεις, σχολιάζοντας μάλιστα: «είναι κάπως παράδοξο μία να λέτε "δεν έχω σχέση" όταν υπάρχει κατηγορία και μετά από πέντε μήνες γίνεστε μέλος σε επιτροπή της ΤΟ; Δεν είναι περίεργο να σας κατηγορούν ότι είστε μέλος της Χρυσής Αυγής (η επίθεση στους ψαράδες είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012) και μετά να γίνεστε; Μήπως εξαρχής ήταν αλλιώς τα πράγματα;».

Πρόεδρος: Είχατε ζητήσει ποτέ άδεια από τον Δήμο για ομιλία πολιτικού προσώπου;

Κατηγορούμενος: Ναι, από το δήμαρχο, να δώσει άδεια για ομιλία Μιχαλολιάκου.

Πρ: Πότε αυτό; Έχει να κάνει με τις 12/6, πότε ζητάτε την άδεια, πριν ή μετά;

Κατηγ: Δεν θυμάμαι.

Πρ: Αν είναι πριν, πάλι είστε σε αντίθεση με αυτά που έχετε πει, ότι «εγώ δεν είμαι ιδεολογικά εκεί»...
Κατηγ: Μια εξυπηρέτηση έκανα σε ένα φίλο μου, τον Νίκο τον ταχυδρόμο, είναι χρυσαυγίτης...

Πρ: Δηλώνετε όμως σε εκείνους τους χρόνους ότι δεν έχετε καμία σχέση...

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των τεσσάρων Αιγύπτιων αλιεργατών, εμμένοντας στη θέση «εκεί που οδηγούσαμε το μηχανάκι, μας συνέλαβαν».

Ακολουθώντας τη γραμμή των υπολοίπων, είπε πως η υπογραφή της απολογίας του στην ανάκριση δεν είναι δική του.

Αν και επανειλημμένως επισημάνθηκε από το δικαστήριο ότι τα θύματα τον έχουν αναγνωρίσει και στο ακροατήριο, ο ίδιος είπε ότι «ήταν λογικό. Είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι πια. Τους τραβάνε σαν πανηγύρια. Οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται χωρίς να το ξέρουν, είναι υποκινούμενοι» είπε και πρόσθεσε: «Μέχρι και τελευταία τα ψαράκια για τα παιδάκια μου τα έπαιρνα από το μαγαζί τους. Δεν υπάρχει άλλο ψαράδικο. Εγώ βγήκα από τη φυλακή και την πρώτη μέρα πήγα στο μαγαζί τους και ρώτησα γιατί δεν λένε την αλήθεια. Και μου λέει ο ένας "φίλε το ξέρουμε ότι δεν είσαι εσύ". Μου είπε ότι έχουν έρθει οι μανάδες των παιδιών και ζήτησαν συγγνώμη γιατί είχαν πάρει ναρκωτικά».

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Χρυσή Αυγή: Δεν δέχεται την ήττα! Έξαλλος ο Κασιδιάρης!

Χρυσή Αυγή: Διακόπηκε η δίκη λόγω κατάρρευσης κατηγορούμενου!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share